Lia Virkus soovitab:Punane kala muna-juustukatte all.

Seda lihtsat ahjurooga võib valmistada nii forellist kui ka lõhest kui ka mistahes  valgest kalast.

Maitsev lõunasöök ka sõbrale või oma perele.

neljale

600 – 700 g forelli- või lõhefileed

soola ja sidrunipipart

2 suurt muna

100 g riivitud juustu

värsket tilli

Eemalda kalalt pindluud, lõika filee neljaks ühesuuruseks tükiks. Aseta kalafileed küpsetuspaberiga vooderdatud ahjupannile, nahk allpool. Maitsesta soola ja sidrunpipraga.

Riivi juust peene riiviga ja sega munakollastega. Vahusta munavalged tihedaks vahuks. Sega munavalgevaht ettevaatlikult munakollase-juustusegu sisse, siis lisa maitse järgi peenelt hakitud tilli.

Kata fileed muna-juustuseguga ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

Lisandiks sobib nii värske salat kui ka keedetud kartulid.

Reklaam