Peasekretär Martin Junge Kohtus presidendi ja peaministriga

Luterliku Maailmaliidu peasekretär Martin Junge viibib Eestis alates 18.jaanuarist. Nende päevade sisse on mahtunud kohtumine Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikute esindajatega, Tallinnas oli koos Luterliku Maailmaliidu ja Kristliku Ühtsuse Edendamise Paavstliku Nõukogu ühine töörühm.

Luterliku Maailmaliidu peasekretär Martin Junge külastas Kadriorus oma visiidil 20. jaanuaril Eesti Vabariigi presidenti Toomas Hendrik Ilvest.

Presidendiga kõneleti kiriku rollist tänapäeva maailmas ja Eesti ühiskonnas. Ühtlasi puudutati põgusalt luterliku kiriku mõju eesti kultuurile, viidates ühtlasi seosele varase kirjaoskuse leviku, laulupidude traditsiooni tekke ja luterliku kiriku rolli vahel. Kohtumise teemadel peatuti ka luterliku kiriku osast praeguses Eesti ühiskonnas ja selgemast panustamisest kogukondades.

Samal päeval leidis aset ka peasekretäri kohtumine peaminister Andrus Ansipiga. Kohtumisel oli kõne all Luterliku Maailmaliidu oluline roll põgenike abistamisel. Peasekretär viitas sellele, et Luterliku Maailmaliidu (LML) loomisel aastal 1947 mängis olulist rolli fakt, et pärast II maailmasõda oli iga kuues luterlane maailmas põgenik. Kuna nende seas oli palju eestlasi ja lätlasi, mängisid Eesti luterlased otsustavat rolli LML-i rajamise juures.

LML-i peasekretär osutas asjaolule, et tänapäeval on LML ÜRO Põgenike Ülemkomissari suuruselt viies rahvusvaheline partner ning suurim usupõhine partnerorganisatsioon kogu maailmas. LML panustab praegu oluliselt relvakonfliktide eest põgenike aitamisele. Keenia Dadaabi põgenikelaager on oma 400 000 põgenikuga maailma suurim. LML kannab hoolt ja panustab ka Jordaanias Süüria konflikti põgenikelaagrisse, et pakkuda minimaalsetki abi ja peavarju sadadele tuhandele põgenikele.

Peaminister Andrus Ansip peatus ka pärast taasiseseisvumist aset leidnud kirikuhoonete tagastamise ja taastamise protsessil Eestis.

Peasekretär Martin Junge osales ka EELK vaimulike konverentsil ,, Usutav usk”, kus ta pidas ettekande ,, Elu evangeeliumi rõõmus”.

Reklaam