Lia Virkus soovitab: toorjuustuglasuuriga pehme piparkook

Taigen:

5dl keefirit või hapupiima

5dl suhkrut

7dl nisujahu

1spl söögisoodat

3 tl jahvatatud belki

3 tl kaneeli

1,5 dl pohlamoosi

10g võid

Toorjuustuglasuur:

400g maitsestamata  toorjuustu

3dl tuhksuhkrut

1 tl vanillsuhkrut

Peale marju(nt pohli või jõhvikaid) soovi korral kaneeli

Valmistamine

Pane keefit või hapupiim ja suhlur suurde kaussi. Sega hulka omavahel ühendatud ained(jahu, sooda, nelk ja kaneel). Seejärel sega hulka pohlamoos ja sulatatud või. Laota taigen kõrgte servadega suurele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200kraadises ahjus 40 minutit. Kontrolli tikuga küpsust.Lase valmis koogil jahtuda. Glasuuri valmistamiseks sega toasoe toorjuust tuhk- ja vanillsuhkruga.Kata pehme piparkook glasuuriga ja joonista kahvliga muster peale.Soovi korral puista üle kaneeliga.Kaunista marjadega.

Reklaam