Lia Virkus soovitab: Marineeritud tomati-seenesalat

 

2 l

Valmistusaeg: 20 minutit + 25 minutit hautamiseks

Kui kasvuhoones on veel hilissuviseid tomateid ja metsast leiab riisikaid või pilvikuid, saab neist mõnusa seenesalati purki teha. Sobib hästi nii prae kõrvale kui ka pitsakatteks. Mulle meeldib väga selles salatis väike tšilliteravus, kuid soovi korral võib tšilli ka ära jätta.

 

1 kg kupatatud segaseeni (nt riisikaid, pilvikuid)

500 g porgandeid

700–800 g tomateid

500 g sibulaid

3–4 suurt küüslauguküünt

1–2 tšillikauna

1 -2 dl toiduõli

2 sl suhkrut

7–8 musta pipra tera

1- 2 sl jämesoola

2–3 sl 30% äädikat

 

  1. Keeda porgandid pehmeks, koori ja viiluta. Koori sibulad ja küüslaugud, viiluta samuti. Lõika tomatid ja seened suuremat sorti tükkideks. Haki või viiluta tšilli(d).
  2. Kuumuta sibularattaid poti põhjas õlis mõni minut. Lisa ülejäänud ained (v.a äädikas) ning kuumuta keemiseni. Lase väiksel tulel aeg-ajalt segades vaikselt podiseda 15–20 minutit.
  3. Sega hulka äädikas ja keeda veel 5 minutit.
  4. Maitsesta soovi korral veel soola, suhkru või äädikaga. Salat peab olema kohe imehea maitsega, nii et on mõnus seda soojalt süüa! Pane ülejääk steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.

 

Reklaam