Uudised

Vabariigi aastapäevaks soovitame tatrarulli

Tatrarull kahel moel
10 tk
Ideaalne kooskõla on tatrajahust rullbiskviidil ja õunamoosil. Tatrajahuga saab õhulise ja maitsva rullbiskviidi. . .
See on vanaema-aegne retsept, mis liigub põlvest põlve. Rullbiskviit jääb imehea lihtsa hapuka õunamoosiga, aga ka kohupiimavahu ja hapuka pohla toormoosiga.
Biskviit:
5 muna
5 sl tatrajahu( mitte kuhjaga)
5 sl tumedat toorroosuhkrut
Vahele: 700 ml hapukat õunamoosi
Või 200 ml vahukoort
300 g kohupiimapastat
3- 4 sl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 dl toormoosi ( nt pohla- mustika)
Vahusta munakollased suhkruga, teises kausis munavalged kõvaks valgeks vahuks. Sega ettevaatlikult vahud kokku ja lisa hulka omavahel eelnevalt segatud tatrajahu ja küpsetuspulber. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 15 minutit või kuni biskviit kaunilt kuldpruun. Kummuta pruuni suhkruga ülepuistatud teisele küpsetuspaberile. Määri peale õunamoos, kui kasutad seda.
Lase biskviidil jahtuda, kui määrid peale kohupiimavahtu. Vahusta koor suhkrutega , lisa hulka kohupiim ja vahusta ühtlaseks vahuks. Määri biskviidile kohupiimavaht ja tõsta lusikaga sortsud toormoosi. Keera küpsetuspaberi abil rulli ja jäta paberi sees tunniks maitsestuma.

Mälestagem Ukraina rahutustes hukkunuid

Palvepäev Ukraina eest

Kedagi ei jäta puudutamata järjest enam eskaleeruv konflikt Ukrainas, mis on kaasa toonud hulgaliselt inimohvreid ja ähvardab kujuneda kodusõjaks keset Euroopat. On äärmiselt traagiline, et rahumeelsed meeleavaldused on muutunud vägivaldseks ja riik on kasutanud oma rahva vastu äärmuslikke vahendeid. Kahjuks on leidunud jõude, kes on seda konflikti õhutanud ja ülesehitavale kokkuleppele jõuda on ääretult raske.

Kutsun üles toetama kõiki lepitus- ja rahupüüdlusi Ukrainas, et sealne rahvas võiks üksteist ja demokraatlikke norme austades lahendada oma ühiskonna ees seisvad probleemid. Loodame tänasel keskpäeval allakirjutatava kokkuleppe jõustumisele ning osapoolte koostööle.

Kuulutan eeloleva pühapäeva, 23. veebruari Ukraina rahu ja vabaduse eest palvetamise päevaks. Mälestagem sel päeval Ukraina rahutustes hukkunuid ning palvetagem nende perekondade ja kõigi kannatanute pärast.

Ajal, mil tähistame Eesti iseseisvuspäeva, kandkem südames ka oma õdesid ja vendi Ukrainas, toetades nende riigi iseseisvust ja arengut.

+Andres Põder

Argine tatrapada

Neljale

Mõnus ja lihtne pajaroog, mille teeb eriliselt maitsvaks kreemjaks Merevaik.

 

3 suuremat porgandit ( u 450 g )

3 kanakintsu või- fileed( u 450- 500 g )

2 sibulat

1 tl kurkumit

3- 5 dl kana-või köögiviljapuljongit

võid

100 g (toor)tatart

2-3 marineeritud piprakurki, Salvest

100 – 150 g  Merevaiku

Värsket peterselli, tilli

Soola ja musta pipart

 

Viiluta  porgandid, tükelda kana ja  pruunista pannil koos hakitud sibulaga. Maitsesta soola, kurkumi ja pipraga. Pane kana, sibul ja porgand malmpotti ning kalla peale puljong, lisa pestud tatar ja hauta kaane all u 15 minutit, kuni kõik on pehmed.

Kõige lõpuks lisa tükeldatud kurk ja Merevaiku nii palju, kui kreemist pajarooga soovid. Kuuumuta veel mõni minut ja maitsesta veel soovi korral . Puista üle hakitud värske maitserohelisega.

 

Raadio 7 sõbranädal

sobranadal2014

Üksainus sõbrapäev aastas on liiga vähe! Seepärast on Raadio7 eriprogrammiga sõbrapäevi nädala jagu. Alustame esmaspäevast, 10.veebruarist ja lõpetame reedel, Sõbrapäeval. Helistame sõpradele, mängime sõbramänge ja jagame sõbranänni – nii hommikuprogrammis kui ka pärastlõunal.

Hommikuprogrammis ja Päevasilla saates loosime välja uue Sõna tänaseks päevaks numbri. Kuula programmi ja osale mängudes.

Sõbrapäeval kohtume sõpradega raadio stuudios.

Sõbrapäevaks: Valged kaera-kookosepallid

 

Imehead šokolaadimaitselised pallid, milles kaerahelbeid tunda ei ole. Valge kookoskate annab neile kauni Raffaello välimuse.

Valmistusaeg 15 minutit + 1 tund tahkumiseks külmas

20 tk

100 g pehmet võid
1,5 dl suhkrut
3 dl (täistera)kaerahelbeid
150 g Tiina  või Mari komme( Kalevi marmelaadikomme)
1 tl vanillsuhkrut
3 sl mõru kakaopulbrit (nt Fazer)
2 spl kanget külma espressot

Veeretamiseks 2 dl kookoshelbeid

Sega kausis või ja kaerahelbed. Sega juurde suhkur, vanillsuhkur, rosinad ja kakao, viimasena lisa külm kange kohv. Vormi segust väikesed pallid ja veereta kookoshelvestes. Hoia serveerimiseni külmas.

Kuulutused

Vaata kõiki kuulutusi