Lia Virkus soovitab:Sõrnikud banaanidega

 

10–12 tk

Valmistusaeg: 20 minutit

Küpseta hommikul banaanidega magustatud kohupiimasõrnikuid, küpseta neid gluteenivaba riisijahuga. Kui seda pole, sobib loomulikult ka nisujahu hästi.

Serveeri sõrnikuid maiasmokkadele kondenspiimaga, tervisest hoolijatele vahtrasiirupiga.

 

400 g pakikohupiima

2 muna

2 küpset banaani

1-2 dl riisi- või nisujahu

2 sl tumedat suhkrut

1 tl vanillsuhkrut

võid ja õli praadimiseks

 

Serveerimiseks:

Kondenspiima või vahtrasiirupit, marju

 

Pane kaussi kohupiim, munad,  jahu ja suhkrud.

Lisakahvliga purustatud banaanid. Sega ühtlaseks tainaks.

Kuumuta pannil või-õlisegu. Tõsta supilusikaga pannile tainaportsud ja vormi lapikuks. Prae mõlemalt poolt kuldpruuniks. Pane koogid savikaussi, kata taldrikuga ning jäta 5–10 minutiks järelvalmima. Naudi. .

Reklaam