Lia Virkus soovitab:Kevadsalat kuusevõrsetega- külalised

Kevadsalat kuusevõrsetega- külalised

Neljale

Valmistusaeg: 15 minutit

 

Väike jalutuskäik metsa ja kuusevõrsed ongi salati jaoks olemas. Kui kaunid need jäävad kevadiselt värske salati peal! Nii rabarber kui ka kuusevõrsed lisavad meeldivalt hapukat maitset ja kergust, tervisest pakatavad need lisaks nagunii.

 

1–2 rabarberivart

1 tl tumedat suhkrut või kuusevõrsesiirupit

1 pott rohelist lehtsalatit

10–15 värsket redist

paar peotäit noori kuusevõrseid

Kaste:

1 sl sidrunist pressitud mahla

2–3 sl väärisoliiviõli (extra virgin)

soola, musta pipart

Serveerimiseks:

soovi korral meelepäraseid seemneid

parmesanilaaste

 

 

Lõika rabarberivarred õhukesteks viiludeks, sega suhkru või siirupiga. Jäta seisma, kuni valmistad ülejäänud salati. Rebi salatilehed väiksemaks, lõika redised sektoriteks ning sega salatilehtede ja rabarberiga läbi. Ühenda kastmeained ja sega kergelt salatiga. Laota kaunistuseks peale kuusevõrsed. Puista soovi korral üle seesamiseemnete ja parmesanilaastudega.

Reklaam