Hetkel eetris:
Peresaade

Uudised

Piiblipüha eel on Raadio 7-s Piiblile pühendatud nädal.

Eestis tähistatakse 1. mail Ühinenud Piibliseltside Piiblipüha, fookuses on piibliseltside töö ja Piibel.

Nii tutvustame sellel nädalal erinevatel aegadel Eesti Piibliseltsi tegevust:

hommikuprogrammi kella 8-s tunnis pärime Eesti Piibli Seltsi tegevuse kohta peasekretär Jaan Bärensonilt.

Kella 9-s tunnis vahendame Piibliga seotud tegevus üle maailma.

Kolmapäeval kl 19 jagab keeleteadlane Kristiina Ross meie Piibli tõlkimise lugu.

kl 22 saates ,, Eestimaa, ärka!” tutvustame selle nädalala EPS-i külalisi Leedust, Lätist, Ukrainast, Slovakkiast ja Norrast.

Neljapäeval kl 12 on mirkofoni ees keelemees Mart Rannut ja Jaan Bärenson.

Laupäeval  kl 19 toome  arhiivisaate 1998. aastast, milles vastamisi Piibli uue tõlkega seotud teoloogiadoktor ja Piiblihuviline nö rahva hulgast, kes soovib konkreetseid

vastuseid,miks  teatud väljendid uut moodi tõlgitud on.

Pühapäeval kl 11 on saate ,,Roosiaed”  teema  Wastne Testament, stuudiokülaline on  teoloogiadoktor Toomas Paul. (Kordub esmasp kl 22)

Lia Virkus soovitab: Nõgesepesto

Nõgesepesto

Kahele

Valmistusaeg: 5 minutit

 

Kevadistest rohelistest lehtedest valmistatud pesto on parim hommikuvõileival, millele pole enam võid määrida vajagi. Sobib nii singi kui ka juustuga, aga tegelikult maitseb pesto võileival ka niisama. Pesto valmistamine käib kähku, võid selle kas või igal hommikul mõne minutiga valmis suristada.

 

50 g nõgeselehti

peotäis petersellilehti

1 dl soolapähkleid

3–4 küüslauguküünt

1 dl oliiviõli

30 g parmesani

soola

musta pipart

 

Peenesta nõgese- ja petersellilehed, soolapähklid ja küüslauk koos

õliga blenderis või saumikseriga. Sega hulka riivjuust ning maitsesta soola ja pipraga. Serveeri leival või saial.

 

Nõgesesmuuti

Kahele kuni kolmele | Valmistusaeg: 5 minutit

 

Noored nõgeselehed saad panna hommikusmuuti sisse

täiesti kupatamata, värskena, et säiliksid kõik vitamiinid.

Ja uskuge, ei kõrveta see juues sugugi!

 

suur peotäis noori nõgeselehti

1 banaan

2–3 dl naturaalset suhkruta õunamahla, apelsinist

pressitud mahla või vett

soovi korral peotäis värskeid või külmutatud marju

 

Surista kõik koostisosad sauseguri või blenderi abil kokku ja mõnus jook ongi valmis.

Lia Virkus soovitab:Nõgesesmuuti

 

Kahele kuni kolmele | Valmistusaeg: 5 minutit

Noored nõgeselehed saad panna hommikusmuuti sisse

täiesti kupatamata, värskena, et säiliksid kõik vitamiinid.

Ja uskuge, ei kõrveta see juues sugugi!

suur peotäis noori nõgeselehti

1 banaan

2–3 dl naturaalset suhkruta õunamahla, apelsinist

pressitud mahla või vett

soovi korral peotäis värskeid või külmutatud marju

Surista kõik koostisosad sauseguri või blenderi abil kokku ja mõnus jook ongi valmis.

Lia Virkus soovitab: Kruubisalat köögiviljadega

neljale
Valmistamisaeg 40 minutit + 15 minutit maitsestumiseks
Toitev ja maitsev salat kruupide ja rohkete köögiviljadega. Speltakruupe otsi ökopoodidest, see on tervisest pakatav teravili. Samaväärse salati saad aga ka odrakruubiga, mida leidub pea igas poes. Puista serveerimisel üle röstitud seesamiseemnetega.

150 g spelta- või odrakruupe
1 väike punane sibul
1 punane õun
150 g ananassikuubikuid
100 g kirsstomateid
Kaste:
1 sl õuna- või veiniäädikat
1 tl seesamiõli
3 sl oliiviõli
1 pott värsket basiilikut
Soola ja pipart
Serveerimiseks:
röstitud seesamiseemneid
Sega omavahel kastmeained. Pese kruubid (või tangud) ohtra vee all ja keeda soolaga maitsestatud vees madalal kuumusel peaaegu pehmeks ehk al dente (umbes 20–30 minutit). Nõruta ja lase jahtuda. Sega kokku kastmega ja lase marineeruda, kuni jahtub.
Koori sibul ja lõika ribadeks. Lõika õun ja ananass kuubikuteks. Haki basiilik, sega kõik kausis kokku ja hoia serveerimiseni külmas. Salat vajaks maitsestumiseks vähemalt 15–20 minutit. Puista üle seesamiseemnetega.

Kuulutused

Vaata kõiki kuulutusi