Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus soovitab: Hirsipuder rosinatega

neljaleSee on minu lapsepõlve nostalgiaroog, mida saad serveerida marjakisselliga või võisilmaga.Täna teen ise hirsiputru aeg-ajalt ka ilma rosinateta, hoopis soolasena ja vaid veega. Võisilm siis ikka kuuma pudru sisse, see annab hea meki. 2 dl hirsitangu4 dl vett5 dl piima0, 5 tl soola 2 sl suhkrut 2 dl rosinaid 2-3 sl võid Kibeka võimaliku maitse […]

LiaVirkus soovitab:tatrajahuga kapsa-plaadipirukas

18-20 tk Mahlane ja maitsev plaadipirukas saab kapsa-porganditäidisega, ka gluteenivaba. Saad seda valmistada mistahes täidisega, kana või hakkliha, ole vaid loov. 1 kg värsket kapsast 3 porgandit 1 sibulat 1 küüslauguküüs 3- 4 sl õli või võid praadimiseks soola ja pipart 1 tl muskaatpähklit Tainas: 6 muna 500 g hapukoort 350 g majoneesi 12 spl […]

Lia Virkus soovitab:Kinnine lõhe-riisipirukas ülestõsumispühade lauale

Kuuele kuni kümnele Valmistusaeg: 30 minutit + kala maitsestumiseks 1 tund + ahjus 45 minutit See uhke lehttainapirukas on kohev, paks, toekas ja mahlane! Kui oled korra selle valmis meisterdanud, teed teine kord ka. See lihtsalt maitseb nii hea! • 500–600 g lehttainast • 300 g lõhefileed • peent meresoola ja musta pipart • 1,5 […]

Lia Virkus soovitab:Virsiku-kogupiimakook

Kaheksale Valmistusaeg: 20 minutit + ahjus 25–35 minutit Lihtne muretainapõhjaga kohupiimakook maitseb alati hea. Soovi korral võid seda valmistada ka aprikoosikompotiga. Muretainapõhi: • 100 g võid • 0,75 dl suhkrut • 1 muna • 2,5 dl nisujahu • 1 tl küpsetuspulbrit Kate: • 1 suur purk (820 g) virsikukompotti • 2 dl hapukoort • 200 […]

Lia Virkus soovitab: Hirsipuder rosinatega

neljaleSee on minu lapsepõlve nostalgiaroog, mida ema meile tihti tegi. Pani malmpotiga ahju hauduma ja keetis kisselli kõrvale marjadest või õuntest-rabarberitest, millest seda parajasti võimalik oli hooajaliselt teha. Täna teen ise hirsiputru aeg-ajalt ka ilma rosinateta, hoopis soolasena ja vaid veega. Võisilm siis ikka kuuma pudru sisse, see annab hea meki. 2 dl hirsitangu4 dl […]

Lia Virkus soovitab: Tatra-hakklihapallid tomatises koorekastmes

Neljale kuni kuuele Ahjuvormis saad üheaegselt valmis nii tatart sisaldavad lihapallid kui ka maitseka koorese kastme tatra juurde. Serveeri rooga keedetud tatra ja värske salatiga.500 g segahakkliha1 suurem sibul2 küüslauguküünt2 muna1 dl tatart3 sl hakitud lehtpeterselli3 dl puljongit1 dl köögi-või vahukoort1 dl maitsestatud tomatikastetsoola, musta pipart Haki sibul ja purusta küüslauk, sega koos munade ja […]

Lia Virkus soovitab Tatra-tuunikalasalat

Neljale-kuueleSee salatiretsept on meie peres kasutusel olnud juba palju aastaid. Valmistan seda nii koorese majoneesikastme kui ka oliiviõli-palsamiäädika, mee ja küüslaugu vinegrettkastmega’, kuidas parajasti isutab. 200 g keetmata tatart1 konserv tuunikalatükid õlis200 g punaseid kirsstomateid2 väikest värsket kurki ( pool pikka)paar suurt peotäit rukola salatit3 keedetud munaKüüslaugune vinegrettkaste: 3 sl külmpressoliiviõli1 sl mett2 sl palsamiäädikat1-2 […]

Lia Virkus soovitab Karamelli-šokolaadikook

Kümnele Valmistusaeg: 10 minutit + ahjus 30–40 minutit Mahlane kook üllatab fariinsuhkru võrratu karamellimaitse ja šokolaaditükkidega. Serveeri seda soojalt koos vanillijäätisega või jahtunult tee/kohvi kõrvale.• 200 g võid • 1 dl suhkrut • 2 dl fariinsuhkrut • 2 muna • 1 dl hapukoort • 5 dl nisujahu • 1 tl söögisoodat • 1 tl küpsetuspulbrit […]

Lia Virkus soovitab: jahuvaba seemneleib

1 päts Suurepärane leib, mida küpsetada näiteks nädalavahetuse hommikusöögiks. Hea süüa väheke jahtunult koos võiga. Ei sisalda grammigi jahu ega suhkrut, vaid tervislikke seemneid ja pähkleid. Võid küpsetada tillukesi pätse ka muffinipanni pesades. 5 muna (veganitele 3,3 dl vett + 2 sl psülliumi ehk seemnekestade pulbrit)1 tl peent meresoola1,5 dl linaseemneid1,5 dl mandleid1,5 dl pähkleid1,5 […]

Lia Virkus soovitab:lihakaste letsoga

Neljale Letšoga lihakaste sobib hästi nii kartulite, spagettide kui ka riisi kõrvale. Lihtne ja kiire argiõhturoob, mis maitseb kogu perele. 1 suur sibul 1 küüslauguküüs 1 sl õli 1 karp sealihakonservi ( 325 g ) 1 suur purk letšot ( Salvest, 680 g) 2 tl kuivatatud basiilikut Soola Musta pipart Kuumuta pannil hakitud sibul ja […]

  • ARHIIV


  • Kommenteeri saadet