Kõrvitsakuklid

 

12- 15 tk

Ahjusoojad kõrvitsakuklid maitsevad imeliselt. Tänu kõrvitsapüreele saäilivad mitu päeva pehmed, mahlased ja head. Ehk tasub teha kohe topeltkogus?

2 dl käesooja vett

25 g värsket pärmi

1-2 sl tumedat suhkrut

1 tl soola

1 dl kõrvitsapüreed

1 dl keedetud pisikesi kõrvitsakuubikuid

4-5 dl nisu- või speltajahu ( pool võiks sellest olla täistera)

2 sl oliiviõli

Määrimiseks 1 muna

Peale: kõrvitsaseemneid

Leota toasoe pärm käesoojas vees. Sega hulka sool, suhkur ja kõrvitsapüree ja kuubikud. Lisa ka jahud ja õli, sõtku ühtlaseks pehmeks taignaks. Jäta rätiku alla kerkima u tunniks.

Kummuta tainas jahusele lauale ja vormi tainast pikk rull. Lõika 12- 15 tükiks.

Vormi väikesed pätsid ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase räti all kerkida 15- 20 minutit. Määri lahtiklopitud munaga ja puista peale seemneid.

Küpseta 200 kraadi juures u 15 minutit või kuni saiad kaunilt pruunid ja seest ka küpsed. Lase vähele jahtuda ja naudi võiga.

NB!Kui sulle ei meeldi kõrvitsatükid saia sees, kasuta tainas vaid kõrvitsapüreed.

Reklaam