Lia Virkus soovitab: Sügisene seeneseljanka

Sügisene seeneseljanka
kuuele

2‒3 porgandit
3‒4 kartulit
1 sibul
2‒3 küüslauguküünt
1- 2 sl õli
2 dl tomatipastat
3-4 marineeritud kurki + sorts marinaadi
1 dl oliivirõngaid
1,5 l köögiviljapuljongit
2‒3 loorberilehte
1 l  värskeid või 0, 5 l kupatatud riisikaid
Seente praadimiseks 2-3 sl võid
1,5 sl mett või suhkrut
soola ja musta pipart
serveerimiseks hapukoort ja hakitud tilli

Koori porgandid ja kartulid ning lõika kuubikuteks.
Haki sibul ja küüslauk ning kuumuta koos tomatipastaga 15‒20 minutit pannil õlis. Lisa kuubikuteks lõigatud marineeritud kurgid ja oliivirõngad.
Kuumuta puljong keemiseni ning pane sisse loorberilehed ja pannil kuumutatud ained. Kuumuta keemiseni, lisa porgandi- ja kartulikuubikud ning keeda veel 20 minutit.
Vahepeal prae tükeldatud seened võiga läbi ja lisa kõige lõpus supile. Maitsesta supp soola, pipra, sortsu kurgimarinaadi,  mee ja sidrunimahlaga. Serveeri hakitud tilli ja hapukoorega.

Reklaam