Karulaugupesto

Karulaugupesto

Kuuele

Valmistusaeg: 10 minutit

Maitsvat kaurulaugupestot saab valmistada vaid mais värsketest karulaugulehtedest (enne kui taim õitsema hakkab). Selline pesto sobib ahjus röstitud saiade peale, pastakastmeks, ahjus küpsetamiseks kalali või lihale või suppide-kastmete maitsestamiseks. Säilib külmas kaks nädalat. Vahel teen pestot ka noortest krõmpsudest naadi- või rukolalehtedest, siis lisan ka mõnuga värsket küüslauku.

 

100 g karulaugulehti

1,5 dl oliiviõli

0,5 dl riivitud Parmesani

50 g seedermänniseemneid( või päevalille-või kõrvitsasseemneid)

soola

 

1.                Rösti seedermänniseemned kuival pannil.

2.                Pese karulaugulehed, kuivata ja haki suuremateks tükkideks. Pane saumikseri anumasse, lisa 0,5 dl õli ja seedermänniseemned ning purusta.

3.                Nirista juurde ülejäänud õli, jätkates saumikseriga töötlemist.

4.                Lõpuks sega käsitsi hulka Parmesan.

 

Reklaam