Lia Virkus soovitab: tee ise majoneesi
Istehetud majonees
Kui vähegi võimalik ja aega on, miksi oma majonees ise, siis tead, millest see koosneb.
Munad ja õli peavad olema toatemperatuuril ja munakollased täiesti munavalge vabad. Õli lisa vähehaaval!
Sidrunimahla asemel võis lisada hoopis sinepit , all sinepiga majoneesi retsept.
300 g
1 sl valge veini äädikat
Pool suure sidruni kurnatud mahla
2, 5 dl ekstra virgin oliiviõli
valget pipart, soola
2 munakollast
Sega munakollased koos soola, pipra ja lusikatäie äädikaga kausis. Lisa vispeldades tilkhaaval oliviõli. Viimasena niristaa sekka sidrunimahl ning vispelda veelkord korralikult. Maitsesta soovi korral veel soola ja pipraga.
Sinepiga majonees
Väike purgitäis.
1 munakollane
2 sl (inglise) sinepit
1 tl soola
1dl oliiviõli
1 sl konjakit (soovi korral)
Sega omavahel munakollane, sinep ja sool hästi läbi. Vispelda segusse tilkhaaval oliiviõli. Lõpuks maitsesta konjakiga. Kui tahad rohkem vürtsi anda, tilguta sekka mõni tilk tabascokastet.