- 7 dl hapupiima • 7 dl suhkrut • 3 tl kaneeli • 3 tl jahvatatud nelki
- 1 spl söögisoodat • 2 dl haput pohlamoosi • 9 dl nisujahu • 150 g võid
Glasuur: 400 g maitsestamata toorjuustu • 3 dl tuhksuhkrut • 1,5 tl vaniljesuhkrut
Kaunistuseks: • kreeka pähkleid • jõhvikaid
Sega kuivained omavahel ja seejärel hapupiima ja moosiga. Lõpuks lisa
sulatatud või. Sega taignaks, aga ära sega liiga palju. Vala küpsetuspaberiga
kaetud kõrgete äärtega ahjuplaadile. Küpseta 200° juures 40 minutit.
Katsu tikuga, kas kook on keskelt küps, kui ei ole, küpseta veel. Lase jahtuda
ja valmista samal ajal glasuur. Vahusta toasoe toorjuust sõelutud tuhk-ja
vaniljesuhkruga. Määri koogile ja pane soovitavalt pooleks tunniks – tunniks külma.
Lõika ruutudeks. Kaunista jõhvikate ja /või kreeka pähklitega