Vabariigi aastapäevaks soovitame tatrarulli

Tatrarull kahel moel
10 tk
Ideaalne kooskõla on tatrajahust rullbiskviidil ja õunamoosil. Tatrajahuga saab õhulise ja maitsva rullbiskviidi. . .
See on vanaema-aegne retsept, mis liigub põlvest põlve. Rullbiskviit jääb imehea lihtsa hapuka õunamoosiga, aga ka kohupiimavahu ja hapuka pohla toormoosiga.
Biskviit:
5 muna
5 sl tatrajahu( mitte kuhjaga)
5 sl tumedat toorroosuhkrut
Vahele: 700 ml hapukat õunamoosi
Või 200 ml vahukoort
300 g kohupiimapastat
3- 4 sl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 dl toormoosi ( nt pohla- mustika)
Vahusta munakollased suhkruga, teises kausis munavalged kõvaks valgeks vahuks. Sega ettevaatlikult vahud kokku ja lisa hulka omavahel eelnevalt segatud tatrajahu ja küpsetuspulber. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 15 minutit või kuni biskviit kaunilt kuldpruun. Kummuta pruuni suhkruga ülepuistatud teisele küpsetuspaberile. Määri peale õunamoos, kui kasutad seda.
Lase biskviidil jahtuda, kui määrid peale kohupiimavahtu. Vahusta koor suhkrutega , lisa hulka kohupiim ja vahusta ühtlaseks vahuks. Määri biskviidile kohupiimavaht ja tõsta lusikaga sortsud toormoosi. Keera küpsetuspaberi abil rulli ja jäta paberi sees tunniks maitsestuma.

Reklaam