10–12 tk
Valmistusaeg: 20 minutit
Küpseta hommikul banaanidega magustatud kohupiimasõrnikuid, küpseta neid gluteenivaba riisijahuga. Kui seda pole, sobib loomulikult ka nisujahu hästi.
Serveeri sõrnikuid maiasmokkadele kondenspiimaga, tervisest hoolijatele vahtrasiirupiga.
400 g pakikohupiima
2 muna
2 küpset banaani
1-2 dl riisi- või nisujahu
2 sl tumedat suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
võid ja õli praadimiseks
Serveerimiseks:
Kondenspiima või vahtrasiirupit, marju
Pane kaussi kohupiim, munad, jahu ja suhkrud.
Lisakahvliga purustatud banaanid. Sega ühtlaseks tainaks.
Kuumuta pannil või-õlisegu. Tõsta supilusikaga pannile tainaportsud ja vormi lapikuks. Prae mõlemalt poolt kuldpruuniks. Pane koogid savikaussi, kata taldrikuga ning jäta 5–10 minutiks järelvalmima. Naudi. .