Lia Virkus soovitab: Punase sõstra ja valge šokolaadi kook

 

Punase sõstra ja valge šokolaadi kook

16‒20 tk

valmistamisaeg 40 minutit + vähemalt 2 tundi sügavkülmas

Kaunid koogid, mille maitses sõstarde hapukus tasakaalustab hästi valge šokolaadi magususe.

 

Põhi:

150 g valget šokolaadi

25 g võid

1 munakollane

4 munavalget

0,5 dl suhkrut

1 tl sidrunist pressitud mahla

 

Täidis:

1 tl vanillsuhkrut

1 munavalge

1,5 dl suhkrut

1 sl laimist pressitud mahla

2,5 dl vahukoort

500 g punaseid sõstraid

 

Sulata või ja šokolaad veevannil, tõsta tulelt ja lase hetke jahtuda. Sega siis hulka munakollane.

Vahusta munavalged kõvaks valgeks vahuks. Lisa suhkur ja sidrunist pressitud mahl ning jätka vahustamist, kuni beseevaht on tugev ja kõva. Sega ettevaatlikult hulka sulašokolaadi-või-munasegu.

Kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud väikesele ahjuplaadile (20×30 cm). Küpseta 175-kraadise ahju allosas umbes 20 minutit. Lase jahtuda.

Samal ajal valmista täidis. Sega kausis munavalge, suhkrud ja laimist pressitud mahl ning vahusta mikseriga veevannil kõvaks läikivaks vahuks. Tõsta veevannilt ära ja jäta jahtuma, aeg-ajalt vahustades, kuni vaht on külm.

Vahusta koor kergelt. Püreesta sõstrad ja sega koos vahustatud koorega ettevaatlikult munavalgevahu hulka.

Laota täidis jahtunud põhjale ja pane kook vähemalt 4 tunniks sügavkülma.

Lõika tükkideks ja kaunista tervete sõstrakobaratega.

Reklaam