Lia Virkus soovitab:PEHME PIPARKOOK

 

 

  • 7 dl hapupiima • 7 dl suhkrut • 3 tl kaneeli • 3 tl jahvatatud nelki
  • 1 spl söögisoodat • 2 dl haput pohlamoosi • 9 dl nisujahu • 150 g võid

Glasuur:  400 g maitsestamata toorjuustu • 3 dl tuhksuhkrut • 1,5 tl vaniljesuhkrut

Kaunistuseks: • kreeka pähkleid • jõhvikaid

Sega kuivained omavahel ja seejärel hapupiima ja moosiga. Lõpuks lisa

sulatatud või. Sega taignaks, aga ära sega liiga palju. Vala küpsetuspaberiga

kaetud kõrgete äärtega ahjuplaadile. Küpseta 200° juures 40 minutit.

Katsu tikuga, kas kook on keskelt küps, kui ei ole, küpseta veel. Lase jahtuda

ja valmista samal ajal glasuur. Vahusta toasoe toorjuust sõelutud tuhk-ja

vaniljesuhkruga. Määri koogile ja pane soovitavalt pooleks tunniks – tunniks külma.

Lõika ruutudeks. Kaunista  jõhvikate ja /või kreeka pähklitega

Reklaam