Lia Virkus soovitab: Muskaatkõrvitsa – porgandi toorsalat apelsinivinivinegretiga

 

Neljale

Valmistusaeg: 15 minutit

100 g rukola või lambasalatit

200 g muskaatkõrvitsat

2-3 porgandit

2 sl röstitud kõrvitsaseemneid

Apelsinivinegrett:

0, 5 dl oliiviõli

2 sl sidrunist pressitud mahla( apelsinist)

1 tl vedelat mett

Soola ja musta pipart

1 apelsinist või sidrunist tõmmatud kooreribasid

Pese salatilehed ja kuivata. Laota vaagnale. Koori porgandid ja kõrvits. Tõmba mõlemist  köögiviljakoorijaga õhukesed laiad laastud ja laota kaunilt salatilehtedele. Sega kokku kastmeained ja nirista salatile. Puista peale kõrvitsaseemned ja apelsinikooreribad. Kui soovid seda salatit pakkuda omaette eelroana, laota peale ka parmesanilaaste või muud meelepärast juustu.

 

Reklaam