Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus soovitab: Kamavaht kirsimoosiga

neljale-kuuele Üks talvistest lemmikmagustoitudest, mille teevad eriliselt maitsvaks just külmutatud kirssidest valmistatud hapukas moos ja kama. Keeda moos valmis paar tundi enne söömist või isegi eelmisel õhtul, siis läheb serveerimine kiirelt. 300 g maitsestamata kohupiimapastat 200 ml vahukoort 3 sl suhkrut 2 tl vanillisuhkrut 2 sl kamajahu, soovitavalt rukkikama Kirsimoos: 1 pakk (450 g) külmutatud […]

Lia Virkus soovitab pidulauale: Heeringavaagen musta leiva, kodujuustu ja hapukoorega

4-6-le Väga mõnus on serveerida peolaual kristallvaagnal kaunilt kokku laotud heeringat marineeritud kurgi, kodujuustu ja musta leivaga. Serveeri seda kuumade keedetud kartulitega ja maitsev kõhutäis garanteeritud. 2 viilu musta rukkileiba 1 punane sibul 300 g soolaheeringat 1 väike purk kokteilkurke ( soovi korral 3-4 hakitud muna) 600 g kodujuustu hapukoorega Serveerimiseks: Vätsket tilli ja keedetud […]

Lia Virkus soovitab: Köögiviljaborš granaatõunaseemnetega

Neljale-kuuele Ka lihata saab imemaitsva köögiviljaborši valmis keeta, mis soojendab ja paitab maitsemeeli. Kasuta erinevaid kapsaid supis sees – hapu- või värsket kapsast või hoopistükkis rohelist lehtkapsast. Ja kindlasti rohkelt ürte ning serveerides ka granaatõunaseemneid. 1 sibul 2 küüslauguküünt 2 väiksemat peeti 2 porgandit 2 kartulit 2 tl kuivatatud tüümianit 200 g värsket- või hapukapsast […]

Lia Virkus soovitab: Kalkun pohlaglasuuriga

Kaheksale Uhke lind pidulikule jõulu- või aastavahetuspeo lauale. Pohlad lisavad kaunist värvi ja head maitset. Magushapu pohlaglasuur annab kalkunile mõnusa maitsenüansi. Varu kindlalt kolm tundi, et tuleks maitsev-mahlane jõulupraad. Kõrvale sobivad hästi hapukapsas ja ahjuköögiviljad. 1 kalkun (3,5 kg) 1 suur sidrun 3 õuna 1 dl külmutatud pohli soola ja musta pipart Glasuur: 1 dl […]

Lia Virkus soovitab: Jõulukala seene-granaatõunatäidisega

Neljale kuni kuuele See gruusiapärane kala maitseb granaatõunakastmes imeliselt. Hõrku maitseelamust pakkuv roog näeb ka väga pidulik ja kaunis välja. Terve kala asemel võid kasutada fileed, sel juhul laota seenetäidis fileele peale. 1 terve valge või punane kala (1–2 kg) 1 sidrun 2 granaatõuna 200 g seeni, näiteks šampinjone 1 sibul (u 30 g) 2 […]

Lia Virkus soovitab: jõuludeks midagi tervislikku ja maitselt põnevat

Vikerkaarevärvides hurmaasalat Neljale kuni kuuele Üks meie pere vaieldamatuid lemmiksalateid jõulukuul, igapäevane roog ja samas ka peolaua ehe! Ilmub meie toidulauale, kui hurmaa küpseks saab ja poodi jõuab. Hurmaa ja mangokaste on salati võtmesõnad. pool pead jääsalatit peotäis peenteks ribadeks tükeldatud punast kapsast peotäis rukola salatit 1–2 sl külmpressitud oliiviõli 2 sl mangokastet (Juustukuningate oma, […]

Lia Virkus soovitab: jõululauale midagi uut ja maitsvat!

Jõhvika-juustutort riivleivaga Kaheteistkümnele Meeldivalt hapuka jõhvikatarretisega juustutort maitseb ka neile, kes muidu magusat ei armasta. Kaunis peolaua ehe on see samuti! Põhi: 5 viilu kuivatatud ja riivitud musta leiba 2 sl toorroosuhkrut 75 g sulatatud võid Kate: 100 g (külmutatud) jõhvikaid 1,5 dl toorroosuhkrut 5 tl želatiini 5 sl vett 2 dl 35% vahukoort 300 […]

Lia Virkus soovitab:toiite kaalikast

Kuldsed ahjujuurikad Neljale   400 g kaalikat 300 g porgandit 300 g maguskartulit ehk bataati ( võib muidugi ka eestimaist kartulit) Meresoola ja musta pipart 1 – 2 tl tšillihelbeid 1 sl Provence`i maitsesegu( kuivatatud segu punest,  tüümianist, rosmariinist) Ekstra virgin oliiviõli   Koori juurviljad ja lõika piklikeks kangideks. Laota juurikad ahjuplaadile ja maitsesta soola, […]

Lia Virkus soovitab:Ahjukõrvits küüslaugu ja Västerbottensost`juustuga

  Neljale- kuuele Sel moel valmistatud ahjukõrvitsat söövad ka need, kes muidu kõrvitsat ei armasta. Lihtne, kiire ja maitsev! 1–1,5 kg kõrvitsat 2 sl külmpressitud oliiviõli 2 küüslauguküünt 100 g Västerbottensost`juustu soola peotäis hakitud lehtpeterselli soovi korral 2-3 sl magusteravat tsillikastet, Santa Maria   Puhasta kõrvits seemnetest, koori ja tükelda suurteks poole pöidla suurusteks   kuubikuteks. […]

Lia Virkus soovitab: lahtine tuunikalapirukas

Lahtine tuunikalapirukas kaheteistkümnele Valmistamisaeg 10 minutit + 25 minutit ahjus Lehttainapõhjal lihtsalt valmistatav, kuid alati maitsev kalapirukas lõunalauale või õhtusöögiks tee-kohvi kõrvale. Juurde sobib hästi värske salat. Põhi: 800 g lehttainast Täidis: 2 keskmist sibulat 1 tl kuivatatud punet 1 sl õli 1 sl võid 2 karpi (à 200 g) tuunikala õlis 400 g riivitud […]

Kuulutused

Vaata kõiki kuulutusi
Menüü

Fatal error: Cannot redeclare has_Sub() (previously declared in /data03/virt40620/domeenid/www.raadio7.ee/htdocs/wp-content/themes/raadio7/foundation-base.php:170) in /data03/virt40620/domeenid/www.raadio7.ee/htdocs/wp-content/themes/raadio7/foundation-base.php on line 170