Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus soovitab: Maailma parim rabarberikook vanillkastmega

1 kg rabarberit  200 g võid  5 muna (suured) 4 dl suhkrut  1 dl kohvikoort  4 dl pannkoogijahu (Vilma tavaline pannkoogijahu) 2 tl küpsetuspulbrit 1 tl vanillisuhkrut Sulata väikses kastrulis või ja lase jahtuda. Vahusta toasoojad munad suhkruga (kollane ja valge koos, soovitan kasutada köögikombaini, sest sellise koguse kohevaks siidiseks vahuks löömiseks kulub parasjagu palju […]

Lia Virkus soovitab: retsepte karulauguga

DSC_2952

Lia Virkus jagab ülimaitsvaid retsepte karulauguga. Kuula ja vaata retsepte.

Lia Virkus soovitab:Mokajuustutort

  12 tk Valmistusaeg: 30 minutit + 4–12 tundi külmas   Selle maitsva, veidi mõrkja kohvimaitselise koogi valmistamiseks on vaja vaid kõik ained kokku segada – ei mingit küpsetamist! Meeldib ka neile, kes muidu magusat ei armasta.   Põhi: 150 g šokolaadiküpsiseid 100 g võid   Täidis: 400 g maitsestamata toorjuustu 1,5–2 dl tuhksuhkrut 1 […]

Lia Virkus soovitab: kohupiimarull vaarikatega

Kohupiimarull vaarikatega 8- 10 tk See hõrk ja rohke kohupiimatäidisega rullbiskviit on ehtinud meie pere kohvilauda läbi aastate. Lemmikmarjadeks on saanud vaarikad, kuna need sobivad külmutatuna aastaringi. Aga kindlasti ei saa see vähem maitsev suvel ka värskete maasikate või mustikatega, sügisel aga pohladega. Gluteenivaba biskviit: 3 L muna 1,5 dl peensuhkrut 1, 5 dl kartulijahu […]

Lia Virkus soovitab: porgandimarmelaad

Porgandimarmelaad 0,5 l Seda hõrku marmelaadi tasuks teha kohe kahekordne ports. Ühe purgiga maiustada ise ja teine jätta ootele või võtta külakostiks sõbra juurde koos sooja leivaga kaasa. 500 g porgandeid 2 sidrunit 500 g suhkrut Päev 1: Puhasta ja koori porgandid, riivi jämeda riiviga. Tõsta suurde paksupõhjalisse potti. Pese sidrunid hoolikalt, lõika neljaks ja […]

Lia Virkus soovitab Pajaleib (Malmpajaleib)

Pajaleib Selle vahva retsepti sain Soomemaalt, ühelt toiduajakirjanikult Lahtis. Siin kasutatakse küpsetamisel malmist kaanega ahjupotti,(pada), sellest ka leiva nimi. Lubasin talle, et proovin kodus kindlasti järele ja see sai maitses uskumatult hea krõbeda kooriku ja pehme sisuga. Ei saa jätta jagamata. 7- 7, 5 dl nisjahu 1, 5 tl soola 0, 5 tl kuivpärmi 3 […]

Lia Virkus soovitab: Banaanijäätis

Gluteeni-, laktoosi-, suhkru- ja munavaba! Kahele Sellise lihtsa magusroaga võib maiustada iga kell ja igaüks! Ka veganid ja allergilised inimesed saavad seda endale lubada. Eriti kosutav maitseb banaanijäätis kuumal suvepäeval! 2 banaani Koori küpsed banaanid, lõika viiludeks ja tõsta kaanega karbis vähemalt 3 tunniks sügavkülma. Kui asud jäätist valmistama, lase külmunud banaanitükkidel esmalt 5 minutit […]

Lia Virkus soovitab:jäine banaani-avokaadomaius

Kahele kuni neljale Minu lemmikmaius, kui magusaisu peale tuleb. Suristan seda tihti oma lastele ja ka iseendale. Vahel ka kaalu jälgivatele sõbrannadele järelroaks. 1 avokaado 1 banaan 2 dl külmutatud kirsse või vaarikaid Surista blenderis kõik kokku, kirsid või vaarikad lisa otse sügavkülmast. Serveeri kohe või hoia serveerimiseni külmas.

Lia Virlkus soovitab: Maapirnipannkoogid banaaniga

Neljale Pannkookides, mis on magusad ilma suhkrutagi, domineerib võis küpsenud banaani maitse. 300 g maapirni 1 sidruni mahl 2 banaani 2 suurt või 3 väiksemat muna 4 sl riisijahu veidi soola praadimiseks õli ja võid serveerimiseks vahtrasiirupit Riivi kooritud maapirnid peene riiviga ja pigista sidrunist peale mahl. Lisa kahvliga purustatud banaanid, vispeldatud muna ja jahu. […]

Lia Virkus soovitab: banaanipannukad

Banaanipannukad Kahele Need pannkoogid koosnevad vaid kahest komponendist – küpsetest banaanidest ja munadest. Koogikesed maitsevad parimalt värskelt küpsetatuna. Serveeri neid vahtrasiirupi või hapuka toormoosiga. 2 suuremat banaani 2 L-suuruses muna praadimiseks külmpressitud kookos- või oliiviõli Koori banaanid ja purusta kahvliga. Sega juurde munad ja klopi tainas ühtlaseks. Prae pannil väikesed koogikesed õlis või kookosrasvas väiksemal […]

Kuulutused

Vaata kõiki kuulutusi