Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus soovitab: roog seentega, kuid hoopis teistmoodi kui tavaliselt

Soe kartuli-kukeseenesalat vürtsika rukolaga neljale Soojad salatid on sügisõhtul mõnusaks kõhutäiteks. Värske eestimaine köögivili sinepises vinegrettkastmes täidab hästi kõhtu ja pakub ka maitseelamust. Valmistamisaeg 30 minutit 800 g väikseid värskeid kartuleid 300 g kukeseeni 1 sl võid 200 g türgi ube 200 g punaseid või kollaseid kirsstomateid paar suurt peotäit rukolalehti Sinepine vinegrettkaste: 1 dl […]

Lia Virkus soovitab: Karamelline õunakook

12 tk Hapupiima või keefiriga valmiv mahlane õuna-plaadikook. Hele siirup annab koogile mõnusalt karamellise maitsenüansi. 6 dl jahu 1dl pruuni suhkrut 2 tl küpsetuspulbrit 4 dl hapupiima või keefirit 2 dl heledat siirupit 200 g võid 700- 800 g kodumaiseid hapukaid õunu Sega jahu, suhkur ja küpsetuspulber. Lisa hapupiim või keefir ja siirup ning viimaks […]

Lia Virkus soovitab mitmeid erinevaid kurgi soolamise-hapendamise retsepte

Krõmpsuv kurgisalat mädarõikaga 2,5 l Valmistusaeg: 20 minutit + 24 tundi seismiseks Imehea kurgisalat, mida tasub süüa teisel päeval ka värskena, teise satsi võiks panna juba sügis-talveks purki ja hoida külmas.   2 kg väikseid kurke 300 g suhkrut 150 g peent meresoola 120 g 30% äädikat 15–20 g riivitud värsket mädarõigast 3 suurt viilutatud […]

Lia Virkus soovitab: Uue hooaja, uue kooliaasta puhul teeme ise !

Jäine vaarikatort pähklisel šokolaadipõhjal 12 tk Valmistusaeg: 30 minutit + 25–30 minutit ahjus + 30 minutit jahtumiseks + 4–12 tundi sügavkülmas Kergelt hapukas vaarikamaitseline jäätisetort, mis üllatab oma pähklise ja šokolaadise beseepõhjaga. Külmutatud tort on mugav variant siis, kui on vaja maius mõni päev kuni nädal enne külaliste tulekut valmis teha. Sellise tordi saad panna […]

Lia Virkus soovitab: erimaitselised mustikamoosid

Mustika-banaanimoos                                              450 ml   1 suur banaan 200 g metsamustikaid 200 g suhkrut poole keskmise sidruni mahl   Koori ning suru kahvliga katki. Pane viljad koos suhkruga potti, pigista peale sidrunimahl ja lase tasasemalt tulel keema tõusta. Eemalda vaht. Keeda moosi ilma kaaneta ja vaikselt mulisedes 5-10 minutit, sega aegajalt. Vala moos purki, sule kaas, […]

Lia Virkus: Midagi teistmoodi lisaks grill-lihale

potato-544073_1280

Röstitud kartulisalat sparglite ja sinepise vinegrettkastmega Röstitud kartulid koos sinepise vinegrettkastme ja spargliga on võrratu maitseelamus. 1 kg  kartuleid 3 sl õli 1 tl soola 1 tl jahvtatud musta pipart 300 g rohelist sparglit 200 g rediseid 1-2 sl väikseid kappareid Sinepine vinegrettkaste: 2 šalottsibulat 2 tl Dijoni sinepit 1 sl valge veini äädikat 1 […]

Lia Virkus soovitab pidulauale huvitavat ja maitsvat salatit

Puuviljasalat suitsukanaga Neljale Kerge ja mõnus peolauasalat, mida olen valmistanud juba kümneid aastaid. Alati on olnud sellel menu külaliste seas! 1 hiina kapsas 400 g suitsukana või -kalkunit 1 apelsin 200 g viinamarju 1 ananassikonserv  omas mahlas ( 227 g ) 2,5 dl majoneesi Vajadusel soola või sidrunipipart Tükelda hiina kapsas, suitsukana, kooritud apelsin ning […]

Lia Virkus soovitab: rabarber sobib ka soolaste toitude juurde

wood-2142217_1920

Ahjulõhe väikese tsilli, rabarberi ja ingveriga Neljale Valmistusaeg:10 minutit + ahjus 20-30 minutit Värske rabarberihake koos ingveri, tsilli ja pruuni suhkruga teeb ka ahjulõhe kevadiselt põnevaks ja uudseks. 1 nahaga kalafilee ( lõhe, forell või mõni valge kala) Tükike ingverit 0, 5-1 tl tsillihelbeid 1 rabarberivars 1 sl pruuni suhkrut Soola ja musta pipart Haki […]

Lia Virkus soovitab: Mascarpone- rabarberikook

rhubarb-1422546_960_720

12 tk Imehea igakevadine  lemmik on vanilli-mascarponevahust rabarberikook, mis alati üllatab oma meeldiva hapukusega. Retsept pärineb mõned aastad tagasi sõber Merritilt, ei tea, kas tema ise seda enam küpsetabki? Rabarberimoos: 500 g rabarberit 3 dl suhkrut 1 vanillikaun Põhi: 270 g heledaid küpsiseid ( nt Digestive) 100 g võid Täidis: 750 g mascarponet 300 g […]

Lia Virkus soovitab: Maailma parim rabarberikook vanillikastmega

rhubarb-1350969_960_720

1 kg rabarberit 200 g võid 5 muna (suured) 4 dl suhkrut 1 dl kohvikoort 4 dl pannkoogijahu (Vilma tavaline pannkoogijahu) 2 tl küpsetuspulbrit 1 tl vanillisuhkrut Sulata väikses kastrulis või ja lase jahtuda. Vahusta toasoojad munad suhkruga (kollane ja valge koos, soovitan kasutada köögikombaini, sest sellise koguse kohevaks siidiseks vahuks löömiseks kulub parasjagu palju […]

Kuulutused

Vaata kõiki kuulutusi