12- 15 tk
Ahjusoojad kõrvitsakuklid maitsevad imeliselt. Tänu kõrvitsapüreele saäilivad mitu päeva pehmed, mahlased ja head. Ehk tasub teha kohe topeltkogus?
2 dl käesooja vett
25 g värsket pärmi
1-2 sl tumedat suhkrut
1 tl soola
1 dl kõrvitsapüreed
1 dl keedetud pisikesi kõrvitsakuubikuid
4-5 dl nisu- või speltajahu ( pool võiks sellest olla täistera)
2 sl oliiviõli
Määrimiseks 1 muna
Peale: kõrvitsaseemneid
Leota toasoe pärm käesoojas vees. Sega hulka sool, suhkur ja kõrvitsapüree ja kuubikud. Lisa ka jahud ja õli, sõtku ühtlaseks pehmeks taignaks. Jäta rätiku alla kerkima u tunniks.
Kummuta tainas jahusele lauale ja vormi tainast pikk rull. Lõika 12- 15 tükiks.
Vormi väikesed pätsid ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase räti all kerkida 15- 20 minutit. Määri lahtiklopitud munaga ja puista peale seemneid.
Küpseta 200 kraadi juures u 15 minutit või kuni saiad kaunilt pruunid ja seest ka küpsed. Lase vähele jahtuda ja naudi võiga.
NB!Kui sulle ei meeldi kõrvitsatükid saia sees, kasuta tainas vaid kõrvitsapüreed.