Lia Virkus soovitab: Kruubisalat köögiviljadega

neljale
Valmistamisaeg 40 minutit + 15 minutit maitsestumiseks
Toitev ja maitsev salat kruupide ja rohkete köögiviljadega. Speltakruupe otsi ökopoodidest, see on tervisest pakatav teravili. Samaväärse salati saad aga ka odrakruubiga, mida leidub pea igas poes. Puista serveerimisel üle röstitud seesamiseemnetega.

150 g spelta- või odrakruupe
1 väike punane sibul
1 punane õun
150 g ananassikuubikuid
100 g kirsstomateid
Kaste:
1 sl õuna- või veiniäädikat
1 tl seesamiõli
3 sl oliiviõli
1 pott värsket basiilikut
Soola ja pipart
Serveerimiseks:
röstitud seesamiseemneid
Sega omavahel kastmeained. Pese kruubid (või tangud) ohtra vee all ja keeda soolaga maitsestatud vees madalal kuumusel peaaegu pehmeks ehk al dente (umbes 20–30 minutit). Nõruta ja lase jahtuda. Sega kokku kastmega ja lase marineeruda, kuni jahtub.
Koori sibul ja lõika ribadeks. Lõika õun ja ananass kuubikuteks. Haki basiilik, sega kõik kausis kokku ja hoia serveerimiseni külmas. Salat vajaks maitsestumiseks vähemalt 15–20 minutit. Puista üle seesamiseemnetega.

Reklaam