Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus soovitab:Maasika-rabarberikook

Maasika-rabarberikook 12–15 tk See võrratu plaadiook maitseb nii hapu kui ka magusama maitse austajaile. Maasikate puudumisel võib kooki küpsetada ka ainult rabarberiga. Siis oleks hea rabarberitele väheke kaneeli peale puistata. Põhi: 200 g võid 1 dl suhkrut 1 muna 3 dl nisu-, toortatra- või kaerajahu 1 tl küpsetuspulbrit näpuotsaga soola Vahele: 500 g rabarbereid + […]

LIA VIRKUS SOOVITAB: RABARBERI-RITA

Rabarberi-Rita 15 tk Britakook rabarberiga. Minu ammune lemmik, ikka veel ei väsi ma seda igal kevadel küpsetamast! Tänu hapukale täidisele ja ingverile pakub see kook alati imelisi maitseelamusi.Põhi:125 g võid1 dl suhkrut2 munakollast1 dl piima1,5 dl nisujahu2 tl küpsetuspulbritKate:2 munavalget1,5 dl suhkrut1tl vanillisuhkrut1 dl mandlilaasteRabarberikeedis:0,5 l tükeldatud rabarbereid (umbes 300 g )0,5 dl vett0,5 dl […]

Lia Virkus soovitab: Mascarpone-rabarberi pisarakook

10tk Võrratu plaaditäis mahlast hapukat rabarberikooki, mida saab nautida suurema seltskonnaga või süüa oma perega mitu päeva. Pisaratega munavalgekate teeb koogi kauniks ja hõrguks. Põhi150 g võid1 dl suhkrut100 g hapukoort1 suur muna5 dl nisujahu1,5 tl küpsetuspulbrit Täidis500 g rabarberit3 suurt munakollast1 dl suhkrut1 tl vanillsuhkrut200 g mascarpone’t250 g hapukoortkaneeli ja suhkrut Peale3 suurt munavalget1,5 […]

Lia Virkus soovitab: karulauk toidulauale

Karulauk on tõeline kevadine vitamiini- ja mineraalainetepomm, ainuüksi C-vitamiini on temas 10–15 korda rohkem kui apelsinis või sidrunis. Karulaugu-fetavõie kuuele kuni kaheksale Naudi maitsekat karulaugu-fetavõiet musta leiva, ciabatta või liha-kala kõrvale. Sobib pea kõikjale! 400 g fetat, sobib ka Fetaki paar suurt peotäit karulauku 1–2 küüslauguküünt 1 dl head oliiviõli Serveerimiseks: rukkijahuga näkileibu Surista tükeldatud karulauk, küüslauk […]

Lia Virkus soovitab:Pelmeenisupp

Kuuele Kiirelt ja lihtsalt valmiv argisupp, mida armastavad nii suured kui väikesed. Võid lisada ka muid meelepäraseid köögivilju, mis kodus olemas. 1, 5 l puljongit 1 sl õli praadimiseks 3 väiksemat porgandit 1 porru 2 suuremat kartulit 1 loorber 6-7 pipratera 400 g pakk pelmeene tilli ja rohelist sibulat Serveerimiseks hapukoort Kuumuta poti põhjas õlis […]

Lia Virkus soovitab: klassikaline kohupiimapasha

Klassikaline kohupiimapasha10-leMidagi pole paremat klassikalisest kohupiimapashast, kui seda kord aastas pühade ajal valmistada ja kuuma kohvi kõrvale nautida! Pasha tuleks valmistada eelmisel päeval, et jõuaks rammusaks ja maitsvaks nõrguda. Kui pere on väike ja koguse poolest tundub maiust palju, valmista pashat pool antud kogusest.1 kg pakikohupiima250 g võid3 munakollastnäpuotsatäis soola2,5 dl suhkrut3 tl mustade täpikestega […]

Lia Virkus soovitab jahuvaba seemneleib

Suurepärane leib, mida küpsetada näiteks nädalavahetuse hommikusöögiks. Hea süüa väheke jahtunult koos võiga. Ei sisalda grammigi jahu ega suhkrut, vaid tervislikke seemneid ja pähkleid. Võid küpsetada tillukesi pätse ka muffinipanni pesades. 5 muna (veganitele 3,3 dl vett + 2 sl psülliumi ehk seemnekestade pulbrit)1 tl peent meresoola1,5 dl linaseemneid1,5 dl mandleid1,5 dl pähkleid1,5 dl seesamiseemneid1,5 […]

Lia Virkus soovitab toite lillkapsast

1.Lillkapsapihvid Kerge ja tervislik lillkapsas on popp paljude seas. Siinne maitseõli on eksootilise vürstköömeniga, aga kui võõraid maitseid pelgad, maitsesta hoopis istehtud peterselliõliga. Viimase jaoks surista sauseguriga peotäis peterselli koos õliga, maitsesta soolaga. 800 g lillkapsast1, 5 sl oliiviõli1 tl vürtsköömenitSoolaServeerimiseks salatilehti Puhasta lillkapsas lehtedest, viiluta tugevad viilud, u 1, 5 cm paksusega nii, et […]

Lia Virkus soovitab EV sünnipäevalauale

Maitsev kilupirukas vutimunadega  Mõnusalt krõbeda rukkipõhjaga igale Eesti peolauale, parim ahjusoojana. Kasuta pirukatäidises vürtsikilufileedi või anšoovisefileed õlis. Mõlemad sobivad suurepäraselt.   Kaheksale Põhi: 100 g võid 1 dl täisterarukkijahu 2 dl nisujahu 1 tl soola 2–3 sl külma vett Kate: 1 suur sibul 2 sl võid praadimiseks 100–140 g vürtsikilu- või anšoovisefileed 2 muna 2 […]

Lia Virkus soovitab itaaliapärane supp

Köögiviljaminestrone Kuuele See on üks argiõhtute lemmik-köögiviljasupp, mida saab valmistada just parasjagu sellest, mida kodus külmkapis leidub. Igal juhul üks maitsev itaalia juurtega supp ja puhtalt taimne! 1 porru 2 porgandit 1 suvikõrvits 2 sellerivart 3 sl õli 1, 5 liitrit köögiviljapuljongit 400 g purustatud tomateid 1 tl tüümiani nõpuotsaga tsillihelbeid 400 g valgeid ube […]

  • ARHIIV


  • Kommenteeri saadet