Seda lihtsat ahjurooga võib valmistada nii forellist kui ka lõhest kui ka mistahes valgest kalast.
Maitsev lõunasöök ka sõbrale või oma perele.
neljale
600 – 700 g forelli- või lõhefileed
soola ja sidrunipipart
2 suurt muna
100 g riivitud juustu
värsket tilli
Eemalda kalalt pindluud, lõika filee neljaks ühesuuruseks tükiks. Aseta kalafileed küpsetuspaberiga vooderdatud ahjupannile, nahk allpool. Maitsesta soola ja sidrunpipraga.
Riivi juust peene riiviga ja sega munakollastega. Vahusta munavalged tihedaks vahuks. Sega munavalgevaht ettevaatlikult munakollase-juustusegu sisse, siis lisa maitse järgi peenelt hakitud tilli.
Kata fileed muna-juustuseguga ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
Lisandiks sobib nii värske salat kui ka keedetud kartulid.