Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus soovitab: Keefiri-õunakook kaerajahuga

Keefiri-õunakook kaerajahuga Mahlane ja maitsev õunakook, mida valmistada imelihtne! Asenda osa õuntest küpsete ploomidega, nii saad eriti hõrgu maitsekoosluse. See kook on mul küpsetatud tervisliku täisterakaerajahuga, aga vabalt võid koogis kasutada ka tavalist nisujahu. 3 muna 2, 5 dl suhkrut, sooovitavalt pruuni roosuhkrut 2 dl keefirit võu hapupiima 1 dl õli 3 dl täisterakaerajahu ( […]

Lia Virkus soovitab: ilma jahuta pitsapõhi!

Lillkapsapõhjal köögiviljapitsa Neljale Midagi uut ja põnevat! Jahuvaba pitsapõhi! Ka lillkapsast ja juustust saad maitsva pitsapõhja- igati tervislik õhtusöök. 1 lillkapsapea ( u 1 kg) 75 g parmesani 1 muna 1 tl pitsamaitseainet, punet või basiilikut Kate: 2 dl magus- teravat tsillikastet 1 väike suvikõrvits 1-2 röstitud paprikat( võib olla konservist) 100 g riivitud juustu […]

Lia Virkus soovitab: Ühepajatoit ribilihaga malmpotis

Ühepajatoit ribilihaga malmpotis Neljale-kuuele Valmistusaeg: 2 tundi 800 g searibi 4 porgandit 6 kartulit 1 väiksem kaalikas 500 g kapsast 2 loorberilehte 2-3 sl oliiviõli 2 sl võid 2-3 tl kuivatatud tüümianit 2 dl vett Soola ja musta pipart Serveerimiseks: hapukoort Värsket tüümianit Maitsesta ribiliha soola ja musta pipraga, pruunista malmpoti põhjas või-õlisegus igalt küljelt. […]

Lia Virkus soovitab: kartulimarmelaad

Midagi erilist!!! Kartulimarmelaad Selle vahva retsepti saatis mulle kunagi üks lugeja, timmisin seda retsepti oma maitse järgi pisut ja siin see ongi. Retseptisaatja aga saatis selle retseptikese saamisloo: Kartulimarmelaadi avastasin Pisa toidufestivalil. Elan Itaalias juba 7 aastat, kuid kartulimarmelaadi pole varem silma hakanud.  Olles ise maal elanud, mäletan et suve saabudes viskasid  talupojad salvedest vanad […]

Lia Virkus soovitab:Õuna-martsipani plaadikook

Kodumaiste õunte ja martsipaniga mahlane plaadikook viib lihtsalt keele alla! Põhi: 3 dl nisujahu 3 sl suhkrut 125 g külmkapikülma võid 2 sl sidrunist pressitud mahla Täidis: 200 g manrtsipani 100 g toasooja võid 1 sidruni riivitud koor 4 muna 1 dl nisujahu 1 tl küpsetuspulbrit 500-600 g hapukaid õunu Mõõda jahu ja suhkur köögikombaini […]

Lia Virkus soovitab : küüslaugu-ürdisai

Küüslaugu-ürdisai Neljale Hea suutäis seniks, mil tõhusam kõhutäis on valmimas. Saia võid teha ahjus, aga ka grillil. Või väga hea serveerida ka suvise salati kõrvale… Krõbe ja mõnus! 1 pikk sai 100 g pehmet võid 2 sl hakitud lehtpeterselli 3 küüslauguküünt 0,5 tl soola musta pipart Pane kaussi või, sega hulka hakitud petersell ja küüslauk […]

Lia Virkus: värske kartuli salat tuunikalaga.

Värske kartuli salat tuunikalaga Neljale Valmistusaeg: 30 minutit Kiirelt valmiv salat sobib hästi nii omaette lõuna- või õhturoaks kui ka grillkala kõrvale. Kasuta salati tegemisel esimesi värskeid kartulimugulaid. 300 g väikseid värskeid kartuleid 200 g rohelisi või kollaseid ube 1 karp tuunikala vees 1 suur peotäis või 2 potti rukola salatit Kaste: 2 sl tomatisalsat […]

Lia Virkus soovitab: virsiku-vaarikakook

Virsiku-vaarikakook Kümnele Virsiku-vaarikakoogis pole kasutatud küpsetuspulbrit, mistõttu jääb see mahlane ja imemaitsev. Kook tuleb huvitavam laimiga, kuid võid tarvitada ka sidrunit. 2 virsikut või nektariini 1 laim või 1 väike sidrun 125 g võid 3 muna 3,5 dl suhkrut 3,5 dl jahu 3 dl vaarikaid Kaunistuseks: tuhksuhkrut Serveerimiseks: vanillsuhkruga vahustatud koort või vanillijäätist Poolita virsikud […]

Lia Virkus soovitab: Külmsupp peediga

Külmsupp peediga Neljale Valmistusaeg: 10 minutit Leedupärane külmsupp sobib hästi meie kuuma suvepäeva. Parima supi saad, kui ostad turult väikseid kodumaiseid peete ja keedad need ise. Kiirel puhul võid kasutada külmas supis ka marineeritud peeti või hapukurki, pisut äädikat selle supi sees teeb vaid head. 2 väikest kurki 2 tomatit 3 keedetud kartulit 1-2 keedetud […]

Lia Virkus soovitab südasuvine kukeseenesupp

Südasuvine kukeseenesupp Neljale Valmistusaeg: 20 minutit Mõnus südasuvine supp, kui metsast leiab värskeid kukeseeni ning peenralt erinevaid aedvilju. Kes soovib, võib lisada supile maitseks ka Merevaiku- teeb mõnusalt kooreseks. 1 l puljongit 200 g kukeseeni 1 sibul 2–3 porgandit 5–6 värsket kartulit 100–200 g rohelisi ube pool väiksemat lillkapsapead peotäis värskeid herneid soovi korral 50–100 […]