Lia Virku soovitab: arbuusi- feta salat mündiga

Arbuusi- feta salat mündig

6-8-le

Sega mõnusalt arbuusine värske salat  kokku vahetult enne söömist. Et ta oleks värske ja krõmpsuv. Lisa vastavalt hooajale juurde ka suviseid marju- maasikaid või vaarikaid või mustikaid. Ka sõstrad maitsevad siia hästi. . .

1 pott rooma salatit

200 g kirsstomateid

200 g maasikaid või vaarikaid või mustikaid

1 peotäis  värsket münti

1 kg arbuusi

200- 300 g fetat

Oliiviõli

Musta pipart

2-3 sl meelepäraseid seemneid, nt seesami- ja kõrvitsaseemned

Pese salatilehed ja tükelda näppu vahel salatipõhjaks. Poolita tomatid ja maasikad. Haki enamus mündist, pane osa väiksemaid lehti kaunistamiseks kõrvale. Koori arbuus ja lõika cm- suurusteks tükkideks. Laota arbuusitükid, tomatid ja maasikad salatile. Murenda peale fetatükid. Jahvata üle musta pipraga ja puista peale seemneid.   Kaunista mündiga ja naudi kohe.

Reklaam