Lia Vrkus soovitab:Kõrvitsa-kartulivorm hakklihaga

 

 

100 g kõrvitsat annab kõigest 27 kcal, ligi 4 korda vähem kui kartul.  Kui asendad selle vormiroas pooled kartulid kõrvitsaga, saab see roog kordi tervisesõbralikum ja põnevam kui tavapärame kartulivorm.

 

Neljale

Valmistusaeg: 20 minutit + ahjus 30 minutit

 

400 g lihaveisehakkliha

1 tl cayenne pipart

400 g kartuleid

400 g kõrvitsat

2 dl konserveeritud maisi

1 sibul

1 tl riivitud muskaati

2 dl kohvi-või vahukoort

2 dl köögiviljapuljongit

Peale:100 g riivitud juustu

värskeid ürte:rohelist sibulat,  peterselli või tilli

 

Koori kartulid ja kõrvits, lõika tikukujulisteks tükkideks. Koori sibul ja lõika ribadeks. Kuumuta pannil õlis sibulat, lisa hakkliha ja pruunista. Maitsesta cayenne,  soola ja pipraga.

Sega hakkliha kartuli ja  kõrvitsaga, maitsesta muskaadiga. Kalla segu vormi, lisa puljong ja koor.  Puista juustuga üle ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 minutit või kuni kartulid pehmed. Puista peale hakitud ürteja naudi koheselt.

 

Reklaam