Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus soovitab: Kohupiima-küpsisetort maasikatega

12 tk Kerge vaevaga saad valmis mõnusalt laheda küpsisetordi, mis tuleb parimate maitsete esiletoomiseks valmis teha aga juba eelmisel õhtul. Torti saad valmistada vastavalt hooajale ka vaarikate, mustikate või sõstardega. 3 pakki (à 165 g) heledaid küpsiseid 300–400 g maasikaid 150 g pehmeid toffee-iiriseid 2 dl vahukoort 200 g Kreeka jogurtit 300 g maitsestamata kohupiimapastat […]

Lia Virkus soovitab:Grillitud suvikõrvitsad parmesaniga

Neljale Noored kodumaised suvikõrvitsad maitsevad värskete ürtide, küüslaugu ja oliiviõli marinaadis imehead. Serveerides riivi peale parmesani juustu. 2 keskmist suvikõrvitsat 0,5 dl oliiviõli 2–3 küüslauguküünt soola, pipart väike peotäis hakitud värsket tüümiani või punet (või 1 tl kuivatatud) pealepuistamiseks u 50 g riivitud parmesani Lõika suvikõrvitsad pikuti viiludeks, tõsta kaussi või karpi. Sega õli purustatud […]

Lia Virkus soovitab: Grillitud köögiviljad küüslaugumarinaadis

Grillitud köögiviljad küüslaugumarinaadis neljale Grillitud köögiviljad on maitsev lisand kala-liha kõrvale. Kasuta poes müüdavaid fooliumaluseid või pane köögiviljad kahepoolse grillresti vahele. Köögivilju võib muidugi varieerida, samuti nende koguseid. 1 suvikõrvits 1 baklažaan 2 sibulat 2 eri värvi paprikat 8-10 kirsstomatit Marinaad: 2 küüslauguküünt 1 dl oliiviõli 1 sidrun 2 tl soola 0,5 tl musta pipart […]

Lia Virkus soovitab: Kanakintsušašlõkk

Neljale Kanalihast šašlõkk küpseb kiirelt ja maitseb mahlane ning hea! Soovi korral lüki lihatükkide vahele šampinjone ja kirsstomateid, et lihavardad kaunid välja näeksid. Kui soovid, lisa marinaadi hulka ka sidruni või apelsini riivitud koort ja mahla. 600 g kondita kanakintsuliha 200 g värskeid šampinjone 200 g kirsstomateid Marinaad: 3 sl meelepärast õli 3 sl õunaäädikat […]

Lia virkus soovitab: Grillitud suvikõrvitsad parmesaniga

Neljale Noored kodumaised suvikõrvitsad maitsevad värskete ürtide, küüslaugu ja oliiviõli marinaadis imehead. Serveerides riivi peale parmesani juustu. 2 keskmist suvikõrvitsat 0,5 dl oliiviõli 2–3 küüslauguküünt soola, pipart väike peotäis hakitud värsket tüümiani või punet (või 1 tl kuivatatud) pealepuistamiseks u 50 g riivitud parmesani Lõika suvikõrvitsad pikuti viiludeks, tõsta kaussi või karpi. Sega õli purustatud […]

LIa Virkus soovitab: Grillitud köögiviljad küüslaugumarinaadis

neljale Grillitud köögiviljad on maitsev lisand kala-liha kõrvale. Kasuta poes müüdavaid fooliumaluseid või pane köögiviljad kahepoolse grillresti vahele. Köögivilju võib muidugi varieerida, samuti nende koguseid. 1 suvikõrvits 1 baklažaan 2 sibulat 2 eri värvi paprikat 8-10 kirsstomatit Marinaad: 2 küüslauguküünt 1 dl oliiviõli 1 sidrun 2 tl soola 0,5 tl musta pipart Koori sibulad ja […]

Lia Virkus soovitab: Grillitud maksavardad tomati ja suitsupeekoniga

Grillitud maksavardad tomati ja suitsupeekoniga Neljale kuni kuuele Grillitud maks valmib kiirelt ja pakub hõrke maitseelamusi. Ära vaid üle küpseta! Vardasse võid tomati ja peekoniga koos lükkida paljutki veel, mis meeldib. 500 g veisemaksa 1 pakk suitsupeekonit 200 g kirsstomateid 2 punast sibulat Marinaad: 2 sl valget veini või vett 2 sl oliiviõli 2 sl […]

Lia Virkus soovitab: Rabarberi-Rita

Rabarberi-Rita 15 tk Britakoogi õeke, aga rabarberiga. Minu ammune lemmik, ikka veel ei väsi ma seda igal kevadel küpsetamast! Tänu hapukale täidisele ja ingverile pakub see kook alati imelisi maitseelamusi. Põhi: 125 g võid 1 dl suhkrut 2 munakollast 1 dl piima 1,5 dl nisujahu 2 tl küpsetuspulbrit Kate: 2 munavalget 1,5 dl suhkrut 1tl […]

Lia Virkus soovitab: kook, mida naudivad nii gluteenitarbijad kui ka mittetarbijad.

Mahlane rabarberikook toortatrajahuga 10-12 tk Mulli: Tänu toortatrajahule maitseb nagu kohupiima-rabarberikook. 4 muna 3 dl pruuni roosuhkrut (või valget) 400 g hapukoort 2 dl toortatrajahu 2 tl kaneeli 1 tl küpsetuspulbrit 500-600 g rabarberit peale suhkrut ja kaneeli Tükelda rabarber. Vahusta munad suhkruga. Lisa hapukoor ja küpsetuspulbri-kaneeliga segatud jahu. Viimaks sega hulka rabarberitükid. Kalla tainas […]

Lia Virkus soovitab: võided/määrded karulauguga

Karulaugu-fetavõie Kuuele Naudi maitsekat karulaugu-fetavõiet musta leiva, karaski, ciabatta või liha-kala kõrvale. Sobib igale poole! 400 g fetajuustu (nt Fetaki) 2-3 suurt peotäit karulauku 1-2 küüslauguküünt 1 dl külmpressoliiviõli Serveerimiseks: rukkijahuga näkileibu, karaskit, ciabattat Purusta tükeldatud karulauk, küüslauk ja õli sauseguriga ühtlaseks püreeks, sega hulka toasoe fetajuust. Säilita külmas. Karulauguvõi Kuuele Karulauguvõi valmib lihtsalt ja […]

Kuulutused

Vaata kõiki kuulutusi