Hetkel eetris:
Vene tund

Uudised

Lia Virkus soovitab: ilma jahuta pitsapõhi!

Lillkapsapõhjal köögiviljapitsa
Neljale
Midagi uut ja põnevat! Jahuvaba pitsapõhi! Ka lillkapsast ja juustust saad maitsva pitsapõhja- igati tervislik õhtusöök.

1 lillkapsapea ( u 1 kg)
75 g parmesani
1 muna
1 tl pitsamaitseainet, punet või basiilikut
Kate:
2 dl magus- teravat tsillikastet
1 väike suvikõrvits
1-2 röstitud paprikat( võib olla konservist)
100 g riivitud juustu

Tükelda lillkapsas õisikuteks ja purusta köögikombainis peeneks puruks. Pane potti ja lisa väheke vett, kuumuta madalal kuumusel pliidil segades u 5 minutit. Nõruta hoolikalt sõelal vesi välja. Tõsta puhtale köögirätile, keera kokku ja pigista nii palju vett välja, kui saad. Tõsta lillkapsas uuesti kaussi ja sega muna, riivitud parmesani ja punega. Vormi kaheks palliks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta ümmargusteks pitsapõhjadeks.
Eelküpseta põhju küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 200 kraadi juures u 15 minutit. M

Lia Virkus soovitab: Ühepajatoit ribilihaga malmpotis

Ühepajatoit ribilihaga malmpotis
Neljale-kuuele
Valmistusaeg: 2 tundi

800 g searibi
4 porgandit
6 kartulit
1 väiksem kaalikas
500 g kapsast
2 loorberilehte
2-3 sl oliiviõli
2 sl võid
2-3 tl kuivatatud tüümianit
2 dl vett
Soola ja musta pipart
Serveerimiseks: hapukoort
Värsket tüümianit
Maitsesta ribiliha soola ja musta pipraga, pruunista malmpoti põhjas või-õlisegus igalt küljelt. Lisa loorberilehed ning vesi. Kata pott kaanega ja hauta ahjus 175 kraadi juures u 30 minutit. Lisa kooritud ja tükeldatud porgand, kaalikas ja kapsas, puista kuivatatud tüümianiga üle ning hauta kaane all veel 20 minutit. Lisa kooritud ja tükeldatud kartulid, sega läbi , maitsesta soola ja pipraga ning hauta veel 20 -30 minutit. Võta kaas pealt ja pruunista veel 20-30 minutit, kuni kõik kaunilt pruun ja küps. Serveeri kõrvale soovijatele hapukoort.

Alates 1. septembrist kannab Raadio 7 uut nime

Meie uueks juriidiliseks nimeks on 1.septembrist 2018 MTÜ Raadio 7 UCB Meedia.

Sõna ,,Meedia“ viitab meie tegevustele, mis hõlmavad trüki-, interneti ja raadioteenust. Tähed ,,UCB“ – on lühend inglisekeelsest nimest, mis viitab meie kauaaegsele koostööpartnerile – Ühinenud Kristlike Raadiojaamade organisatsioonile, kelle täisliikmeks me sel suvel saime. Lühend ,,MTÜ“ viitab kodanikeühendusele ja mittetulunduslikule tegevusele.

Samas jääb igapäevakasutusse endiselt Raadio 7 kui programmi nimi, mida kõik teavad ja kasutavad.

Nime muutus ei too klientidele ja koostööpartneritele kaasa vajadust seniste lepingute ümbersõlmimiseks, need jätkuvad samadel, nimemuutuse hetkel kehtivatel tingimustel. MTÜ-le Raadio 7 UCB Meedia esitatavad arved palume edaspidi saata elektrooniliselt e-postil raadio7@raadio7.ee.

Palun uuendage oma registrites ettevõtte nimi MTÜ Raadio 7 UCB Meedia
Registrikood 80072002
Aadress Välja 18, Tallinn 10616
Eesti arvelduskonto EE502200221010485627 Swedbank (SWIFT: HABAEE2X, Swedbank AS, Liivalaia 8, Tallinn, Eesti)

Annetades Raadio7-le palume nüüdsest lisada nimi: Raadio7 UCB Meedia. Panga rekvisiidid on endised: Swedbank EE502200221010485627

Täname koostöö eest!

Näitus Maara Vindi loomingust

Paavst Franciscuse Maarjamaa visiidi auks on Tallinna Jaani kirikus avatud näitus „Püha Franciscuse lillekesi„. Eksponeeritud pildid on inspireeritud 1936. aastal ilmunud raamatust „Püha Franciscuse lillekesi“. Kujutatud on stseene Püha Franciscuse elust ja lillepilte. Püha Franciscuse elu võib võrrelda kauneima Jumala loominguga – lilledega. Tema teod on sama kaunid ja vooruslikud kui õitsvad lilled. Pildid on loodud palvetades ja Kristuse kiituseks.
Näituse kuraator on vaimulik Erkki Juhandi ja piltide autor kunstnik Maara Vint. Eksponeeritud on 26 tušijoonistust ja akvarellmaali. Näitus jääb avatuks paavsti visiidi ajaks

Sellel sügisel astume järgmisesse veerandsajasse.

Uus hooaeg saab hoo sisse 3.septembril. Programmis on mitmeid uusi saateid ja uusi tegijaid – nende ühine nimetaja on mõtestada tänapäeva elu tuginedes kristlikele väärtustele. Nii soovime maailma meie inimestele sidusamaks muuta. Mis, millal ja kes teemat avab, avaldame 3. septembril.

Oleme sellisel ajahetkel, kus saame vaadata tagasi ja edasiminekuks sellest ka väärtusliku kaasa võtta. Nii alustasime oma tegevust muusika edastamisega 1.septembril 1993. Sõnasaated läksid eetrisse kuu hiljem, 1. oktoobril. Seega on  Raadio 7 eetris olnud 25 aastat. Oleme 15 aastat välja andnud ajakirja ,,Sõna tänaseks päevaks”. Nende aastate jooksul on meedia oma eri vormides hüppeliselt arenenud. Täna on endastmõistetav, et meediaorganisatsioonil on koduleht, mis võimaldab raadiosaateid ka järelkuulata. Endastmõistetavaks peetakse ka osalemist sotsiaalmeedias. Ja et sama teksti, mis on trükitud, saab oma e-mailile tellida või internetist lugeda. Kuna tehnika areng on olnud kiire, siis eeldatakse, et ka meie astume tehnoloogia arenguga sama sammu.

Me tegutseme meediamaastikul, et tuua kristlikud väärtused kuulajateni lähemale. Sest  neid väärtusi järgides toimuvad muutused inimeste eludes. Need on hindamatud muutused, sest iga inimene on omanäoline, erilise väärtusega, kelle jaoks Jumalal on oma eesmärk ja tegevus. Muudetud eludega inimesed muudavad meie Eestimaad. Seetõttu trükime ka ,,Sõna tänaseks päevaks”, sest praktilised tunnistustused aitavad igapäevaselt kasutada oma elus Jumala Sõna.

Meedial on potentsiaal jõuda suurema arvu inimesteni kui kunagi eales varem ja tuues see potentsiaalne auditoorium Kristusele, on potentsiaal muuta Eestimaad ja muuta ka maailma kordades suurem ja tõenäolisem.

Meediaks nimetatakse keskkonda, kus toimub infoedastus. Meie raadiojaama tegevusest on välja kasvanud mitmed tegevusharud, mis kasutavad erinevaid meediaplatvorme. Ja seetõttu oleme muutmas oma organisatsiooni struktuuri. Me viitame tulevikus oma organisatsiooni nimes mitte ainult Raadio 7-le kui raadiosaateid edastavale organisatsioonile, vaid lisame juurde kristlikule meediale viitava laiendi. Samas jääb igapäeva kasutusse endiselt Raadio7 kui programmi nimi, mida kõik teavad ja kasutavad. Nii viitab nimi meie tegevustele, mis hõlmavad trüki-, interneti- ja raadioteenust.

Raadio7   

ERINE TEISTEST!

Raadio 7 kuuleb ka internetis www.raadio7.ee, Telia TV ja Elisa TV raadioprogrammide valikust. Saated ka meie veebist järelkuulatavad.

Lia Virkus soovitab: kartulimarmelaad

Midagi erilist!!!

Kartulimarmelaad

Selle vahva retsepti saatis mulle kunagi üks lugeja, timmisin seda retsepti oma maitse järgi pisut ja siin see ongi. Retseptisaatja aga saatis selle retseptikese saamisloo:

Kartulimarmelaadi avastasin Pisa toidufestivalil. Elan Itaalias juba 7 aastat, kuid kartulimarmelaadi pole varem silma hakanud.  Olles ise maal elanud, mäletan et suve saabudes viskasid  talupojad salvedest vanad kartulid lihtsalt minema. Nüüd aga ostsin peale korralikku degusteerimist pisikese 200 grammise purgikese tervelt viie euro eest. Tulin koju ja asusin katsetama.  Moos sai taevalikult hea. Kuumalt meenutas ta õunamoosi, aga külmalt oli tunda ka kartuli maitset. Hommikul sõin seda salaamivorsti võileivaga ja kaaslane sõi röstsaiaga.  Kujutan ette, et kartulimoos sobib  suurepäraselt ka verivorstide juurde.

600 g kartulit

Paari cm tükike  ingverit

200 g tumedat roosuhkrut

1 sidrun, koos riivitud koorega

Koori ja tükelda kartulid üsnagi väikesteks  kuubikuteks. Pane vett just niipalju, et kartulid oleksid vaevu kaetud. Keeda neid 20 minutit ja lisa poole sidruni mahl ( loomulikult ilma seemneteta ja pigistatud pressi abil). Riivi moosi sisse umbes paar sentimeetrit ingveri juurt ja seejärel lisa 200 g tumedat roosuhkrut. Seejärel püreesta moos kergelt saumikseriga, kuumuta kolm minutit ja tõsta tulelt.  Pane pisikestesse purkidesse, nagu ikka katsete puhul, mis vajavad veel tõestamist. Edaspidi üritan lisada veidi rohkem sidrunimahla ja riivida sisse ka sidrunikoort.

Lia Virkus soovitab:Õuna-martsipani plaadikook

Kodumaiste õunte ja martsipaniga mahlane plaadikook viib lihtsalt keele alla!
Põhi:
3 dl nisujahu
3 sl suhkrut
125 g külmkapikülma võid
2 sl sidrunist pressitud mahla
Täidis:
200 g manrtsipani
100 g toasooja võid
1 sidruni riivitud koor
4 muna
1 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
500-600 g hapukaid õunu

Mõõda jahu ja suhkur köögikombaini või kaussi. Lisa kuubikutena külm või ja sega puruseks taignaks. Lisa sidrunimahl ja töötle ühtlaseks, mässi kilesse ja tõsta tunniks külma. Rulli tainas küpsetuspaberiga vooderdatud väiksemale ahjuplaadile( nt 20 x 30 cm). Torka kahvliga augud ja eelküpseta põhja ahjus 175 kraadi juures u 10 minutit.
Täidise jaoks riivi külmkapikülm mandlimass. Vahusta toasoe või, martsipan ja riivitud sidrunikoor. Vahusta ükshaaval juurde munad. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa viimaks täidise hulka, kalla eelküpsetatud põhjale. Koori ja viiluta õunad, lao kaunilt pirukale. Küpseta veel ahjus u 25 minutit või kuni pirukas küps, lase väheke jahtuda ja lõika ruutudeks

Lia Virkus soovitab : küüslaugu-ürdisai

Küüslaugu-ürdisai
Neljale
Hea suutäis seniks, mil tõhusam kõhutäis on valmimas. Saia võid teha ahjus, aga ka grillil. Või väga hea serveerida ka suvise salati kõrvale…
Krõbe ja mõnus!

1 pikk sai
100 g pehmet võid
2 sl hakitud lehtpeterselli
3 küüslauguküünt
0,5 tl soola
musta pipart

Pane kaussi või, sega hulka hakitud petersell ja küüslauk ning maitsesta soola-pipraga. Tee saia sisse 3-4 cm tagant sisselõiked, nii et alt jääb sai kokku. Määri lõigetesse küüslaugu-ürdivõid. Keera sai fooliumisse ning küpseta 200kraadises ahjus 7-8 minutit. Tee foolium pealt lahti ja lase veel 5 minutit küpseda, et sai jääks krõbe.

Lia Virkus: värske kartuli salat tuunikalaga.

Värske kartuli salat tuunikalaga
Neljale
Valmistusaeg: 30 minutit
Kiirelt valmiv salat sobib hästi nii omaette lõuna- või õhturoaks kui ka grillkala kõrvale. Kasuta salati tegemisel esimesi värskeid kartulimugulaid.

300 g väikseid värskeid kartuleid
200 g rohelisi või kollaseid ube
1 karp tuunikala vees
1 suur peotäis või 2 potti rukola salatit
Kaste:
2 sl tomatisalsat (nt Texicana)

1 sl punase veini äädikat või palsamiäädikat
2 sl oliiviõli
soola ja musta pipart

Keeda kartuleid 6-8 minutit. Lisa potti pooleks lõigatud oad ja keeda veel 5 minutit või kuni mõlemad köögiviljad on pehmed. Sega samal ajal salsa äädikaga. Lisa vähehaaval õli ja vispelda, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola-pipraga. Nõruta kartulid ja oad. Lõika väiksemad kartulid pooleks, suuremad kolmeks. Sega kartulid-oad poole koguse kastmega, lase maitsestuda ja jahtuda samal ajal. Seejärel sega hulka nõrutatud tuunikala ja väiksemaks rebitud rukolalehed. Lisa ka ülejäänud kaste ja tõsta salat taldrikutele.

Lia Virkus soovitab: virsiku-vaarikakook

Virsiku-vaarikakook
Kümnele
Virsiku-vaarikakoogis pole kasutatud küpsetuspulbrit, mistõttu jääb see mahlane ja imemaitsev. Kook tuleb huvitavam laimiga, kuid võid tarvitada ka sidrunit.

2 virsikut või nektariini
1 laim või 1 väike sidrun
125 g võid
3 muna
3,5 dl suhkrut
3,5 dl jahu
3 dl vaarikaid
Kaunistuseks:
tuhksuhkrut
Serveerimiseks:
vanillsuhkruga vahustatud koort või vanillijäätist

Poolita virsikud või nektariinid, eemalda kivid ja lõika viljaliha kuubikuteks. Pese laimid või sidrun hoolikalt, riivi koor ja pressi välja mahl. Sulata kastrulis või. Vahusta munad suhkruga, lisa või, jahu, laimi- või sidrunikoor ja -mahl. Sega juurde virsiku- või nektariinitükid ja 2 dl vaarikaid. Pane tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse 24 cm läbimõõduga koogivormi. Puista peale 1 dl vaarikaid. Küpseta 200kraadises ahjus 35-45 minutit. Lase jahtuda ja puista peale tuhksuhkrut. Serveeri vahukoore või vanillijäätisega.