Lia Virkus soovitab: isadepäevaks

Šokolaadikook Daimi vahukoorega

Kümnele

Valmistusaeg: 10 minutit + 15 minutit ahjus + soovitatavalt 1 öö külmas

Mahlane šokolaadikook maitseb parimalt, kui on seisnud üle öö külmas, kuid kes ei jaksa oodata, võib seda süüa ka samal päeval jahtunult. Krõbisevate Daimi tükikestega vahukoor lisab pidulikkust ja imehead maitset.

 

200 g võid

200 g tumedat 70% kakaosisaldusega šokolaadi

4 muna

2 dl suhkrut

2,5 dl nisujahu

näpuotsatäis soola

 

Daimi vahukoor:

2,5 dl vahukoort

1,5 sl mõru kakaod

1,5 sl tuhksuhkrut

2 topeltpakki (à 56 g) Daimi šokolaadi

 

1.                Määri 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga või vooderda küpsetuspaberiga. Võid ka kasutada suuremat vormi, siis jääb kook lihtsalt õhem ja kuivem.

2.                Sulata kastrulis või. Murenda hulka šokolaad ja sulata samuti. Sega ühtlaseks seguks ning lase pisut jahtuda.

3.                Vahusta munad kergelt suhkruga ja sega šokolaadiseguga.

4.                Ühenda jahu soolaga, lisa tainale ja sega ühtlaseks. Vala tainas vormi.

5.                Küpseta 200kraadise ahju alumisel siinil 14–15 minutit. Lase täielikult jahtuda (kook võiks seista külmas üle öö) ja võta vormist.

6.                Vahusta koor tuhksuhkru ja kakaoga. Lisa jämedalt hakitud Daimi šokolaad. Määri vahukoor koogile ning naudi kohe!

Reklaam