Lia Virkus soovitab:Värske salat punasesõstrakastmega

 

Värske salat punasesõstrakastmega

Täpi sisse: Kui paned punaseid sõstraid suvel parajate portsjonitena sügavkülma, saad seda salatit valmistada igal aastaajal.

neljale

valmistamisaeg 15 minutit

Sõstarde ajal saad peret ja sõpru üllatada värske salatiga, millele lisab maitset imehea punastest sõstardest tehtud kaste. Puista sõstraid ka salati peale..

 

1 karp (100 g) värsket rukolat

250 g kirsstomateid

2 väikest värsket kurki

peotäis väikeseid brokoliõisikuid

120 g Camebert’i juustu

2 kanafileed

pool sidrunit

soola ja musta pipart

 

kaunistamiseks peotäis punaseid sõstraid

 

Sõstrakaste:

0,5‒1 dl külmpressitud oliiviõli

0,5‒1 tl Dijoni sinepit

2 tl vedelat mett

1 dl punaseid sõstraid

näpuotsaga soola

 

Sega kastmeained sauseguriga kokku.

Pese ja kuivata rukola ning laota salativaagnale. Poolita kirsstomatid, koori ja tükelda kurgid ning laota salatipadjale koos brokoliõisikutega.

Küpseta kanafileed pannil. Maitsesta soola ja pipraga ning pigista sidrunist mahla peale. Lase jahtuda ja tükelda.

Tõsta kanatükid koos sektoriteks lõigatud juustuga vaagnale. Nirista peale kaste ja puista üle sõstardega. Söö kohe.

Reklaam