Vastalpäevaks soovitame tatrapliine

 

10-12 tk

Valmistusaeg: 30 minutit + 6 tundi kuni üleöö kerkimiseks + 30 minutit küpsetamiseks

Tatrapliinid on maitsvaks  ja  toitvaks peolauaehteks  koos kalamarja, rammusa koore ja sibulaga või meega. Sööjad peaksid kuumi tatrapliine otse malmpannilt ootama ja siis neid kohe nautima. Samuti maitseva pliinid head ka meega!

6 dl leiget vett või piima

3 munakollast

25 g pärmi

1 tl soola

1 dl hapukoort

3 dl tatrajahu

3 dl nisujahu

1 sl sulavõid

3 munavalget

1 dl mineraalvett

Praadimiseks: 200 g võid, selitatud

Serveerimiseks: kalamarja, punast sibulat ja Saare Smetanat ( 30%)

Hõõru pärm 1 tl soolaga vedelaks, lisa käesoe piim või vesi. Lisa ka toasoojad lahtiklopitud  munakollased, hapukoor ja jahud. Sega ühtlaseks ja lase 6 tundi kerkida toasoojas või üleöö külmas. Vahetult enne küpsetamist lisa mineraalvesi, sulavõi ja vahustatud munavalged. Sulata malmpannil ( väga heaks oleks malmist ühe pliini pann nexde jaoks) iga pliini jaoks 2 sl selitatud võid ja prae pliinid madalal kuumusel mõlemilt poolt kaunilt kuldkollaseks ja krõbedaks. Serveeri kohe kuumalt kalamarja, hakitud punase sibula ja smetanaga.

Küpseta tainas kohe ära ja valmisküpsetatud pliine võid nautida ka järgmisel päeval, ahjus üles soojendades. Tainast külmkapis hoida ei tasu peale munavalgevahu lisamist,vaid kindlasti peaks pliinitaigna ära küpsetama koheselt. Pliine võib ka sügavkülmutada ja peale sulatamist ahjus üles soojendada.

Reklaam