Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus soovitab:Suvine kartulisalat grillkana ja redistega

Neljale kuni kuuele Lihtne ja maitsev kartulisalat sobib nii lõuna- kui õhtusöögiks, ent ka suvisele grillipeole. Kes soovib, võib vahelduseks kana asendada tuunikalaga. • 1 kg keedetud värskeid kartuleid • 2 grillkanakoiba • 200 g rediseid • 2 väikest kurki • 4 keedetud muna • 1 punt tilliKaste: • 6 sl viinamarjaseemne- või oliiviõli • […]

Lia Virkus soovitab:Rabarberimuffinid

12 tk Esimesed kevadised rabarberid kutsuvad küpsetama. Miks mitte valmistada neist maitsvaid karamelliseid muffineid! • 3,5 dl nisujahu • 2 tl küpsetuspulbrit • 2 dl fariinsuhkrut • 1 tl kaneeli • 1 muna • 1,5 dl maitsestamata jogurtit • 1 dl õli • 250 g tükeldatud rabarberit Peale: • 2 sl suhkrut • 1 tl […]

Lia Virkus soovitab: Tuunikala tort

kümnele Valmistusaeg: 30 minutit + üleöö külmas Üks lihtsamaid võileivatorte, mida annab kodustes tingimustes valmistada. Samas väga mahlane, mahe ja maitsev. • 2 vormisaia (või 2 pakki röstsaia) Täidis: • 2 tuunikalakonservi vees • 1 porrulauk • 2 keedetud muna • 2 dl hapukoort • 2 dl majoneesi • sidrunipipart • aroomisoola Kaunistuseks: • 3 […]

Lia Virkus soovitab:Rabarberikook krõbeda kardemonibeseega

16–20 tk See on suur plaadikook, mis kaetud krõbeda ja meeldivalt kardemonise beseega Maitseb just nii, nagu üks õige ja hea rabarberikook maitsma peab ehk hapukalt ja mahlaselt. Ära rabarberit üle doseeri, retseptis on kirjas paras kogus, nii et ka kardemon saaks mõjule pääseda. 400 g rabarberit (võib ka külmutatud) Tainas: 150 g toasooja võid […]

Lia Virkus soovitab: suitsukana salat

Suitsukanasalat 400 g suitsukanakintsu või -koiba 1 punane paprika 500 g jääsalatit 400 g ananassitükke omas mahlas Kaste: 2 dl majoneesi 1,5 dl hapukoort 1 tl karrit 1 tl aroomisoola Tükelda jääsalat ribadeks, samuti tükelda ka suitsukana ja paprika. Pane suurde kaussi. Nõruta ananassitükid ja lisa salatile. Sega kastmeks majonees hapukoorega, maitsesta karri ja aroomisoolaga. […]

Lia Virkus soovitab marjakook martsipani ja kookoshelvestega

10 tk3 muna 1,5 dl pruuni roosuhkrut 150 g võid 2 tl vanillsuhkrut 200 g mandliga martsipanimassi 100 g kookoshelbeid 2,5 dl nisu- või toortatrajahu 1 tl küpsetuspulbrit 350–400 g erinevaid värskeid või külmutatud marju (võib ka rabarberit) Vahusta munad suhkrutega heledaks vahuks. Sulata või, jahuta veidi ja sega muna-suhkruvahuga. Riivi või tükelda külmkapikülm martsipanimass […]

Lia Virkus soovitab: Hirsipuder rosinatega

neljaleSee on minu lapsepõlve nostalgiaroog, mida saad serveerida marjakisselliga või võisilmaga.Täna teen ise hirsiputru aeg-ajalt ka ilma rosinateta, hoopis soolasena ja vaid veega. Võisilm siis ikka kuuma pudru sisse, see annab hea meki. 2 dl hirsitangu4 dl vett5 dl piima0, 5 tl soola 2 sl suhkrut 2 dl rosinaid 2-3 sl võid Kibeka võimaliku maitse […]

LiaVirkus soovitab:tatrajahuga kapsa-plaadipirukas

18-20 tk Mahlane ja maitsev plaadipirukas saab kapsa-porganditäidisega, ka gluteenivaba. Saad seda valmistada mistahes täidisega, kana või hakkliha, ole vaid loov. 1 kg värsket kapsast 3 porgandit 1 sibulat 1 küüslauguküüs 3- 4 sl õli või võid praadimiseks soola ja pipart 1 tl muskaatpähklit Tainas: 6 muna 500 g hapukoort 350 g majoneesi 12 spl […]

Lia Virkus soovitab:Kinnine lõhe-riisipirukas ülestõsumispühade lauale

Kuuele kuni kümnele Valmistusaeg: 30 minutit + kala maitsestumiseks 1 tund + ahjus 45 minutit See uhke lehttainapirukas on kohev, paks, toekas ja mahlane! Kui oled korra selle valmis meisterdanud, teed teine kord ka. See lihtsalt maitseb nii hea! • 500–600 g lehttainast • 300 g lõhefileed • peent meresoola ja musta pipart • 1,5 […]

Lia Virkus soovitab:Virsiku-kogupiimakook

Kaheksale Valmistusaeg: 20 minutit + ahjus 25–35 minutit Lihtne muretainapõhjaga kohupiimakook maitseb alati hea. Soovi korral võid seda valmistada ka aprikoosikompotiga. Muretainapõhi: • 100 g võid • 0,75 dl suhkrut • 1 muna • 2,5 dl nisujahu • 1 tl küpsetuspulbrit Kate: • 1 suur purk (820 g) virsikukompotti • 2 dl hapukoort • 200 […]

  • ARHIIV


  • Kommenteeri saadet