Lia Virkus soovitab: Kartuli-maapirnivorm peekoni ja juustuga

Kartuli-maapirnivorm peekoni ja juustuga
neljale
valmistamisaeg 20 minutit + 40 minutit ahjus
Sügisel ja kevadel, kui maapirne on õige aeg oma aianurgast üles võtta, kasuta neid ahjuvormis pooleks kartulitega. Saad tervisliku ja maitsva lisandi iga liharoa kõrvale. Elavdab ainevahetust, normaliseerib söögiisu, tasakaalustab suhkru ainevahetust ja vähendab magusahimu.

500 g maapirne
500 g kartuleid
1 pakk (110‒120 g) peekonit
1 sl võid
3 dl riivitud juustu
soola ja musta pipart
2,5 dl piima või kohvikoort
soovi korral maitserohelist (näiteks lehtpeterselli, tilli)

Määri ahjuvorm võiga. Koori ja viiluta kartulid ja maapirnid. Tükelda peekon ja pruunista pannil.
Lao kartulid ja maapirniviilud vaheldumisi poole koguse juustuga kihiti vormi. Maitsesta igat kihti soola ja pipraga ning tõsta vahele peekoniribasid.
Sega ülejäänud juust piima või koorega, lisa soovi korral värskeid ürte ja kalla segu vormi.
Küpseta vormirooga 200-kraadises ahjus 30‒40 minutit, kuni kartulid ja maapirnid pehmed ning vormiroog pealt kaunilt kuldkollane.
Maapirni-kartulipuder
Väga maitsva kartulipüree saad, kui lisad sellesse ka maapirne.
neljale
Valmistamisaeg: 30 minutit

4 maapirni
4 kartulit
1 väike sibul
2 sl võid
0,5 dl piima
pisut riivitud muskaatpähklit
soola ja musta pipart
sidrunist pressitud mahla

Koori kartulid ja maapirnid. Haki sibul.
Keeda kõik pehmeks ja kurna. Tambi kartulitambiga peeneks ning lisa või ja kuum piim. Vispleda käsivispliga vahuseks ning maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga. Pressi hulka ka pisut sidrunist pressitud mahla.

 

Reklaam