100 g kõrvitsat annab kõigest 27 kcal, ligi 4 korda vähem kui kartul. Kui asendad selle vormiroas pooled kartulid kõrvitsaga, saab see roog kordi tervisesõbralikum ja põnevam kui tavapärame kartulivorm.
Neljale
Valmistusaeg: 20 minutit + ahjus 30 minutit
400 g lihaveisehakkliha
1 tl cayenne pipart
400 g kartuleid
400 g kõrvitsat
2 dl konserveeritud maisi
1 sibul
1 tl riivitud muskaati
2 dl kohvi-või vahukoort
2 dl köögiviljapuljongit
Peale:100 g riivitud juustu
värskeid ürte:rohelist sibulat, peterselli või tilli
Koori kartulid ja kõrvits, lõika tikukujulisteks tükkideks. Koori sibul ja lõika ribadeks. Kuumuta pannil õlis sibulat, lisa hakkliha ja pruunista. Maitsesta cayenne, soola ja pipraga.
Sega hakkliha kartuli ja kõrvitsaga, maitsesta muskaadiga. Kalla segu vormi, lisa puljong ja koor. Puista juustuga üle ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 minutit või kuni kartulid pehmed. Puista peale hakitud ürteja naudi koheselt.