Hetkel eetris:
Peresaade

Uudised

LIA VIRKUS SOOVITAB: RIISI- HAKKLIHAPALLID AHJUS

Neljale- kuuele
Valmistusaeg: 20 minutit + 30 minutit ahjus

Mõnusalt lihtsad lihapallid tomatises koorekastmes, kus hakklihale lisaks pallides ka riis. Serveeri kõrvale keedetud kartuleid, riisi või tatart või lihtsalt värsket salatit.
500 g veise – või seguhakkliha
1 suurem sibul
2 küüslauguküünt
2-3 sl hakitud lehtpeterselli
2 muna
1 dl pudruriisi
Soola, musta pipart
2- 3 dl puljongit 
1 dl vahukoort (sovil hapukoort)
2 dl maitsestatud tomatikastet või istehtud letšot
Haki sibul ja küüslauk, sega koos munade ja keetmata riisiga hakkliha hulka. Maitsesta soola, pipra ja hakitud lehtpeterselliga. Vormi kanamuna suurused pätsid ( 8-10 tk), pruunista kergelt igalt küljelt õlis ja tõsta ahjuvormi. Sega kastmeks puljong koore ja tomatikastmega. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 25- 30 minutit.

Lia Virkus soovitab: Köögiviljaborš granaatõunaseemnetega

Neljale-kuuele
Ka lihata saab imemaitsva köögiviljaborši valmis keeta, mis soojendab ja paitab maitsemeeli. Kasuta erinevaid kapsaid supis sees – hapu- või värsket kapsast või hoopistükkis rohelist lehtkapsast. Ja kindlasti rohkelt ürte ning serveerides ka granaatõunaseemneid.
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 väiksemat peeti
2 porgandit
2 kartulit
2 tl kuivatatud tüümianit
200 g värsket- või hapukapsast või paar lehte rohelist lehtkapsast
1, 5 l köögiviljapuljongit
soola ja musta pipart
250 g kirsstomateid
1–2 sl punast palsamiveiniäädikat või granaatõunasiirupit Narsarab
Serveerimiseks:
1 granaatõun, värsket tüümianit
Kuumuta hakitud sibulat ja küüslauku poti põhjas õlis madalal kuumusel, kuni need muutuvad klaasjaks. Sega hulka kuivatatud tüümian. Koori ja tükelda peedid -porgandid väikesteks kuubikuteks ning lisa potti. Kalla peale puljong ja kuumuta keemiseni. Lõika kapsas peenteks ribadeks ja pane samuti potti ( või lisa hapukapsas, lehtkapsas). Koori kartulid, lõika kuubikuteks ja lisa samuti supi sisse. Viimaks lisa ka poolitatud kirsstomatid. Keeda keskmisel kuumusel kaane all umbes 15-20 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga, samuti Naršarabi või palsamiveiniäädikaga. Serveerimisel puista supile granaatõunaseemneid ja värskeid ürte.

Uus väljakutse uuel alanud aastal!

“Piibli väljakutse” on Avatud Piibli Ühingu poolt algatatud liikumine, mille eesmärgiks on kaasata 2017. aastal võimalikult paljusid inimesi isiklikult Piiblit avama.

Loe Piiblit uuel aastal iga päev! Lisainfo ja väljakutsega liitumine: www.avatudpiibel.ee

Kuulutused

Vaata kõiki kuulutusi