Hetkel eetris:
Roosiaed

Uudised

Lia Virkus soovitab: ülestõusmispühadeks Kookose- kohupiimašarlott

 

Kuuele- kaheksale

Valmistusaeg: 40 minutit + 4 tundi kuni üleöö külmas

Küpseta kohupiimaga rullbiskviit ise või osta poest. Kookosega kohupiimasarlott jääb imehea.Tee sarlott kindlasti valmis eelmisel päeval.

 

500 g kohupiimaga rullbiskviiti

Täidis: 4 dl vahukoort

400 g kohupiimapastat

1 dl suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

2 sl sidrunimahla

4 tl zelatiinipulbrit

2 dl kookoshelbeid

1 purk virsikukompotti

Kaunistuseks: astelpajumarju või virsikukompotti

 

Keeda madalal kuumusel 2 dl vahukoort 1 dl suhkruga 15 minutit karamelliseks ( hoia vaevalt keevana , aeg- ajalt segades mööda põhja). Tõsta pliidilt ja sega hulka kookoshelbed, lase jahtuda.

Vooderda ümmargune kauss ( u 2 l) seest toidukilega, vooderda kausi põhi ja küljed  õhukeste rullbiskviidi viiludega.Nõrutavirsikud ja tükelda väikesteks kuubikuteks.   Lase paisuda  zelatiinipulbril 5 minutit 4 sl kompotivedelikus, sulata segades hästi madalal kuumusel( ära keema lase). Lase mõni minut jahtuda.

Vahusta ülejäänud 2 dl vahukoort vanillsuhkruga, vahusta hulka kohupiimapasta ja jahtunud karamelline kookossegu.  Nirista hulka väheke jahtunud zelatiin, sega ja lõpuks lisa kiirelt hulka ka virsikutükid.  Tõsta vaht  rullbiskviidiga vooderdatud  vormi, vajuta täidise peale veel 2 viilu kohupiimarulli, kata pealt kilega ja tõsta üleöö külma. Kummuta vormist ja kaunista astelpajumarjade või virsikutega.

Laupäeval koos Isaga – EKNK Toompea kogudus

Toompea_3Soovist enam avada Eestimaa koguduste tööd, mis toetab ja muudab meie ühiskonda ja mis avaldub kohaliku kogukonna teadmiste ja oskuste kasvu kaudu meie elukvaliteedi kasvus ja sotiaalses sidususes.
EKNK Toompea koguduse eetripäeval tutvustame koguduse rahva mõtete ja tegude vilja, Jumala otsimisi ja Tema juhatuse radu.

Loe edasi »

Lia Virkus soovitab lihavõtteks: Sidrunikohupiimakeeks.

 

Kerge kohupiimamaitseline, mõnusalt hapukas niiske ja mahlane keeks.

 

Taignasse:

1 sidrun

150 g võid

3 muna

3 dl suhkrut

4dl jahu

1-2 tl vanilli

2 tl küpsetuspulbrit

300 g kohupiimapastat

 

Valmistamine: või sulatada, munad suhkruga vahustada, kuivained segada, mitte vispeldada, lisada kohupiim, riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl

Küpsetamine:

Võiga määritud vormis küpsetada 175 kraadi juures tund aega- kuni keeks on küps, seda tuleks aeg-ajalt tikuga kontrollida. Kui keeks on küpsenud- tikk on puhas, siis  võta keeks ahjust.

Seejärel hoia veel 15 min vormis ja  alles siis kummuta vormist välja.

Head isu!

 

Lia Virkus soovitab lihavõtteks: õunakohupiimakook

Selles koogis ei ole jahu.See meenutab kohupiimavormi või  põhjata kooki.

 

Taignasse:

4 pakki (200gr maitsestamata) kohupiima.

4 muna

¾ dl mannat

2 dl suhkrut

NB! Kui kasutate vanillkohupiima, siis võib suhkrukogust vähendada, sest maitsestatud kohupiimad on suhkruga.

500 gr õunu

100 gr kuivatatud aprikoose  või rosinaid

1 suuurema sidruni riivitud koor

 

Valmistamine:

Munad ja suhkur kloppida tugevaks õhuliseks vahuks

Lisada kohupiim, manna, riivitud sidrunikoor, kooritud ja riivitud õunad. Segada ja asetada  26 sm läbimõõduga vormi.

Küpsetamine:

200 kraadi  ahjus 30-40 min. Kui pealt kuldkolane ja äärtest lahti löönud, siis võib ahjust välja võtta.

Maitseb leigelt ja ka külmalt ülimalt hea.

Lia Virkus jagab retsepte lihavõttepühadeks

tkt-1603Kevad on Eestimaale saabunud ja kevadpühad juba eeloleval nädalavahetusel. Et kauaoodatud pühade toidulaud oleks tervislik, maitsev ja huvitava valikuga, pakub köögiajakirjanik Lia Virkus selle nädala Hommikuprogrammides kell 9.15 põnevaid retsepte. Nendega saab tutvuda ka meie kodulehel, rubriigis Targu kodus talita.

Lia Virkus soovitab lihavõtteks: suitsukana -virsikusalat

Kiirelt valmiv hõrk ja kauni värviga kevadine salat, mis oleks hea koheselt seveerida, et roheline salat selles püsiks värske ja krõmpsuvana.

300 g suitsukanakintse

1 väike purk  (420 g) konservvirsikuid

1 suur õun

1 väiksem hina kapsas või jääsalat

30 g kreeka pähkleid

Kaste:

2 dl maitsestamata jogurtit

2 dl majoneesi

soola

jupike riivitut ingverit

valget pipart

Eemalda kanaliha luudelt ning tükelda.Lõika virsikud kuubikuteks, õun ja hiina kapsas ribadeks. Sega kokku jogurt  ja majonees,maitsesta soola ja pipraga, soovi korral ka vähese riivitud ingveriga. Tõsta salatiained vaagnale, sega õrnalt läbi või lao ained kihiti: hiina kapsas kõige alla, siis kana, õun ja virsikud. Pane kastet alatikihtide vahele ja peale. puista peale hakitud pähklid  ja naudi koheselt.

 

EKN on nimetanud käesoleva aasta eluväärtuste aastaks

Eesti Kirikute Nõukogu (EKN) on nimetanud käesoleva, 2016. aasta eluväärtuste aastaks. Aasta jooksul korraldab EKN neli teemanädalat, mis keskenduvad tervele inimesele, tervele perekonnale, tervele ühiskonnale ning tervele loodusmaailmale.

Loe edasi »

Lia Virkus soovitab: Oamääre päikesekuivatatud tomatitega.

Valmistusaeg: 10 minutit

Tervislik suupisteamps koos rukkinäkkaritega või juurikatega igale peolauale ja miks mitte iseendale mõnusaks õhtuseks näksimiseks teleri ees.

1 purk (400 g) konserveeritud valgeid või punaseid ube
150 g päikesekuivatatud tomateid õlis
peotäis värsket basiilikut või lehtpeterselli
2 sl tahhiinit ehk seesamiseemnepastat
3 sl oliiviõli
2 suurt küüslauguküünt
0,5 tl Cayenneʼi pipart
0,5 tl soola
1–2 tl mett
1 tl jahvatatud vürtskööment
1 suure sidruni mahl (2–3 sl)

Pese ja loputa oad rohke vee all sõelal. Nõruta päikesekuivatatud tomatid õlist ja lõika ribadeks. Haki ürdid. Pane oad, tahhiinipasta, oliiviõli, küüslauk, tomatid, Cayenneʼi pipar ja ürdid blenderisse või minilõikurisse, töötle ühtlaseks pastaks. Maitsesta soola, mee, vürtsköömne ja sidrunist pressitud mahlaga.

Armastus võidab surma ka täna

1372199-639x832Hiljaaegu sattusin nägema lastele mõeldud filmi “Külmapoiss”. Kokkuvõtvalt oli filmi sisuks võitlus Hea ja Kurja vahel. Lugu, kuidas sageli ka meie endi igapäevaelus juhtub, et Kuri saab alguse tühistest ja väikestest asjadest, aga ajapikku kogub ja kogub end suureks ja ähvardavaks. Nii ähvardavaks, et me sooviksime küll teha head ja otsustada hea kasuks, aga kurja võim halvab meid, halvab meie mõtlemise, otsustavuse, tegutsemise. Ja Kurja võimu vahendiks on hirm ja hirmutamine. Ja siis saabub see otsustav hetk, mis määrab rohkem kui vaid meie endi heaolu, kaalukausil on kogu inimekonna, universumi saatus. Kas ja kuidas lahenevad sellised teravad ja pingelised olukorrad?

Loe edasi »

Lia Virkus soovitab: kohupiimakarask mooniseemenete ja kuivatatud jõhvikatega.

Mahlane ja imehea nii ahjusoojalt kui ja jahtunult koos võiga.
1 dl kohvikoort
1 muna
3 sl suhkrut
1 tl soola
1 tl soodat
2 dl odrajahu
1 dl nisujahu
3 sl õli
5 sl seemneid (kõrvitsa-, seesami ja linaseemneid)
2 sl mooniseemneid
1 dl kuivatatud jõhvikaid

Sega kõik koostisosad omavahel. Pane piklikku leivavormi küpsetuspaber ja kalla tainas vormi.
Küpseta 200⁰C juures 25-40 minutit (sõltub ahjust). Küpsust kontrolli puutikuga.

Kuulutused

Vaata kõiki kuulutusi