Lia Virkus soovitab: Ahjustrooganov

kuuele-kaheksale

valmistamisaeg 30 minutit + 1 tund ahjus

Sügisesed ilmad suisa sunnivad pajaroa ahju podisema panema, selline koorekaste maitseb kogu perele. Serveeri rooga keedetud kartulite, tatra, riisi või kartulipudruga ja meelepärase värske salatiga.

1,3 kg seakaelakarbonaadi

3‒4 sl õli praadimiseks

2 sibulat

3‒4 sl jahu

7 dl kuuma vett

1‒2 dl hapukoort

100 g tomatisalsat (või tomatipüreed)

1 dl tükeldatud marineeritud kurke

soola ja pipart

Lõika liha kangideks ja pruunista pannil õlis mitmes jaos. Maitsesta soola-pipraga ja tõsta malmpotti.

Kuumuta hakitud sibulad pannil klaasjaks ja pane samuti potti. Kalla peale nii palju keevat vett, et see katab liha. Hauta 1 tund kaane all 180-kraadises ahjus või pliidil vaiksel kuumusel.

Sega jahu 1 dl veega, kalla lihale ja sega läbi. Lisa ka kurgitükid, hapukoor ja tomatipüree ning sega läbi. Kuumuta veel, kuni liha on pehme. Maitsesta vajadusel veel soola-pipraga.

Reklaam