Kümnele
Üks mahlane ja maitsev rabarberikook kevadeks, kui esimesed rabarberid parajasti nii pikaks sirgunud, et neist sobilik kooki teha. Kui rabarberikoogist isu täis, saab rabarbrereid ka sügavkülma panna, et kevadenostalgiat ka muul ajal tunda.
Biskviitpõhja asemel võid koogil ka muretainast põhja teha , miks mitte poemuretaignaga.
Põhi: • 5 muna • 4 sl suhkrut • 4 sl jahu
Vahekiht: • 5 munakollast • 400 g hapukoort • 3–6 sl suhkrut • 1 sl tärklist • 500 g rabarberit
Kate: • 5 munavalget • 3–5 sl suhkrut
Vahusta põhja jaoks eraldi munakollased suhkruga ja eraldi munavalged, sega vahud kokku. Sõelu hulka jahu ja sega läbi. Tõsta tainas võiga määritud kõrgete äärtega ahjuvormi (nt 35 x 22 cm) ja küpseta ahjus 200° juures 15 minutit. Sega samal ajal vahekihi munakollased hapukoore, suhkru ja tärklisega. Tükelda rabarberid ja kalla neile hapukoorekaste, sega ühtlaseks. Võta pruunistunud põhi ahjust, laota rabarberisegu peale ning küpseta veel 10–15 minutit. Vahusta katte jaoks alles jäänud 5 munavalget suhkruga. Kui rabarberikaste on koogi peal kalgendunud, võta kook ahjust välja ja kata munavalgevahuga. Küpseta 10 minutit, kuni vaht on pruunikas. Tõsta jahtuma.