Uudised

Lia Virkus soovitab:jõulutrüflid

Jõulutrüflid ehk Kakao-datli-indiapähklitrüflid kaneeli ja kardemoniga
U 40 tk
200 g kuivatatud kivideta datleid
50 ml vett
300 g india pähkleid
70 g kuivatatud jõhvikaid
3 sl vahtrasiirupit või mett
5 sl mõrudat kakaopulbrit
1 tl vanillisuhkrut
Näpuotsaga peent meresoola
1 tl kaneeli
1 tl kardemoni
Leota datleid 50 ml vees ja india pähkleid üle öö vees. Nõruta pähklid ja purusta blenderis koos datlite ja datlite leotusveega. Sega hulka ka siirup või mesi, sool, jõhvikad, kaneel ja kardemon. Sõtku veel vajadusel käsitsi ja võta 2 teelusika abil väikesed tükid, veereta pallideks. Tõsta serveerimisalusele ja jäta võimalusel tunniks maitsestuma, aga sobivad ka kohe nautimiseks.

Kaili Palmik soovitab: Valge šokolaadi tükkidega brownie

(gluteenivaba küpsetis)

Kui sulle meeldib piimašokolaad rohkem kui tume, siis võid nii ainult tumeda kui ka valge šokolaadi asemel kasutada piimašokolaadi – sellisel juhul jääb kook mõnusalt karamelline. Olen valge šokolaadi asendanud nt tükeldatud kirsi- v vaarikamaitselise tumeda šokolaadiga ja ka nii on tulemus igati hea. Eriti mugav on kasutada valge šokolaadi nööpe (nt seekord oli mul üks sajagrammine pakk Kalevi poolt mulle katsetamiseks toodud Odense šokolaadinööpe), sest siis jääb šokolaadi tükeldamise vaev ära. Šokolaadid, mida koogi tegemisel kasutad, võivad olla nii mandlite kui ka pähklitega v nende tükkidega.
Retseptis toodud kogus on ideaalne lasanjevormi jaoks, kui tahad terve ahjuplaadi täit, siis korruta kogused kahega.

200 g tumedat šokolaadi (mul oli seekord 60 %-ilise kakaosisaldusega)
200 g valget šokolaadi
180 g jahvatatud pähkleid v mandleid
100 g võid
100 g (rafineerimata roo)suhkrut
4 muna

Sulata või ja tume šokolaad. Sega juurde jahvatatud pähklid v mandlid, munakollased ja suhkur. Lisa tükkideks lõigatud valge šokolaad v valge šokolaadi nööbid. Vahusta munavalged ja sega õrnalt spaatliga alt üles tõstes ja samal ajal kaussi keerates šokolaadisegu hulka. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud 23×34 cm ahjuvormi ja küpseta 180 kraadi juures u 20 minutit.

Saatepäev koostöös Nõmme Baptistikoguduse rahvaga

nomme-baptistikogudusSoovist enam ühiskonnas avada Eestimaa koguduste tööd, mille üks valdkondi on olla ühiskonna mõtte ja tegevuse muutja, mis avaldub kohaliku arengu ja kogukondade elujõulisuse edendamise kogukondliku initsiatiivi, koostöö ja identiteedi tugevdamise ning kohalike elanike teadmiste ja oskuste kasvu kaudu.

Loe edasi »

Lia Virkus soovitab: isadepäeva banaanikook

Isadepäeva banaanikook ehk Banoffe

10 tk

Põhi:

200 g Digestive küpsiseid

100 g sulatatud võid

Täidis:

2 karpi ( a`190 g ) keedetud kondenspiima

2 viilutatud banaani

2, 5 dl vahukoort

200 g maitsestamata toorjuustu

2 tl vanillsuhkrut

Kaunistuseks: 10- 20 g tumedat sokolaadi

1 granaatõun

1 banaan

 

Purusta küpsised, sega sulatatud võiga. Vooderda 24 cm lahtikäiv koogivormi põhi ja küljed  küpsetuspaberiga. Vajuta küpsisepuru tihedasti vormi põhja ja 2-3 sentimeetri kõrguses külgedele. Küpseta 180 kraadi juures 7-8 minutit. Jahuta täielikult.  NB!Kiirel puhul kasuta pirukavormi ja ära põhja küpseta. Piisab kui paned selle 30 minutiks külmkappi.

Vahetult enne serveerimist määri põhjale ettevaatlikult keedetud kondenspiim ( ettevaatust, põhi on väga mure!). Viiluta banaanid ja lao kondenspiimale. Vahusta koor vanillsuhkruga, vahusta hulka toasoe toorjuustu, tõsta vaht banaaniviiludele. Viiluta banaan, torka vahu sisse,  riivi peale šokolaad ja puista üle granaatõunaseemnetega. Serveeri kohe!

Laupäeval koos Isaga – Toomkoguduse rahvaga

Tallinna ToomkirikRaadio 7 saatepäev koostöös EELK Tallinna Püha Neitsi Maarja Piiskopliku Toomkoguduse rahvaga.

Loe edasi »

Kuulutused

Vaata kõiki kuulutusi