Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus soovitab:Küpsisenapoleon

8-10 tk Küpsisekoogid maitsevad alati head. Kui laod küpsised keedukreemi ja moosiga vaheldumisi koogiks, saad napoleoni noorema sõsara. Valmib palju kergema vaevaga kui klassikaline napoleon. 4 pakki heledaid neljakandilisi küpsiseid 3 dl hapukat moosi (nt jõhvika-, kreegi- või kirsimoosi) Keedukreem: 1 l piima 4 muna 1 dl nisujahu 1, 5 dl suhkrut 2 tl vanillsuhkrut […]

Lia Virkus soovitab:Tuunikala-plaadipirukas kirsstomatitega

Kaheteistkümnele See on juba üle kümne aasta üks mu lemmikuid, mis õnnestub alati. Lehttainapõhjal kalapirukas sobib lõunalauale või õhtusöögiks tee-kohvi kõrvale. Juurde passib hästi värske salat. Kui soovid seda küpsetada väiksemas ümmarguses vormis, jaga kogused kahega. 800 g pärmilehttainast Täidis: • 2 keskmist sibulat • 1 tl kuivatatud punet • 1 sl õli + 1 […]

Lia Virkus soovitab:Kardemonipannkoogid

10-12 tk Imehead vanaema retsepti järgi paksud pannkoogid, kus kardemoni imeline maitse lausa lummab. Marjad või moos sobib lisandiks suurepäraselt, maiasmokkadele ka vahukoor või vanillijäätis! • 5 dl toasooja hapupiima või keefirit • 2 toasooja muna • 2 sl sulavõid • 5 dl jahu • 1 tl söögisoodat • 1 tl küpsetuspulbrit • 1 sl […]

Lia Virkus soovtab:Piparkoogibrita

7 Piparkoogi-Brita 12–16 tk Pohlamoosi ning jõuluvürtsidega kreem teevad sellest Brita variandist ehtsa pühademaiuse. Parimalt maitseb tort järgmisel päeval, aga võid nautida ka kohe. Põhi: • 125 g võid • 2 L-suuruses muna kollast • 1 dl suhkrut • 1 dl piima • 1,5 dl nisujahu  või tatrajahu• 2 tl küpsetuspulbrit • 0,5 tl ingverit […]

Lia Virkus soovitab:Pehme piparkook

Kümnele kuni kaheteistkümnele Olen mitukümmend aastat juba esimesel advendil küpsetanud plaaditäie pehmet piparkooki, mis toob koju magusat jõuluaroomi. Siinsest kogusest saab suure plaaditäie kooki, millest jätkub perele maiustamiseks mitmeks päevaks. Kook maitseb hästi ka ilma glasuurita, enamalt jaolt nii seda söömegi. Pidulikumal puhul kata aga kook pealt hõrgu toorjuustuglasuuriga. 5 dl keefirit või hapupiima 5 […]

Lia Virkus soovitab:Kamavaht jäätisega

neljale Lihtne ja kiirelt valmiv suvine rahvuslik magustoit. Serveeri kaunilt jäätisepalliga ja lisa ka värskeid mustikaid või muid marju kaunistuseks. 4 dl vahukoort 300 g maitsestamata kohupiimapastat 3 sl suhkrut 2 tl vanillisuhkrut 2 sl rukkikama Serveerimiseks Vanilli-koorejäätist mustikaid või muid marju

Lia Virkus soovitab:Kausiheeringas musta leiva, kodujuustu ja marineeritud kurgiga

4-6-le Valmistusaeg: 30 minutit Väga kaunis ja maitsev on serveerida heeringat kausikeses kihiti marineeritud kurgi, kodujuustu ja musta leivaga. Paku seda kuumade keedetud kartulitega ja maitsev kõhutäis on kindlustatud. sobib igal aastaajal, isegi südasuvel! 300 g soolaheeringat 2 viilu musta rukkileiba 400 g kodujuustu 300 g hapukoort sidrunipipart 1 punane sibul 3-4 marineeritud kurki 3 […]

Lia Virkus soovitab: Suvikõrvitsavorm riisi ja peekoniga

4-6-le kui suvikõrvitsat ohtralt saadaval, tee seda maitsvat vormirooga! Võid valmistada roa peekoniga või ka ilma.   1 pakk toorsuitsupeekonit 2-3 sl oliiviõli 1 kg suvikõrvitsat 2 tl soola soola, pipart 1 sibul 3 küüslauguküünt 1 tl kuivatatud punet1-2 dl piima või koort 1 dl riisi 150 g riivitud juustu   Riivi suvikõrvits, sega soolaga […]

Lia Virkus soovitab:Vaarika-karamelli kausikook

    6-8-le   Karamelline toorjuustukreem koos hapukate vaarikate  ja kaunistuseks kasutatud krõbeda beseega maitseb suurepäraselt. Gluteenivaba tatrabiskviit on selles maiuses meeldivaks alternatiiviks tavalisele nisujahuga biskviidile. Kiirel puhul võid kasutada valmisküpsetatud poebiskviiti, siis immuta biskviidikuubikuid ka mahla või piimaga.Võib serveerida kohe või ka järgmisel-ülejärgmisel päeval!       Biskviit: 2 suurt muna 2,5 sl (tumedat) […]

Lia Virkus soovitab:krehvtine kurgisalat

1,5 l Päris kreftine saab see salat sinepi, sibula ja küüslauguga. Parim on salat järgmisel päeval, kuid sobib pikemalt külmkapis säilitada!   2 kg väikesi kurke 1 terve eestimaine kange küüslaugupea2 sibulat2 sl suhkrut2 sl meresoola3 sl 30% äädikat4-5 värsket tillivart koos lehtede(ja õisikute)ga1 tl kanget sinepit või mädarõigast musta pipart Koori kurgid ja viiluta […]

  • ARHIIV


  • Kommenteeri saadet