Martsipanitäidisega vastlakuklid

 

18 tk

Valmistusaeg: 30 minutit + 1,5 tundi kerkimiseks

Armastan rootsipäraseid martsipanitäidisega vastlakukleid. Kuna neid Eestimaal poest ei saa, küpsetan neid kodus. Külmal lumisel vastlapäeval on ju tore panna pärmitainas kerkima ning teha kukleid perele ja sõpradele.

 

Tainas:

12–13 dl nisujahu

150 g toasooja võid

50 g toasooja pärmi

3 dl käesooja piima

1,5 dl suhkrut

0,5 tl soola

1 sl kardemoni

1 muna

 

Täidis:

400 g martsipanimassi

1 tl piima

4 dl vahukoort

2 sl vanillsuhkrut

 

Määrimiseks:

1 muna

 

Kaunistuseks:

tuhksuhkrut

 

1.                Pudista pärm kaussi, hõõru koos soola ja vähese suhkruga vedelaks. Sega juurde piim, ülejäänud suhkur, kardemon, muna ja või. Seejärel lisa vähehaaval jahu ning sõtku ühtlaseks siidiseks tainaks.

2.                Lase soojas kohas räti all kerkida 1 tund või senikaua, kuni tainas saavutab kahekordse mahu. Jaga kerkinud tainas 18 osaks ja vormi neist pallikesed.

3.                Tõsta pallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase rätiku all kerkida veel 30 minutit. Siis määri lahtiklopitud munaga ja küpseta 200kraadises ahjus umbes 15 minutit (pöördõhuga 6–7 minutit). Lase jahtuda.

4.                Lõika kuklitel “kaas” pealt ja uurista natuke sisu välja.

5.                Töötle köögikombainis tükeldatud martsipanimass 1 tl piimaga vedelamaks ja tõsta supilusikatäis segu igasse kuklisse.

6.                Vahusta koor vanillsuhkruga ning pritsi läbi tordipritsi martsipanile. Torka “kaaned” vahukoore peale, puista kuklid tuhksuhkruga üle ja söö kohe.

Reklaam