Lia Virkus soovitab: küüslaugu marinaadid kolmel erineval moel

Magusamaitselised marineeritud küüslauguküüned

Võrratu hoidis, mida kindlasti tasub proovida ka neil, kes muidu küüslaugust lugu ei pea. Magusamiatselised krõmpsuvad küüslauguküüned pakuvad hoopis uue maitseelamuse.

1 kg puhastatud küüslauguküüsi
Marinaad:
1 l kanget hibiskuseteed või vett
7 sl suhkrut
0, 5 tl meresoola
6 sl 30% äädikat
2 kuhjaga tl roseepipart
2 tl hakitud mündi- või melissilehti
7 vürtsitera

Et küüslauguküüsi oleks hõlpsam puhastada, leota neid 10-15 minutit kuumas vees. Lõika õhukeselt ära kannaosad ja eemalda siis koor.
Keeda valmis marinaad. Pane potti marinaadi sisse kiht küüslauguküüsi. Kuumuta tasasel tulel 1 minut. Tõsta kohe väikestesse purkidesse, tee nii ka ülejäänud küüslauguküüntega. Seejärel keeda marinaad veel läbi ja kalla kuumalt purkidesse. Kaaneta ja säilita jahedas. Hoidis on kasutamiseks valmis 2 nädala pärast.
Ära kohku marinaadi esialgsest kangusest- paari nädalaga selle maitse maheneb. Samuti kaob hibiskusest valmistatud marinaadi kaunis roosa värv ajapikku, aga algul kaunis.

Küüslauk palsamiäädika marinaadis
Vahva valmistada kingituseks või endale nautimiseks. Säilita külmas.
Enne serveerimist tilguta küüslauguküüntele peale oliiviõli.

300 g puhastatud küüslauguküüsi
1 dl vett
1 dl palsamiäädikat
0, 5 dl mett
Soola
Pisut oliiviõli
Tõsta kõik ained väikesesse potti ja keeda u 10 minutit vaiksel kuumusel. Kalla purki ja sulge kaanega.
Säilita külmas.

Marineeritud küüslauguküüned paprikaga
Küüslaugusõprade lemmikhoidis, mis tänu punasele paprikale ka imekaunis!
1 kg küüslauku
2 väikest punast paprikat
2 väikest sibulat
Marinaad:
3 dl vett
1, 5 dl suhkrut
2 tl soola
3 loorberilehte
10 tera pipart
3 dl õuna- või veiniäädikat
4 sl õli

Keeda koorimata küüslauguküüsi 2 minutit, jahuta ohtras külmas veel. Koori küüned.
Lõika sibulad õhukesteks ratasteks, paprikad ribadeks.
Lao küüned steriliseeritud purkidesse vaheldumisi sibula ja paprikaga.
Kalla potti vesi, äädikas ja õli. Lisa suhkur, sool, pipar ja loorberilehed.
Keeda marinaad ja kalla küüslaukudele, sulge purgid. Hoidis on valmis kasutamiseks paari nädala pärast.

Reklaam