Hetkel eetris:
Ilmaelu

Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus siivitab: 15 minuti kohupiima-halvaakreem

Neljale Kiirelt valmiv kohupiima-halvaakreem on tõeliste halvaasõprade kindel lemmik. Halvaa magususest piisab, nii et suhkrut eraldi lisada polegi tarvis, ja marjad annavad meeldivalt hapuka maitse kohupiimakreemile. 400 g kohupiimapastat 200 g hapukoort 150 g halvaad 2 dl külmutatud marju (nt pohli) Vispelda kohupiim hapukoorega ja riivi halvaa jämeda riiviga. Sega hulka kergelt sulanud marjad. Jaga […]

Lia Virkus soovitab: Punane läätsesupp kanakoibadega

Neljale kuni viiele Pooletunniga saad valmis maitsva tervisliku lõuna- või õhtusöögi. Soovi korral lisa meespere rõõmuks taldrikusse ka kanakoib või -kints, mis teeb supi veelgi toekamaks. 1 suur sibul 2 küüslauguküünt 2 sl õli 2 dl punaseid läätsi 2 paprikat 1 purk purustatud tomateid 1,2 l lihapuljongit 1 loorberileht 5 tera musta pipart soola hakitud […]

Lia Virkus soovitab: Hernetamp suitsupeekoniga

Neljale-kuuele Mulle meeldib see hernetamp just ilma peekonita ja nii sobib ta iga liha-kalaroa kõrvale maitsvaks lisandiks. Aga loomulikult saab seda serveerida omaette roana ka koos pruunistatud peekoniga. 500 g kooritud kollaseid herneid 300 g porgandeid 1 suurem sibul 50 g võid 1-2 tl soola Soovi korral 400 g suitsupeekonit Pane herned eelmisel õhtul likku […]

Lia Virkus soovitab: jõhvika-kodujuustutort

Kodujuustu-jõhvikatort 10 -12 tk Ehe ja eestimaine, rukkileivapõhjal kodujuustutort on iga peolaua ehteks! Rukkileivapõhi: 150 g musta rukkileiba, ilma seemneteta 60 g võid 2 sl (pruuni )roosuhkrut Täidis: 4 dl vahukoort 3 tl vanillsuhkrut 300 g kohupiimapastat 400 g kodujuustu, nt Alma 5 tl želatiini + 5 sl vett 0,5 dl pruuni roosuhkrut 200 g […]

Lia Virkus soovitab: Kilukarussellid

Kilukarussellid 25–30 tk Valmis lehttaignaga saad kiirelt maitsvad pirukad küpsetada, kaunimad saavad minimuffinipannis küpsetatuna! Soovi korral puista täidisele ka riivitud juustu, aga ka ilma maitseb hea! 400 g külmutatud pärmi-lehttainaplaate võiga (4 tk) 3 keedetud muna 150 g anšoovist või vürtsikilu 1 sibul 3 sl hakitud tilli Riivi kooritud munad, tükelda anšoovis ja haki sibul. […]

Lia Virkus soovitab: mannabubert

Mannabubert Neljale kuni kuuele Bubert on kiire magustoit! Seda saab teha nii manna kui jahuga – mannaga tuleb see toekam, jahuga õhulisem. Kõige paremini maitseb see hapuka omakeedetud kisselliga serveeritult. 5 muna näpuotsatäis soola 1 dl suhkrut 2 tl vanillsuhkrut 1 l piima 1,5 dl mannat Eralda munakollased valgetest. Vahusta munavalged koos näpuotsatäie soolaga tihedaks […]

Lia Virkus soovitab: Tuunikalasalat

Tuunikalasalat Neljale Maitsev salat tuunikalast, köögiviljadest ja makaronidest valmib paarikümne minutiga. Samal ajal kui makaronid keevad, jõuad valmis tükeldada muud salatiained. 200g makarone 1 väikem sibul 1 karp tuunikala õlis 2 paprikat 100 g kirsstomateid 3 sellerivart Kaste: 2 dl majoneesi 1 dl hapukoort 2 küüslauguküünt 2 tl Dijoni sinepit Soola-pipart (või sidrunipipart) Keeda makaronid, […]

Lia Virkus soovitab: Tomatine ahjuhernesupp

Kuuele Maitsva tomatise hernesupi ettevalmistustöödeks kulub vaid veerand tundi, ent ahjus haudumiseks varu paar tundi aega. 4 dl kuivatatud herneid 0,5–0,6 kg suitsuseakooti või suitsuseajalgu 1 sibul 1 suurem porgand 1 dl odrakruupe 1 purk (400 g) purustatud tomateid 1 sl sinepit soola Pane herned eelmisel õhtul 6–7 dl veega likku. Enne supikeetmist kalla leotusvesi […]

Lia Virkus soovitab: Kiire panniroog riisi ja kanaga

Neljale Tomatisalsa annab panniroale mõnusalt terava maitse. Kui eelistad mahedamat toitu, kasuta salsa asemel mõnda maitsestatud tomatikastet. 400 g kanakintse 2 sl õli 3 dl vett 1 kanapuljongikuubik 2,5 dl tomatisalsat või maitsestatud tomatikastet 200 g kiirriisi 200 g riivitud juustu soola pipart Lõika kanaliha kuubikuteks ja pruunista pannil õlis, maitsesta soola-pipraga. Lisa vesi, puljongikuubik […]

Lia Virkus soovitab: Ahjustrooganov

Ahjustrooganov Neljale Talvine toekas ahjuroog, milles võid kiirel puhul kasutada poest ostetud valmislõigatud strooganoviribasid. Säästlikum on osta suurem lihatükk ja tükeldada see ise. Soovitan ahjustrooganovi valmistada kohe kahekordse koguse, et saaks ka järgmisel päeval seda süüa. Samal ajal, kui ahjuroog küpseb, jõuad valmis keeta ka kartulid ja riivida-tükeldada ka meelepärase salati. 400 g seastrooganovi või […]