Hetkel eetris:
Suhtumised

Uudised

Suur Piibliseiklus alustab!

Kevadel kuulutasime, et  1-4. klassi õpilased saavad end panna Piibli tundmise alal. proovile. Registreerunud võistkonnad said Raadio 7 stuudiosse tulles loosi teel teema, mida tuli tutvustada ja seejärel küsimustele vastata. Iga küsimuse vastuse eest võis saada 2 punkti, kokku 5 küsimuse eest 10 punkti.

Esimeses saates astub seiklusesse Tallinna Toomkooli  2 B klassi võistkond.

Suurt Piibliseiklust juhib ja võistlejatega vestleb Helen Lokuta. Vastuste õigsust kontrollib stuudios kohtuniku rollis Mari Vahermägi.

Võistkond esitas küsimuse  ka kuulajaile: Kes on ligimene?

Vastus palun saata aadressil raadio7@raadio7.ee kolmapäeva õhtuni. Vastajate vahel loositakse raamat ,,Suur Piibliseiklus”.

Võistlusmängu toetavad Avatud Piibli Ühing, Eesti Piibliselts ja Eesti Kirikute Nõukogu.

Saade eetris pühapäeviti kell 9.30 ja kell 14.00, järelkuulatav kodulehel.

Lia Virkus: šokolaad teeb õnnelikuks-šokolaadiküpsised

Maapähklivõi-šokolaadiküpsised
18 suurt küpsist
Rohke šokolaadi, maapähklivõi ja soolapähklitega küpsised lausa sulavad suus!
300 g tumedat mõrušokolaadi ( soov. 70%)
100 g piimašokolaadi
100 g (pruuni) suhkrut
85 g võid
100 g maapähklivõid
1 muna
2 tl vanillisuhkrut
100 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbritõnnelikuks
100 g soolapähkleid
Haki 200 g mõrušokolaadi jämedalt, haki ka piimašokolaad, hoia eraldi kausikestes.
Haki ülejäänud 100 g tumedat šokolaadi ja sulata potis vesivannil. Lisa sinna sulanuna ka suhkur, või, maapähklivõi ning muna, sega kõik segamini. Sega jahu ja küpsetuspulber vanillsuhkruga ja lisa tainale, samuti jämedalt hakitud soolapähklid ja piimašokolaad. Lisa ka pool tumedat hakitud šokolaadi taigna hulka.
Tõsta suure lusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kuhjakesed, jäta vahele ruumi, sest küpsised vajuvad küpsedes laiemaks. Jaga ülejäänud hakitud šokolaad küpsistele ja küpseta neid ahjus 180 kraadi juures 10-12 minutit. Ahjust tulev lõhn ütleb, kui küpsised on valmis. Nad peavad jääma keskelt veel pehmeks, jahtudes muutuvad ääred krõbedaks. Lase jahtuda. Säilivad maitsvana 3-4 päeva õhukindlas karbis.

Lia Virkus soovitab: Keefiri-õunakook kaerajahuga

Keefiri-õunakook kaerajahuga

Mahlane ja maitsev õunakook, mida valmistada imelihtne! Asenda osa õuntest küpsete ploomidega, nii saad eriti hõrgu maitsekoosluse. See kook on mul küpsetatud tervisliku täisterakaerajahuga, aga vabalt võid koogis kasutada ka tavalist nisujahu.

3 muna
2, 5 dl suhkrut, sooovitavalt pruuni roosuhkrut
2 dl keefirit võu hapupiima
1 dl õli
3 dl täisterakaerajahu ( või nisujahu )
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillsuhkrut
600- 700 g õunu

Koori õunad , puhasta seemnetest ja lõika imeõhukesteks sektoriteks.
Vahusta munad suhkruga, lisa õli-keefirisegu ja omavehel segatud kuivained: jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Sega hulka ka õunadkud). Kalla küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Küpseta 180 kraadi juures 30- 40 minutit või kuni kook küpsenud ja sissetorgatud tikk jääb kuivaks

Lia Virkus soovitab: ilma jahuta pitsapõhi!

Lillkapsapõhjal köögiviljapitsa
Neljale
Midagi uut ja põnevat! Jahuvaba pitsapõhi! Ka lillkapsast ja juustust saad maitsva pitsapõhja- igati tervislik õhtusöök.

1 lillkapsapea ( u 1 kg)
75 g parmesani
1 muna
1 tl pitsamaitseainet, punet või basiilikut
Kate:
2 dl magus- teravat tsillikastet
1 väike suvikõrvits
1-2 röstitud paprikat( võib olla konservist)
100 g riivitud juustu

Tükelda lillkapsas õisikuteks ja purusta köögikombainis peeneks puruks. Pane potti ja lisa väheke vett, kuumuta madalal kuumusel pliidil segades u 5 minutit. Nõruta hoolikalt sõelal vesi välja. Tõsta puhtale köögirätile, keera kokku ja pigista nii palju vett välja, kui saad. Tõsta lillkapsas uuesti kaussi ja sega muna, riivitud parmesani ja punega. Vormi kaheks palliks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta ümmargusteks pitsapõhjadeks.
Eelküpseta põhju küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 200 kraadi juures u 15 minutit. M

Lia Virkus soovitab: Ühepajatoit ribilihaga malmpotis

Ühepajatoit ribilihaga malmpotis
Neljale-kuuele
Valmistusaeg: 2 tundi

800 g searibi
4 porgandit
6 kartulit
1 väiksem kaalikas
500 g kapsast
2 loorberilehte
2-3 sl oliiviõli
2 sl võid
2-3 tl kuivatatud tüümianit
2 dl vett
Soola ja musta pipart
Serveerimiseks: hapukoort
Värsket tüümianit
Maitsesta ribiliha soola ja musta pipraga, pruunista malmpoti põhjas või-õlisegus igalt küljelt. Lisa loorberilehed ning vesi. Kata pott kaanega ja hauta ahjus 175 kraadi juures u 30 minutit. Lisa kooritud ja tükeldatud porgand, kaalikas ja kapsas, puista kuivatatud tüümianiga üle ning hauta kaane all veel 20 minutit. Lisa kooritud ja tükeldatud kartulid, sega läbi , maitsesta soola ja pipraga ning hauta veel 20 -30 minutit. Võta kaas pealt ja pruunista veel 20-30 minutit, kuni kõik kaunilt pruun ja küps. Serveeri kõrvale soovijatele hapukoort.

Alates 1. septembrist kannab Raadio 7 uut nime

Meie uueks juriidiliseks nimeks on 1.septembrist 2018 MTÜ Raadio 7 UCB Meedia.

Sõna ,,Meedia“ viitab meie tegevustele, mis hõlmavad trüki-, interneti ja raadioteenust. Tähed ,,UCB“ – on lühend inglisekeelsest nimest, mis viitab meie kauaaegsele koostööpartnerile – Ühinenud Kristlike Raadiojaamade organisatsioonile, kelle täisliikmeks me sel suvel saime. Lühend ,,MTÜ“ viitab kodanikeühendusele ja mittetulunduslikule tegevusele.

Samas jääb igapäevakasutusse endiselt Raadio 7 kui programmi nimi, mida kõik teavad ja kasutavad.

Nime muutus ei too klientidele ja koostööpartneritele kaasa vajadust seniste lepingute ümbersõlmimiseks, need jätkuvad samadel, nimemuutuse hetkel kehtivatel tingimustel. MTÜ-le Raadio 7 UCB Meedia esitatavad arved palume edaspidi saata elektrooniliselt e-postil raadio7@raadio7.ee.

Palun uuendage oma registrites ettevõtte nimi MTÜ Raadio 7 UCB Meedia
Registrikood 80072002
Aadress Välja 18, Tallinn 10616
Eesti arvelduskonto EE502200221010485627 Swedbank (SWIFT: HABAEE2X, Swedbank AS, Liivalaia 8, Tallinn, Eesti)

Annetades Raadio7-le palume nüüdsest lisada nimi: Raadio7 UCB Meedia. Panga rekvisiidid on endised: Swedbank EE502200221010485627

Täname koostöö eest!