Peedi- sokolaadimuffinid tatrajahuga

 

12 tk

Soovi korral valmista peale sokolaadiglasuur, sulatades sokolaadi vesivannil ja lisades hulka sortsu õli.

 

300 g keedetud peenelt riivitud peeti

2 muna

2 dl tumedat toorroosuhkrut

100 g oliivi- või kreeka pähkli õli

0, 5 sidruni mahl

3 dl tatrajahu

2 tl küpsetuspulbrit

3 sl kuhjaga mõrukakaod

100 g tumedat mõrušokolaadi, 70%

1 dl hakitud kreeka pähkleid

 

Vispelda toasoojad munad suhkruga lahti, lisa õli, sidrunist pressitud mahl ja riivitud peet. Sega omavahel küpsetuspulber, kakao ja jahu, lisa muna-peedisegu hulka. Sega ühtlaseks tainaks. Haki šokolaad ja kreeka pähkel, lisa taina hulka. Jaota tainas muffinivormidega  vooderdatud või silikoonist muffinipanni pesadesse ja küpseta 175 kraadi juures 20-25 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase muffinitel 10 minutit vormis jahtuda ja taheneda.

Reklaam