Lia Virkus soovitab Pajaleib (Malmpajaleib)

Pajaleib
Selle vahva retsepti sain Soomemaalt, ühelt toiduajakirjanikult Lahtis. Siin kasutatakse küpsetamisel malmist kaanega ahjupotti,(pada), sellest ka leiva nimi.
Lubasin talle, et proovin kodus kindlasti järele ja see sai maitses uskumatult hea krõbeda kooriku ja pehme sisuga. Ei saa jätta jagamata.
7- 7, 5 dl nisjahu
1, 5 tl soola
0, 5 tl kuivpärmi
3 dl käesooja vett
Päev 1: sega kõik ained omavahel, pärm kindlasti enne jahuga. Lase kerkida rätiku all 12- 18 tundi.
Päev 2: tõsta jahuga ülepuistatud lauale, sõtku veel läbi ja vormi taignast pätsike.
Tõsta malmpada 225 kraadi juurde ahju kuumenema , pane saiapäts sinna sisse ja küpseta 225 kraadi juures kaane all 30 minutit, nirista peale oliiviõli ja küpseta veel ilma kaaneta 15- 20 minutit või kuni sai pealt kaunilt kuldpruun.

Reklaam