Ahjupeedid rukola ja kitsejuustuga

Neljale

Valmistusaeg: 15 minutit + 45 minutit ahjus

Vahel tekib vastupandamatu röstitud peedi isu, siis teen seda toitu. Panen rukola vaagnale, ahjupeedid ja kitsejuustu peale. Niristan palsamiäädika või -kreemiga üle ja mmm…

 3–4 väiksemat toorest peeti

100 g kitsejuustu (võib asendada ka 30 g Parmesani laastudega)

1 sl värskeid või 1 tl kuivatatud tüümianilehti

2–3 sl head oliiviõli

1 sl palsamikreemi või -äädikat

1 tl vedelat mett

soola, pipart

 

1.                Koori peedid ja lõika sektoriteks, tõsta ahjuvormi. Nirista oliiviõliga üle. Puista peale tüümian ja veidi soola.

2.                Küpseta 200kraadises ahjus, kuni peedisektorid on peaaegu küpsed, ent veel kergelt krõmpsud (umbes 45 minutit). Sega küpsemise ajal vahetevahel.

3.                Pane rukolalehed 15–20 minutiks külma vette, lisa ka jääkuubikuid.

4.                Nõruta lehed ja laota vaagnale. Tõsta lehekihile ahjust võetud peedid ning murenda peale kitsejuust. Nirista üle palsamikreemi või -äädikaga. Jahvata veidi musta pipart ja nirista peale mett. Naudi kohe!

Reklaam