Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus soovitab isadepäeva koogiks : halvaa-hapukoorekook

Halvaa-hapukoorekook kuuele valmistamisaeg 15 minutit + üle öö külmas Maitsva halvaa-küpsisekoogi saab valmis küll 15 minutiga, kuid maitsmisega peab siiski ootama järgmise päevani, et kihid korralikult maitsestuksid. 2 pakki (à 165 g) Kalevi küpsiseid 500 g paksu hapukoort 200 g halvaad Kaunistamiseks: küpsisepuru Riivi halvaa ja sega hapukoorega. Lao alusele 4×2 (või muu sobilik arv) […]

Lia Virkus soovitab: Krõbedad kaneelirullid

30 tk Kaneelirulle võid kasvõi igal õhtul küpsetada täisteralavašist, millest saad meeldivalt krõbedad ja kaneelised magusaampsud. Kiire ja maitsev! 1 pakk ( 180 g ) täisteralavašši (Lameleib) 60 g võid 5 sl (pruuni roo)suhkrut 2 sl kaneeli 1 tl kardemoni Serveerimiseks: soovi korral tuhksuhkrut Sega suhkur kaneeliga. Laota lavašš lauale, määri sulavõiga, puista peale suhkru-kaneeli-kardemonisegu. […]

Lia Virkus: argiõhturoog Kariibipärane seafileekarri kookospiimaga

Neljale Kiire ja mugav poole tunni argiõhturoog. Sama ajaga, mis riis keeb, saad valmis ka maitsva kookosese kastme. Samas sobib selline vahva roog ka külalistele pakkumiseks igal ajal. 2 sibula 2 sl õli 1-2 tl karripulbrit 2 dl lihapuljongit 400g kookospiima’ 1 konserv ananassikuubikuid omas mahlas 500- 600 g sea sisefileed Soola, pipart Serveerimiseks: 200 […]

Lia Virkus soovitab: Õuna-martsipani plaadipirukas

  20 tk Mahlane martsipaniga õunapirukas on suurepärane kohvikõrvane,  eriliselt hea maitseb see koos  vanillikastme või -jäätisega. Põhi: 3 dl spelta- või nisujahu 3 sl suhkrut 125 g külma võid 2 sl sidrunist pressitud mahla Täidis: 200 g manrtsipanimassi mandliga 100 g toasooja võid 1 sidruni riivitud koor 4 muna 1 dl nisu- või speltajahu […]

Lia Virkus soovitab: Ahjustrooganov

kuuele-kaheksale valmistamisaeg 30 minutit + 1 tund ahjus Sügisesed ilmad suisa sunnivad pajaroa ahju podisema panema, selline koorekaste maitseb kogu perele. Serveeri rooga keedetud kartulite, tatra, riisi või kartulipudruga ja meelepärase värske salatiga. 1,3 kg seakaelakarbonaadi 3‒4 sl õli praadimiseks 2 sibulat 3‒4 sl jahu 7 dl kuuma vett 1‒2 dl hapukoort 100 g tomatisalsat […]

Lia Virkus soovitab: Kihiline kapsa salat

6-le Valmistusaeg : 40 minutit Väga tervislik ja maitsev kapsasalat, mida saab kihiti laduda kas vaagnale või kaussi,tore serveerida ka peolaual! 800 g värsket kapsast 1 väiksem punane sibul 2-3 õuna 400 g kodujuusu 4 keedetud muna Kaste: 2 dl majoneesi 2 dl hapukoort 2dl gmaitsestamata jogurtit 1-2 tl karri, soola, musta pipart Peale: 100 g riivitud […]

Lia Virkus soovitab: roog seentega, kuid hoopis teistmoodi kui tavaliselt

Soe kartuli-kukeseenesalat vürtsika rukolaga neljale Soojad salatid on sügisõhtul mõnusaks kõhutäiteks. Värske eestimaine köögivili sinepises vinegrettkastmes täidab hästi kõhtu ja pakub ka maitseelamust. Valmistamisaeg 30 minutit 800 g väikseid värskeid kartuleid 300 g kukeseeni 1 sl võid 200 g türgi ube 200 g punaseid või kollaseid kirsstomateid paar suurt peotäit rukolalehti Sinepine vinegrettkaste: 1 dl […]

Lia Virkus soovitab: Karamelline õunakook

12 tk Hapupiima või keefiriga valmiv mahlane õuna-plaadikook. Hele siirup annab koogile mõnusalt karamellise maitsenüansi. 6 dl jahu 1dl pruuni suhkrut 2 tl küpsetuspulbrit 4 dl hapupiima või keefirit 2 dl heledat siirupit 200 g võid 700- 800 g kodumaiseid hapukaid õunu Sega jahu, suhkur ja küpsetuspulber. Lisa hapupiim või keefir ja siirup ning viimaks […]

Lia Virkus soovitab mitmeid erinevaid kurgi soolamise-hapendamise retsepte

Krõmpsuv kurgisalat mädarõikaga 2,5 l Valmistusaeg: 20 minutit + 24 tundi seismiseks Imehea kurgisalat, mida tasub süüa teisel päeval ka värskena, teise satsi võiks panna juba sügis-talveks purki ja hoida külmas.   2 kg väikseid kurke 300 g suhkrut 150 g peent meresoola 120 g 30% äädikat 15–20 g riivitud värsket mädarõigast 3 suurt viilutatud […]

Lia Virkus soovitab: Uue hooaja, uue kooliaasta puhul teeme ise !

Jäine vaarikatort pähklisel šokolaadipõhjal 12 tk Valmistusaeg: 30 minutit + 25–30 minutit ahjus + 30 minutit jahtumiseks + 4–12 tundi sügavkülmas Kergelt hapukas vaarikamaitseline jäätisetort, mis üllatab oma pähklise ja šokolaadise beseepõhjaga. Külmutatud tort on mugav variant siis, kui on vaja maius mõni päev kuni nädal enne külaliste tulekut valmis teha. Sellise tordi saad panna […]