Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus soovitab:Kamavaht jäätisega

neljale Lihtne ja kiirelt valmiv suvine rahvuslik magustoit. Serveeri kaunilt jäätisepalliga ja lisa ka värskeid mustikaid või muid marju kaunistuseks. 4 dl vahukoort 300 g maitsestamata kohupiimapastat 3 sl suhkrut 2 tl vanillisuhkrut 2 sl rukkikama Serveerimiseks Vanilli-koorejäätist mustikaid või muid marju

Lia Virkus soovitab:Kausiheeringas musta leiva, kodujuustu ja marineeritud kurgiga

4-6-le Valmistusaeg: 30 minutit Väga kaunis ja maitsev on serveerida heeringat kausikeses kihiti marineeritud kurgi, kodujuustu ja musta leivaga. Paku seda kuumade keedetud kartulitega ja maitsev kõhutäis on kindlustatud. sobib igal aastaajal, isegi südasuvel! 300 g soolaheeringat 2 viilu musta rukkileiba 400 g kodujuustu 300 g hapukoort sidrunipipart 1 punane sibul 3-4 marineeritud kurki 3 […]

Lia Virkus soovitab: Suvikõrvitsavorm riisi ja peekoniga

4-6-le kui suvikõrvitsat ohtralt saadaval, tee seda maitsvat vormirooga! Võid valmistada roa peekoniga või ka ilma.   1 pakk toorsuitsupeekonit 2-3 sl oliiviõli 1 kg suvikõrvitsat 2 tl soola soola, pipart 1 sibul 3 küüslauguküünt 1 tl kuivatatud punet1-2 dl piima või koort 1 dl riisi 150 g riivitud juustu   Riivi suvikõrvits, sega soolaga […]

Lia Virkus soovitab:Vaarika-karamelli kausikook

    6-8-le   Karamelline toorjuustukreem koos hapukate vaarikate  ja kaunistuseks kasutatud krõbeda beseega maitseb suurepäraselt. Gluteenivaba tatrabiskviit on selles maiuses meeldivaks alternatiiviks tavalisele nisujahuga biskviidile. Kiirel puhul võid kasutada valmisküpsetatud poebiskviiti, siis immuta biskviidikuubikuid ka mahla või piimaga.Võib serveerida kohe või ka järgmisel-ülejärgmisel päeval!       Biskviit: 2 suurt muna 2,5 sl (tumedat) […]

Lia Virkus soovitab:krehvtine kurgisalat

1,5 l Päris kreftine saab see salat sinepi, sibula ja küüslauguga. Parim on salat järgmisel päeval, kuid sobib pikemalt külmkapis säilitada!   2 kg väikesi kurke 1 terve eestimaine kange küüslaugupea2 sibulat2 sl suhkrut2 sl meresoola3 sl 30% äädikat4-5 värsket tillivart koos lehtede(ja õisikute)ga1 tl kanget sinepit või mädarõigast musta pipart Koori kurgid ja viiluta […]

Lia Virkus soovitab angervaksa siirup

Midagi suvist vahvat ja eestimaist! Valmista selle siirupiga limonaadi või kasuta magustoitude magustamiseks. ca 35-40 angervaksaõisikut1 l vett4 dl suhkrut2 laimi mahl Esmalt raputa angervaksaõisikuid tugevalt nii, et eralduksid nii lahtised õied kui ka seal elutsevad putukad. Keeda veest ja suhkrust siirup, kuni suhkur on täielikult lahustunud. Pigista siirupi sisse laimidest mahl ja suru sinna […]

Lia Virkus soovitab :jaanipäevaks kiiršašlõkk

1 kg pehmet seakaelakarbonaadi soola, pipart 1 sl suhkrut värsket peterselli õli 500 g sibulat sidrunimahla Lõika liha u 6×6 cm kuubikuteks, pane kaussi ja maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Haki juurde lehtpeterselli ja lisa ka veidi õli. Koori ja viiluta sibulad, lisa kaussi liha juurde. Mulju.pressi-pigista kõike koos, kuni liha muutub kleepuvaks ja sibulast […]

Lia Virkus soovitab:10 muna rabarberikook

10 muna rabarberikook 20-25 tk Hästi suur, mahlane ja maitsev plaadikook, mis maitseb jahtunult parim. Pigem on parim isegi järgmisel päeval, kuna soojana on seda pea võimatu lahti lõigata. 10 muna koogiretsepti saab kasutada igal aastaajal- marjade, õunte, banaani ja rabarberiga. Vastavalt täidisele kasuta vähem või rohkem suhkrut, see kogus on hapukale rabarberile sobilik. Põhi: […]

Lia Virkus soovitab: rabarberikook kardemonise beseega

6–20 tk See on suur plaadikook, mis kaetud krõbeda ja meeldivalt kardemonise beseega Maitseb just nii, nagu üks õige ja hea rabarberikook maitsma peab ehk hapukalt ja mahlaselt. Ära rabarberit üle doseeri, retseptis on kirjas paras kogus, nii et ka kardemon saaks mõjule pääseda. 400 g rabarberit (võib ka külmutatud) Tainas: 150 g toasooja võid […]

Lia Virkus soovitab:lõhe-muna tort

Lõhe-munatort 6 –8- le Imehea Merevaigu maitselise kreemiga lõhetort on iga peolaua ehe. Parimalt mahlane on tort järgmisel päeval. 1 suur pakk röstsaia ( 16 viilu) 3 keedetud muna Kreem: 400 g sulatatud juustu Merevaik, krevetimaitselist või naturaalset 200 g majoneesi(Hellmanns) 200 g hapukoort 100 g külmsuitsulõhet 150 g makrapulki või lumekrabi musta pipart Kaunistuseks: […]

  • ARHIIV


  • Kommenteeri saadet