Värske salat punasesõstrakastmega
Täpi sisse: Kui paned punaseid sõstraid suvel parajate portsjonitena sügavkülma, saad seda salatit valmistada igal aastaajal.
neljale
valmistamisaeg 15 minutit
Sõstarde ajal saad peret ja sõpru üllatada värske salatiga, millele lisab maitset imehea punastest sõstardest tehtud kaste. Puista sõstraid ka salati peale..
1 karp (100 g) värsket rukolat
250 g kirsstomateid
2 väikest värsket kurki
peotäis väikeseid brokoliõisikuid
120 g Camebert’i juustu
2 kanafileed
pool sidrunit
soola ja musta pipart
kaunistamiseks peotäis punaseid sõstraid
Sõstrakaste:
0,5‒1 dl külmpressitud oliiviõli
0,5‒1 tl Dijoni sinepit
2 tl vedelat mett
1 dl punaseid sõstraid
näpuotsaga soola
Sega kastmeained sauseguriga kokku.
Pese ja kuivata rukola ning laota salativaagnale. Poolita kirsstomatid, koori ja tükelda kurgid ning laota salatipadjale koos brokoliõisikutega.
Küpseta kanafileed pannil. Maitsesta soola ja pipraga ning pigista sidrunist mahla peale. Lase jahtuda ja tükelda.
Tõsta kanatükid koos sektoriteks lõigatud juustuga vaagnale. Nirista peale kaste ja puista üle sõstardega. Söö kohe.