Arbuusi- feta salat mündig
6-8-le
Sega mõnusalt arbuusine värske salat kokku vahetult enne söömist. Et ta oleks värske ja krõmpsuv. Lisa vastavalt hooajale juurde ka suviseid marju- maasikaid või vaarikaid või mustikaid. Ka sõstrad maitsevad siia hästi. . .
1 pott rooma salatit
200 g kirsstomateid
200 g maasikaid või vaarikaid või mustikaid
1 peotäis värsket münti
1 kg arbuusi
200- 300 g fetat
Oliiviõli
Musta pipart
2-3 sl meelepäraseid seemneid, nt seesami- ja kõrvitsaseemned
Pese salatilehed ja tükelda näppu vahel salatipõhjaks. Poolita tomatid ja maasikad. Haki enamus mündist, pane osa väiksemaid lehti kaunistamiseks kõrvale. Koori arbuus ja lõika cm- suurusteks tükkideks. Laota arbuusitükid, tomatid ja maasikad salatile. Murenda peale fetatükid. Jahvata üle musta pipraga ja puista peale seemneid. Kaunista mündiga ja naudi kohe.