Uudised

Lia Virkus soovitab:Heeringa – kodujuustukaste

Heeringa – kodujuustukaste
Neljale
Suvisel ajal on üks lihtsamaid ja maitsvamaid toite heeringa- kodujuustukaste värskete kartulitega. Kastme saad valmis kiirelt ja lihtsalt samal ajal, kui kartul keeb. Ohtralt kulub sellesse kastmesse ka värsket tilli ja rohelist sibulat. Kui vahel heeringa- isu puudub, valmista kaste vaid kodujuustu, muna ja köögiviljadega.

1 soolaheeringas või 1 pakk õrnsoolaheerigat
400 g kodujuustu
2 väikest kurki
2 tomatit
2 keedetud muna
2 dl majoneesi
2 dl hapukoort või keefiri
Rohelist sibulat ja värsket tilli
Tilli
(soola )

Tükelda heeringas, tomatid ja kurgid kuubikuteks, riivi või tükelda ka munad. Sega kodujuustu, majoneesi ja hapukoore või keefiriga. Maitsesta hakitud maitserohelisega, vajadusel ka soolaga. Arvesta, et heeringas annab kastmele piisavalt soolasust.

Lia Virkus soovitab:Küpsisetort mustade sõstardega

Küpsisetort mustade sõstardega
12 tk
valmistamisaeg 20 minutit + üle öö külmkapis
Mustad sõstrad ja šokolaadiküpsised teevad tordist maitsva kesksuvise hõrgutise. Talvisel ajal sobivad koogisse ka külmutatud marjad.

2 pakki (à 165 g) Kalevi šokolaadimaitselisi küpsiseid
immutamiseks 1,5 dl kanget musta kohvi
Kreem:
400 g paksemat hapukoort
1,5 dl suhkrut
2 dl vahukoort
1 pakk (40 g) vanillipudingupulbrit
0,5 tl vanillsuhkrut
400 g musti sõstraid

Kreemi tegemiseks vala suurde kaussi hapukoor ja kalla juurde suhkur. Vahusta mikseriga kohevaks. Vahusta vahukoor ja vispelda hapukoore hulka. Puista juurde vanillipudingupulber, samal ajal hoolega vispliga segades.
Kata lahtikäiva 24 cm läbimõõduga tordivormi põhi küpsetuspaberiga. Purusta küpsised ja tõsta vormi põhja kolmandik küpsisepurust. Piserda peale kohvi. Kata 1/3 kreemiga ja puista peale musti sõstraid. Jätka kihtide ladumist, kuni aineid jätkub, pealmiseks kihiks jääb kreem. Jäta paar küpsist kaunistamiseks.
Kata tort toidukilega ja hoia järgmise päevani külmkapis.
Kaunista marjade ja küpsisepuruga.

Lia Virkus soovitab: Taevalik mustika-banaanimoos

Taevalik mustika-banaanimoos
450 ml
valmistamisaeg 30 minutit

Mustikamoos on klassika, mida tänapäevasel sügavkülmutamise ajastul keedetakse ehk varasemast harvem . Seda enam tasub proovida tõesti taevalikku, sametiselt pehme maitsega mustika-banaanimoosi.

1 suur banaan (umbes 200 g)
200 g metsamustikaid
200 g suhkrut, valget või karamellist pruuni roosuhkrut
poole keskmise sidruni mahl

Puhasta mustikad ja suru potis suurem osa kahvliga kergelt katki. Koori ja viiluta banaan ning suru viilud kahvliga potis läbi.
Pigista peale sidrunimahl ja lisa suhkur, lase tasasemal tulel keema tõusta. Eemalda vaht.
Keeda moosi ilma kaaneta ja vaikselt podisedes 10‒12 minutit, sega aegajalt. Kui moos muutub paksemaks ja vahtu juurde ei teki, siis on moos valmis.
Vala moos purki, sule kaas, lase maha jahtuda ja säilita jahedas.

Lia Virkus soovitab:Mustikamoos sidruni ja kardemoniga

Saame  300 ml mustikamoosi
valmistamisaeg 20 minutit

Metsamustikatest moosile annab just sidrun selle meeldiva hapukuse, mis marjades endal puudub. Kellele meeldib kardemon, lisagu sedagi sutsuke maitseks juurde.

500 g mustikaid
1 sidruni mahl
1 tl purustatud kardemoni
300 g moosisuhkrut

Pressi sidrunist mahl välja ja tõsta koos mustikatega potti. Keeda 5 minutit.
Lisa moosisuhkur ja kardemon ning keeda veel 10 minutit.
Eemalda vaht. Tõsta moos eelkuumutatud purkidesse ja kaaneta.

Raadio 7 kuuldav ka Telia TV-s

elion-nutitvHea võimalus kuulata Raadio 7-t TV ekraanilt. See võimalus avaneb Telia klientidele.

Loe edasi »