Lia Virkus soovitab: Köögiviljakotletid küüslaugukastmega

 

neljale

200 g porgandeid

200 g kaalikat

400 g värsket kapsast

400 g lillkapsast

3 muna

1, 5 dl riivsaia

4 sl sulatatud võid

Soola ja musta pipart

Muskaatpähklit

2 purustatud küüslauguküünt

Hakitud siledalehelist peterselli

Panneerimiseks riivsaia

Praadimiseks õli ja võid

 

 

Küüslaugukaste:

2 dl maitsestamata jogurtit

1 dl majoneesi

2 küüslauguküünt

Soola j a pipart

Hakitud tilli

 

Koori porgandid ja kaalikad, lõika suuremateks tükkideks, keeda soolaga maitsestatud vees 7-8 minutit.

Tükelda kapsad ja lisa potti, keeda veel 10 minutit või kuni köögiviljad pehmed. Nõruta ja haki peeneks või purusta kahvli või köögikombainiga.

Lisa sulavõi, lahtiklopitud munad ja riivsai, maitsesta soola, pipra, muskaadi ja küüslauguga. Lisa hakitud petersell.

Vormi väikesed kotletid, pannneeri riivsaias ja prae pannil mõlemilt poolt kuldseks.

Sega kastmeained ja lase külmas väheke maitsestuda.

Reklaam