Targu kodus talita: Cesari salat

Meie toiduajakirjanik Lia Virlus soovitab:

Caesari salat

Neljale- kuuele

4 viilu röstsaia, soovitavalt seemnetega

1 jääkapsapea

250 g kirsstomateid

500 g tükeldatud kanafileed

100 g Valio Forte kõva laabijuustu

2-3 küüslauguküünt

1 sl sidrunist pressitud mahla

200 g Felixi küüslaugukastet

Karripulbrit

Soola, pipart

Küüslaugusoola

Oliiviõli praadimiseks ja röstimiseks

Kuumuta ahi 200 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning lõika saiaviilud kuubikuteks. Laota kuubikud ahjuplaadile, nirista peale oliiviõli ja puista heldelt üle küüslaugusoolaga. Rösti u 10 minutit või kuni kuubikud on kuldpruunid, tõsta välja jahtuma.

Tükelda kapsas. Poolita tomatid. Viiluta u 70  g juustust, 30 g riivi peenelt. Maitsesta tükeldatud kanafilee eraldi kausis soola, pipra ja karriga. Sega, kuni kõik kanatükid on maitseainetega koos. Prae pannil oliiviõlis kaunilt kuldpruuniks.

Sega kastmeks küüslaugumajonees, 1 sl sidrunist pressitud mahla, riivitud juust ning pressitud küüslauguküüned.

Sega suures kausis tükeldatud kapsas, kirsstomatid ja juust kastmega. Lisa salatisse praetud kanatükid ning puista vahetult enne serveerimist peale ka saiakuubikud.

Reklaam