Targu kodus talita / arhiiv

LIA VIRKUS SOOVITAB:TATRAJAHUGA KAPSA-PLAADIPIRUKAS

18-20 tk Mahlane ja maitsev plaadipirukas saab kapsa-porganditäidisega, ka gluteenivaba. Saad seda valmistada mistahes täidisega, kana või hakkliha, ole vaid loov. 1 kg värsket kapsast 3 porgandit 1 sibulat 1 küüslauguküüs 3- 4 sl õli või võid praadimiseks soola ja pipart 1 tl muskaatpähklit Tainas: 6 muna 500 g hapukoort 350 g majoneesi 12 spl […]

Lia Virkus soovitab:kiire hakklihasupp nuudlitega

Kuuele Lõbusa tähepasta või nuudlitega hakklihasupp on kogu pere lemmik. Tomatihooajal kasuta supis värskeid vilju, muul ajal tomatipastat. • 400 g kodust hakklihasegu • 2 sl õli • 2 sibulat • 2 küüslauguküünt • 1,5 l puljongit või vett • 1,5 dl tähekujulist pastat või nuudleid • 2 tomatit või 2 sl tomatipastat • 2 […]

Lia Virkus soovitab: küpsetame Eesti Vabariigi aastapäevaks midagi maitsvat ja silmale ilusat!

Toortatrarull kohupiimakreemiga10 tkTatrajahuga saab õhulise, tervisliku ja maitsva rullbiskviidi. Rull saab imehea lihtsa hapuka õunamoosiga, aga ekstra hõrk kohupiimavahu ja mõne hapuka punase moosiga. Pidulikumal puhul on vahva rull kaunistada kreemi ja marjadega! Toortatrabiskviit:5 muna5 sl (mitte kuhjaga) heledat mahetoortatrajahu5 sl suhkrutKohupiimakreem:4 dl vahukoort300 g maitsestamata kohupiimapastat1 dl suhkrut25 g vanillikastmepulbrit (Ekströms)Vahele: 3 dl hapukat […]

Lia virkus soovitab:kilukarussellid

u 30 tk 400 g külmutatud pärmi-lehttainaplaate võiga (4 tk) 3 keedetud muna 150 g anšoovist või vürtsikilu 50 g riivitud juustu 1 väike sibul 3 sl hakitud tilli Tõsta külmutatud lehttainaplaadid eelmisel õhtul külmkappi aeglaselt sulama. Riivi kooritud munad, tükelda anšoovis ja haki sibul. Sega kõik omavahel, lisa riivitud juust ning hakitud till. Tõsta lehttaignaplaat […]

Lia Virkus soovitab:Küpsisenapoleon

8-10 tk Küpsisekoogid maitsevad alati head. Kui laod küpsised keedukreemi ja moosiga vaheldumisi koogiks, saad napoleoni noorema sõsara. Valmib palju kergema vaevaga kui klassikaline napoleon. 4 pakki heledaid neljakandilisi küpsiseid 3 dl hapukat moosi (nt jõhvika-, kreegi- või kirsimoosi) Keedukreem: 1 l piima 4 muna 1 dl nisujahu 1, 5 dl suhkrut 2 tl vanillsuhkrut […]

Lia Virkus soovitab:Tuunikala-plaadipirukas kirsstomatitega

Kaheteistkümnele See on juba üle kümne aasta üks mu lemmikuid, mis õnnestub alati. Lehttainapõhjal kalapirukas sobib lõunalauale või õhtusöögiks tee-kohvi kõrvale. Juurde passib hästi värske salat. Kui soovid seda küpsetada väiksemas ümmarguses vormis, jaga kogused kahega. 800 g pärmilehttainast Täidis: • 2 keskmist sibulat • 1 tl kuivatatud punet • 1 sl õli + 1 […]

Lia Virkus soovitab:Kardemonipannkoogid

10-12 tk Imehead vanaema retsepti järgi paksud pannkoogid, kus kardemoni imeline maitse lausa lummab. Marjad või moos sobib lisandiks suurepäraselt, maiasmokkadele ka vahukoor või vanillijäätis! • 5 dl toasooja hapupiima või keefirit • 2 toasooja muna • 2 sl sulavõid • 5 dl jahu • 1 tl söögisoodat • 1 tl küpsetuspulbrit • 1 sl […]

Lia Virkus soovtab:Piparkoogibrita

7 Piparkoogi-Brita 12–16 tk Pohlamoosi ning jõuluvürtsidega kreem teevad sellest Brita variandist ehtsa pühademaiuse. Parimalt maitseb tort järgmisel päeval, aga võid nautida ka kohe. Põhi: • 125 g võid • 2 L-suuruses muna kollast • 1 dl suhkrut • 1 dl piima • 1,5 dl nisujahu  või tatrajahu• 2 tl küpsetuspulbrit • 0,5 tl ingverit […]

Lia Virkus soovitab:Pehme piparkook

Kümnele kuni kaheteistkümnele Olen mitukümmend aastat juba esimesel advendil küpsetanud plaaditäie pehmet piparkooki, mis toob koju magusat jõuluaroomi. Siinsest kogusest saab suure plaaditäie kooki, millest jätkub perele maiustamiseks mitmeks päevaks. Kook maitseb hästi ka ilma glasuurita, enamalt jaolt nii seda söömegi. Pidulikumal puhul kata aga kook pealt hõrgu toorjuustuglasuuriga. 5 dl keefirit või hapupiima 5 […]

Lia Virkus soovitab:Kamavaht jäätisega

neljale Lihtne ja kiirelt valmiv suvine rahvuslik magustoit. Serveeri kaunilt jäätisepalliga ja lisa ka värskeid mustikaid või muid marju kaunistuseks. 4 dl vahukoort 300 g maitsestamata kohupiimapastat 3 sl suhkrut 2 tl vanillisuhkrut 2 sl rukkikama Serveerimiseks Vanilli-koorejäätist mustikaid või muid marju

  • ARHIIV


  • Kommenteeri saadet