Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus soovitab emadepäevaks: Rabarberi -rukkileiva kausikook

8-10 Maiusta koheselt või järgmisel päeval! Kaunilt triibuline maius lao suurde klaasist kaussi või purki või väikestesse purkidesse-klaasidesse, kust triibud kenasti välja paistavad. 400 g musta rukkileiba 800 g Kreeka jogurtit Soovi korral 1-2 sl suhkrut 4 tl mustade täpikestega vanillisuhkrut Rabarberimoos: 600 g rabarberit 3 sl vett 3 dl moosisuhkrut Kaunistuseks: värskeid mündilehti soovi […]

LIA VIRKUS SOOVITAB: Kama-kirsimaius

4-6 Maitseb hea nii kohe kui ka järgmisel-ülejärgmisel päeval. Minu ammune hitt-magusroog, millest ei tüdine vist iial! Selle teeb eriliseks just külmutatud kivideta kirssidest keedetud hapukas moos. Keeda moos valmis mitu tundi varem või veel parem eelmisel õhtul. Nii läheb magustoidu kokkupanemine juba kiirelt ka kergelt. Võid magustoidu purkidesse laduda vahetult enne serveerimist või kihiti […]

Lia Virkus soovitab: Kanapihvid karulaugumarinaadis .

Neljale Karulaugu-oliiviõlis marineeritud kanapihvid saad grillil või pannil kiirelt küpseks, kanafileed jäävad kaunilt rohelisetäpilised! 4 kanafileed Karulaugumarinaad: 3 sl hakitud karulauku ( või murulauku) 1 sidruni riivitud koor 1 sl hakitud lehtpeterselli 1 dl oliiviõli 1-2 küüslauguküünt Soola ja musta pipart Riivi hoolikalt pestud sidrunilt koor ja sega ülejäänud marinaadiainetega. Lõika kanafileed pikuti pooleks, maitsesta […]

Lia Virkus soovitab: Purgi-banoffee ehk kihiline banaani-toorjuustuvaht

6 Maitseb hea nii kohe kui ka järgmisel-ülejärgmisel päeval. See on üks uhke ja ülimaitsev magustoit, mida on hea kihiti nii purkidesse laduda kui ka suurema kausikoogina valmistada. Mõlemas variandis on see magustoit meie pere suur lemmik! 200 g maitsestamata toorjuustu 4 dl vahukoort 2 tl vanillisuhkrut 2 tl suhkrut 200 g digestiivküpsiseid 2 karpi […]

Lia Virkus soovitab: rukkivaht beseedega

4 Naudi kohe või järgmisel päeval külmkapikülmana! Ka teada-tuntud mannavahtu võid nüüd valmistada tervislikumal moel, täisterarukkijahu ja marjadega. Lemmikuks on siin meie omad eestimaised hapud marjad – mustad sõstrad, mustikad või jõhvikad. Sel moel purkipanduna saab rukkivahtu külmas hoida mitu päeva. On ju mugav koju jõudes haarata külmast purgike tervislikku maiust ja piima või jogurtiga […]

Lia Virkus soovitab: Soe vahemereline kanasalat

Neljale- kuuele See võiks olla selle kevade lemmiksalatiks! Naudi seda lõuna-või õhtusöögiks, mis koos mõnusa vahemerelise ürdikastmega maitseb nii soojalt kui ka külmalt. 2 kanafileed ( u 500 g ) 2-3 sl oliiviõli praadimiseks Pool pikka värsket kurki 1 punane paprika 1 punane sibul 400 g purk punaseid kidney ube 8-10 kirsstomatit 10-15 musta kalamata […]

Lia Virkus soovitab: EV100 peolaualae: suitsulõhe-munatort

Rikkalik suitsulõhe-munatort Kuuele kuni kaheksale Valmista kaunis võileivatort võimalusel eelmisel päeval, et tort jõuaks hästi maitsestuda. Aga kui saiakihte immutada rohkem, saab torti nautida juba ka 2-3 tunni pärast külmas seismist. Kaunista vahetult enne serveerimist! 12–16 suurt viilu (mitmevilja)röstsaia Lõhetäidis: 1 dl vahukoort 150 g külm- või kuumsuitsulõhet 100 g toorjuustu 1 dl hakitud tilli […]

Lia Virkus soovitab: EV 100 peolauale: Rukkikama-keefiritarretis

Rukkikama-keefiritarretis Neljale kuni kuuele Piduliku õhtusöögi lõpetuseks ei pea sugugi alati olema tort või kook. Kaunis ja kerge magustoit sobib selleks suurepäraselt- valmista maius väikestesse purkidesse, klaasidesse või kausikestesse. 4 dl keefirit 4 želatiinilehte 1 dl vahukoort 3 tl vanillsuhkrut 2 sl suhkrut 2 sl (rukki)kama Serveerimiseks: 2–3 dl hapukat ploomi-, õuna- või jõhvikamoosi 2 […]

Lia Virkus soovitab: EV 100 peolauale: Kilupirukas

Kilupirukas kaheksale Mõnusalt krõbeda rukkipõhjaga pirukas, uhke vürtsikilu-vutmimunakattega, maitseb parimalt ahjusoojana. Põhi: 100 g võid 1 dl täisterarukkijahu 2 dl nisujahu 1 tl soola 2–3 sl külma vett Kate: 1 suur sibul 2 sl võid praadimiseks 1 purk (100–140 g )vürtsikilu- või anšoovisefileed 2 muna 2 dl kohvikoort 100 g riivjuustu 1 dl hakitud tilli […]

Lia Virkus soovitab: Kogupere kana-nuudlisupp

4-6-le 2 kanakoiba või 4 poolkoiba 1, 5 l vet 1-2 loorberilehte 4-5 pipratera Soola 1 suur porgand 1 sibul 1 punane paprika 2 marineeritud kurki 100 g nuudleid Õli praadimiseks Maitserohelist serveerimiseks Pane kanakoivad külma veega keema, lisa loorberilehed, pipraterad ja soola. Keeda u 20-30 minutit. Samal kui kanakoivad keevad, haki sibul ja riivi […]