Lia Virkus soovitab: jõululauale midagi uut ja maitsvat!

Jõhvika-juustutort riivleivaga
Kaheteistkümnele
Meeldivalt hapuka jõhvikatarretisega juustutort maitseb ka neile, kes muidu magusat ei armasta. Kaunis peolaua ehe on see samuti!

Põhi:
5 viilu kuivatatud ja riivitud musta leiba
2 sl toorroosuhkrut
75 g sulatatud võid
Kate:
100 g (külmutatud) jõhvikaid
1,5 dl toorroosuhkrut
5 tl želatiini
5 sl vett
2 dl 35% vahukoort
300 g maitsestamata kohupiimapastat
400 g maitsestamata toorjuustu
2 tl vanillsuhkrut
Peale:
3 dl (külmutatud) jõhvikaid
1 pakk Mikaado jõhvikatarretise pulbrit
3,5 dl keevat vett
Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm seest küpsetuspaberiga. Riivi leib, kuumuta pannil või ja suhkruga läbi, suru vormi põhja.
Purusta katte jaoks 100 g jõhvikaid suhkruga. Paisuta ja sulata vees želatiin, lase väheke jahtuda. Vahusta koor, lisa toasoe toorjuust ja kohupiim, vanillsuhkur ja jõhvikapüree. Nirista hulka leige želatiinilahus ja vahusta korra veel läbi. Kalla segu vormi, tasanda pind ja lase külmas 2 tundi tarduda.
Sulata tarretisepulber keevas vees, lase jahtuda. Laota tordile külmutatud jõhvikad ja tõsta supilusikaga peale külm tarretisesegu. Pane tort uuesti külma tarduma – 2 tunniks kuni üle öö. Külmunud marjadega tarretub segu tunni-paariga.

Reklaam