Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus: Mulgikapsad ahjupotis

Neljale – kuuele seda oma ema retsepti järgi valmistatud kapsast hakkan valmistama juba novembrist. Tavaliselt teismeliste kohese topeltkoguse, kuuenda valmistoote kapsas säilib külmkapis mitu nädalat. Vahel panen kapsa ka kuumalt purki ja kaanetan, nii säilib see külmas mitu kuud. 1 kg hapukapsast 500 g läbikasvanud sealiha, soovitatakse koos kamaraga 1 dl odrakruupe suhkrut, soola Lõika […]

Lia Virkus soovitab: Rosolje Soome moodi

Kuuele kuni kaheksale Igati maitsev rosolje, aga siiski teistsugune kui me eestlastena oleme harjunud sööma. Sel moel serveeritud rosolje näeb kaunim välja kui eestimaine koorega läbi segatud roosa salat. Lisaks võib seda serveerida punapeedimarinaadiga roosaks värvitud vahukoorega. Tervisliku toidu austajatele soovitan seda rosolje ka ilma roosa vahuse kastmeta, marineeritud kurk annab maitsekust juba isegi. 4 […]

Lia Virkus soovitab Isadepäevaks

  Vaja läheb5 40 g ehk 3 pakki eestimaiseid kandilisi küpsiseid niisutamiseks piima 500 g 20% hapukoort 300 g Ali-Baba halvaad 2 dl pohlamoosi kaunistuseks  marmelaadikomme Kasta küpsised hetkeks piima sisse, siis lao alusele 4×4 küpsist või 3×5. Vala hapukoor kaussi, pudista/riivi juurde halvaa ja sega ühtlaseks. Määri esimesele küpsisekihile halvaa-hapukoore kreemi, järgmisele küpsisekihile moosi ja viimasele […]

Lia Virkus soovitab: Ahjuplaadi-porgandikook

12 tk Ahjuplaaditäiest mahlasest ja tervislikust porgandikoogist jagub suurele seltskonnale. Kaunistan selle veel toorjuustuglasuuriga, mis lisab pidulikkust ja viib keele lihtsalt alla. 4 muna 4 dl suhkrut 2 dl õli 6 dl riivitud porgandit 4 dl jahu 2 tl küpsetuspulbrit 2 tl soodat 2 tl kaneeli Glasuur: 120 g sulatatud võid 200 g toorjuustu 5–6 […]

Lia Virkus soovitab Isadepäevaks Halvaa-küpsise tort

Selle tordi tegemisega saavad hakkama ka lapsed Vaja läheb: 540 g ehk 3 pakki eestimaiseid kandilisi küpsiseid niisutamiseks piima 500 g 20% hapukoort 300 g Ali-Baba halvaad 2 dl pohlamoosi kaunistamiseks marmelaadikomme Kasta küpsised hetkeks piima sisse, siis lao alusele 4×4 küpsist või 3×5. Vala hapukoor kaussi, pudista/riivi juurde halvaa ja sega ühtlaseks. Määri esimesele […]

Lia Virkus soovitab: Pudrusai

kogus, mis valmib on 1 saiapäts Hommikusöökidest kipub vahetevahel pisut putru üle jääma- need tasub külmkappi ühte karpi kokku koguda ja neist nädala lõpus pudrusaia küpsetada. Või miks mitte ka väikseid kukleid või kuklisaia küpsetada. 2,5 dl valmis helbeputru (nt kaera- või mitmeviljaputru) 25 g pärmi 0,5 tl soola u 1 dl vett 2 sl […]

Lia Virkus soovitab Kartuli-kõrvitsapudruga ahju-bolognese

Neljale Kõrvits lisab kartulipudrule kaunist värvi ja mõnusalt magusat maitsenüanssi, samuti teeb selle ka tervislikumaks. Küpseta vormiroog neljas väikeses portsjonivormis või ühes suures. Itaaliapärane hakklihakaste sobib hästi ka värskelt keedetud pastaga, alati ei peagi sellega vormirooga valmistama. 400 g sea- ja veisehakklihasegu 1 suur sibul 1 porgand 1 varsseller 1 sl oliiviõli 2 küüslauguküünt 1 […]

Kia Virkus soovitab:Riisi-hakklihapallid ahjus

Neljale kuni kuuele Kuni lihapallid kastmes ahjus podisevad, jõuad valmis keeta meelepärase lisandi -keedetud kartulid, riisi, tatra või makaronid . Ka värske salat maitseb siia kõrvale hea! 500 g seguhakkliha 1 suurem sibul 2 küüslauguküünt 2 muna 1 dl pudruriisi 3 sl hakitud lehtpeterselli 2–3 dl köögivilja- või lihapuljongit 1 dl vahukoort 1 dl maitsestatud […]

Lia Virkus soovitab: Aroonia-pohlamoos ja pihlaka-õuna ingveri salat

Aroonia-pohlamoos 1 l Meie oma supermarjad, arooniad ja pohlad koos vähese suhkruga tasub talveks purki panna! Imeline värv ja maitse, lisaks palju antioksüdante! 500 g pohli 2 dl vett 400 g arooniaid 3 dl moosisuhkrut Keeda pestud arooniaid veega 5 minutit, lisa pohlad ja keeda veel 5 minutit. Lisa moosisuhkur ja keeda veel 5 minutit. […]

Lia Virkus soovitab:kihiline kana-kausisalat

Kuuele Maitsev kihiline salat, kus marineeritud kõrvitsad ja grillkana annavad üllatavalt vahva maitsekoosluse. 200 g keedetud makarone 400 g grillkana 4 keedetud muna 2 õuna 150 -200 g marineeritud kõrvitsat Kaste: 1,5 dl majoneesi 2,5 dl hapukoort sidrunimahla suhkrut, soola peenestatud muskaatpähklit Lõika õun väikesteks tükkideks. Lao salatiained kihiti läbipaistvasse klaaskaussi järgmises järjekorras: makaronid, kanaliha, […]

  • Categories

  • Kommenteeri saadet