Lia Virkus soovitab:Apelsinimekiga rabarberikook

Apelsinimekiga rabarberikook

16 tk

Valmistusaeg: 20 minutit + 30 minutit ahjus

 

5 muna

800 g rabarberit

150 g võid

2 dl suhkrut

4 dl jahu

1 tl küpsetuspulbrit

 

Apelsinimekiga purutainas:

100 g võid

2 dl suhkrut

2 dl jahu

1 tl vanillsuhkrut

1 dl hakitud Kreeka pähkleid

1 apelsini koor

 

  1. Sulata või. Vahusta munad suhkruga tugevaks heledaks vahuks, lisa väheke jahtunud sulavõi ja küpsetuspulbriga segatud jahu.
  2. Tükelda rabarberid ja sega taina hulka. Laota see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (40 × 35 cm).
  3. Pese apelsini hoolikalt, kuivata ja riivi oranz kooreosa õhukeselt. Näpi kokku purutaina ained ja puista puru koogile.
  4. Küpseta 200kraadises ahjus pöördõhu reziimil  30–40 minutit või kuni kook on kuldkollane.
  5. Kook maitseb hästi nii soojalt kui külmalt. Külaliste tulles on tore pakkuda juurde isekeedetud vanillikastet. Ja kui kogu kooki kohe ära ei söö, panen ülejäägi kinnisesse karpi, kus see püsib maitsva ja mahlasena 3–4 päeva.

 

 

Reklaam