Lia Virkus soovitab: Taevalik mustika-banaanimoos

Taevalik mustika-banaanimoos
450 ml
valmistamisaeg 30 minutit

Mustikamoos on klassika, mida tänapäevasel sügavkülmutamise ajastul keedetakse ehk varasemast harvem . Seda enam tasub proovida tõesti taevalikku, sametiselt pehme maitsega mustika-banaanimoosi.

1 suur banaan (umbes 200 g)
200 g metsamustikaid
200 g suhkrut, valget või karamellist pruuni roosuhkrut
poole keskmise sidruni mahl

Puhasta mustikad ja suru potis suurem osa kahvliga kergelt katki. Koori ja viiluta banaan ning suru viilud kahvliga potis läbi.
Pigista peale sidrunimahl ja lisa suhkur, lase tasasemal tulel keema tõusta. Eemalda vaht.
Keeda moosi ilma kaaneta ja vaikselt podisedes 10‒12 minutit, sega aegajalt. Kui moos muutub paksemaks ja vahtu juurde ei teki, siis on moos valmis.
Vala moos purki, sule kaas, lase maha jahtuda ja säilita jahedas.

Reklaam