Lia Virkus soovitab lihavõtteks: õunakohupiimakook

Selles koogis ei ole jahu.See meenutab kohupiimavormi või  põhjata kooki.

 

Taignasse:

4 pakki (200gr maitsestamata) kohupiima.

4 muna

¾ dl mannat

2 dl suhkrut

NB! Kui kasutate vanillkohupiima, siis võib suhkrukogust vähendada, sest maitsestatud kohupiimad on suhkruga.

500 gr õunu

100 gr kuivatatud aprikoose  või rosinaid

1 suuurema sidruni riivitud koor

 

Valmistamine:

Munad ja suhkur kloppida tugevaks õhuliseks vahuks

Lisada kohupiim, manna, riivitud sidrunikoor, kooritud ja riivitud õunad. Segada ja asetada  26 sm läbimõõduga vormi.

Küpsetamine:

200 kraadi  ahjus 30-40 min. Kui pealt kuldkolane ja äärtest lahti löönud, siis võib ahjust välja võtta.

Maitseb leigelt ja ka külmalt ülimalt hea.

Reklaam