Lia Virkus soovitab: Hatsapuri

 

6-8-le

Hatsapuri ehk  juustupirukas on üks Gruusia kuulsamaid roogi, millest on pea igal perenaisel oma retsept. Enamalt jaolt valmistatakse neid  pärmi- või hapukooremuretaignast ja taldrikusuuruste ümmarguste pirukatena. Siin aga üks  suur ja küüslaugune plaadipirukas, millest jagub ka suuremale seltskonnale.  Kui Suluguni või brõnza juustu turult ei leia, tee pirukas vaid 400 g mozzarellaga. 

500 g pärmilehttainast ( sügavkülmutatud)

Täidis:

200 g mozzarellat

200 g suluguni või brõnza juustu

2 muna

1 dl hapukoort

3- 5 küüslauguküünt

Sulata tainas, riivi jämeda riiviga juustud. Sega hulka munad, hapukoor ja purustatud  küüslauguküüned. Rulli pool  tainast jahusel laual ahjuplaadi suuruseks nelinurgaks, määri peale täidis, jättes taina äärtest cm-jagu tühjaks. Rulli ka teine tainapool samasuureks nelinurgaks, tõsta täidisele ja vajuta kahvliga ääred kokku.

Määri pealt munaga ja küpseta eelsoojendatud ahjus 220 kraadi juures 15 minutit või kuni pirukas pealt kaunilt kuldpruun.

Reklaam