Lia Virkus soovitab: Õunamuffinid

12 tk

Mahlased, maitsvad ja suussulavad. Parimad oma kodumaiste õuntega, mida riivi koos koorega taigna hulka.

 

4 dl nisujahu

2 dl suhkrut ( parim oleks pruun roosuhkur)

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl vanillsuhkrut

1 sl kaneeli

0, 5 tl kardemoni

2 muna

1 dl toiduõli

1 dl piima

2- 3 hapukat eestimaist õuna

 

Sega suures kausis omavahel kuivained: jahu, suhkur, vanillsuhkur, küpsetuspulber, kaneel ja kardemon. Sega teises kausis vedelikud: munad, õli ja piim. Riivi õunad jämeda riiviga, eestimaised õunad koos koorega.  Lisa vedelikud kuivainetele, sega kiirelt läbi ja sega hulka ka õunad. Jaga tainas võiga määritud või pabervormidega vooderdatud muffinipanni. Küpseta ahjus 200 kraadi juures u 15 minutit, olenevalt ahjust. Katsu küpsust tikuga- tikk peab kuivaks jääma. Tõsta ahjust ja lase vormis 15 minutit jahtuda. Kummuta ettevaatlikult restile lõplikult jahtuma.

 Kindlasti kuumutage ahi enne muffinite panekut õige kuumuseni.

Reklaam