12 tk
Valmistusaeg: 30 minutit + 4–12 tundi külmas
Selle maitsva, veidi mõrkja kohvimaitselise koogi valmistamiseks on vaja vaid kõik ained kokku segada – ei mingit küpsetamist! Meeldib ka neile, kes muidu magusat ei armasta.
Põhi:
150 g šokolaadiküpsiseid
100 g võid
Täidis:
400 g maitsestamata toorjuustu
1,5–2 dl tuhksuhkrut
1 sl vanillsuhkrut
4 tl lahustuva kohvi pulbrit
4 sl keevat vett
4 tl želatiini
2 dl vahukoort
Kaunistamiseks:
päris kohviube või šokolaadist ube
Purusta põhja jaoks küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Täidise valmistamiseks sega toasoe toorjuust suhkrutega.
Lahusta kohvipulber 4 sl keevas vees. Lase kohvil jahtuda. Paisuta želatiini jahtunud kohvis 5 minutit ning sulata siis väiksel kuumusel pidevalt segades. Jahuta veidi. Vahusta koor ja lisa juustusegule. Nirista hulka ka jahtunud želatiinisegu, samal ajal täidist segades. Kalla täidis küpsisepõhjale ning tasanda.
Tõsta tort külma ja lase seal seista neli tundi kuni üle öö. Kaunista tavaliste või šokolaadist kohviubadega.